Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żywność w Cro.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.10.2008 09:22

Nives napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Mój kumpel zabrał ze sobą krowę na lawecie aby mieć codziennie świeże mleko...

8O

Czy to ten sam kumpel, co zabral laptop i komorke na plaze i pracowal :lool:

Ja na plażę zabieram komórkę i głośniki

ObrazekObrazek

aby przy piwku słuchać muzyki
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 28.10.2008 09:27

Janusz, czy Tobie nie jest latem na plazy za goraco aby pic piwo :?:

Miejscowi mezczyzni mawiaja ze nie nalezy go pic przy wysokich temperaturach, jak jestes na sloncu, a wylacznie wieczorem. Inaczej moze bolec glowa :!:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.10.2008 09:36

Chłodne piwko pije się w cieniu, bardzo mi Wasze karlovacko (lub) inne smakuje tak gdzieś ok 12-14-tej :P :lol:

PO JEDNYM LUB DWÓCH PIWKACH GŁOWA NI BOLI

Obrazek

Poczytaj sobie o moim jedzonku i "piwkowaniu" w Sveti Petar :lol:
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 28.10.2008 09:42

tak to dobrze :P

poczytam ten link, Janusz :wink:

ps. Karlovacko piwo ma swietne reklamy - sa w youtube 8)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.10.2008 07:21

Nives napisał(a):W MNE ten zakaz wprowadzono juz w ubieglym roku. :!:

Tak się zastanawiam-to jak i HR wprowadzi taki zakaz i będzie drogo to czy turyści nie wybiorą właśnie tańszej MNE ? Hmmmm
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2008 08:07

JacYamaha napisał(a):
Nives napisał(a):W MNE ten zakaz wprowadzono juz w ubieglym roku. :!:

Tak się zastanawiam-to jak i HR wprowadzi taki zakaz i będzie drogo to czy turyści nie wybiorą właśnie tańszej MNE ? Hmmmm

Jak by nie było...jeżeli ktoś miałby stracić na tego typu praktykach to tylko Chorwaci...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.10.2008 08:16

Niwes no i jak , poczytała - wiesz już dlaczego jeżdżę od kilku lat na kempingi ze swoim jedzonkiem :P :?:

JacYamaha jak turyści masowo wybiorą (też ładną) tańszą Czarnogórę, to na plaży będą się trzeć "skóra o skórę" :wink:

Alessandro1977 wg mnie przepis nie wejdzie w życie , przed wakacjami zostanie ponownie zawieszony. :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2008 08:24

Janusz Bajcer napisał(a):Niwes no i jak , poczytała - wiesz już dlaczego jeżdżę od kilku lat na kempingi ze swoim jedzonkiem :P :?:

JacYamaha jak turyści masowo wybiorą (też ładną) tańszą Czarnogórę, to na plaży będą się trzeć "skóra o skórę" :wink:

Alessandro1977 wg mnie przepis nie wejdzie w życie , przed wakacjami zostanie ponownie zawieszony. :lol:

Czyli kompromis aby każdy był zadowolony ??? W sumie to trzeba Panu przyznać rację i tutaj po raz kolejny można było na Pana liczyć... :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.10.2008 08:38

Skóra o skórę-może być ciekawie.
A naprawdę to nie emocjonuję się czy będzie tak czy siak-i tak spotkamy się w HR. Temat akurat na jesień...

Pozdrawiam
Jacek
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 29.10.2008 21:26

Janusz Bajcer napisał(a):Niwes no i jak , poczytała - wiesz już dlaczego jeżdżę od kilku lat na kempingi ze swoim jedzonkiem :P :?:

przeczytalam i zameldowalam sie na temacie 8)

piekna relacja, super napisane :!:

co do zabierania jedzonka i kempingow - musze powiedziec ze nie do konca rozumiem (bo wydaje mi sie tak z namiotem nawet drozej, niz pojechac na przyklad do Turcji lub Grecji, gdzie morze tez jest piekne), ale wnioskuje ze to pewnie tez z przyzwyczajenia. :wink: Moze z czasow jak Pan byl harcerzem :P
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.10.2008 00:47

Nives napisał(a):co do zabierania jedzonka i kempingow - musze powiedziec ze nie do konca rozumiem (bo wydaje mi sie tak z namiotem nawet drozej, niz pojechac na przyklad do Turcji lub Grecji, gdzie morze tez jest piekne), ale wnioskuje ze to pewnie tez z przyzwyczajenia. :wink: Moze z czasow jak Pan byl harcerzem :P

Oj chyba nie znasz cen i realiów kempingów w Chorwacji.
Pod namiotem jest przeważnie taniej niż na kwaterze , nie mówiąc o hotelu.
Na kempingach nie ma restauracji a jak są to jest tam drogo i mały wybór potraw (trudno dwa tygodnie jeść pizzę) , dlatego przygotowuje sobie jedzenie na kempingu sam z gotowych już produktów mięsnych, bo trudno na butli gazowej gotować obiad od podstaw.
No i szkoda na to czasu.

Turcja i Grecja jak dla mnie jest droższa niż Chorwacja , no i oba kraje lezą dość daleko od Nowego Sącza (a więc choćby przez dłuższą podróż jest drożej)

Jeśli mam wybór - Grecja , Turcja, Chorwacja - VOLIM HRVATSKU Obrazek
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 30.10.2008 08:43

Rozumiem Cie, Janusz, jak wytlumaczyles.

Najwazniejsze jest ze jest wam przyjemnie i ze macie piekne wakacje 8)

Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli mam wybór - Grecja , Turcja, Chorwacja - VOLIM HRVATSKU Obrazek

Slicznie :P
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.10.2008 10:36

Czy koleżanka Nives, kiedykolwiek była pod namiotem i sama przygotowywała posiłki. Obawiam się, że nie. Nastawiona jest na masową komercyjną turystykę gdzie wszystko podane jest na tacy. No cóż, musiała to wynieść z domu, gdzie wszystko było podane na talerzu. To i nie ma co jej sie dziwić, że nie zabiera żywności do Chorwacji, bo tam trzeba by było samemu posiłki przygotowywać. Wygoda, wygoda koleżanko Nives :twisted:

Gdzie ten urok, czar i satysfakcja z urlopu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.10.2008 10:44

darek1 napisał(a):Czy koleżanka Nives, kiedykolwiek była pod namiotem i sama przygotowywała posiłki. Obawiam się, że nie. Nastawiona jest na masową komercyjną turystykę gdzie wszystko podane jest na tacy. No cóż, musiała to wynieść z domu, gdzie wszystko było podane na talerzu. To i nie ma co jej sie dziwić, że nie zabiera żywności do Chorwacji, bo tam trzeba by było samemu posiłki przygotowywać. Wygoda, wygoda koleżanko Nives :twisted:

Choć w Cro nigdy nie jestem na campingu ma to swój urok...harcerzem jednak kiedyś byłem....niektórzy tego nie rozumieją...
Ostatnio edytowano 30.10.2008 14:54 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 30.10.2008 14:53

darek1 napisał(a):Czy koleżanka Nives, kiedykolwiek była pod namiotem i sama przygotowywała posiłki. Obawiam się, że nie. Nastawiona jest na masową komercyjną turystykę gdzie wszystko podane jest na tacy. No cóż, musiała to wynieść z domu, gdzie wszystko było podane na talerzu. To i nie ma co jej sie dziwić, że nie zabiera żywności do Chorwacji, bo tam trzeba by było samemu posiłki przygotowywać. Wygoda, wygoda koleżanko Nives :twisted:

Darku,

Tak naprawde nigdy nie bylam pod namiotem. Malo tego, prawie nikt z moich znajomych i krewnych tak wakacji nie spedzal. Po prostu, tradycja harcerska w kraju w ktorym sie ja wychowywalam nie jest tak mocna jak Polsce. Nie powiem ze to nie ma swoj urok - wrecz przeciwnie, ale aby to lubic to chyba trzeba byc przyzwyczajonym od wszesnego dziecinstwa.

Poza tym, zazwyczaj wynajecie pokoju nie jest tak drogie i mozna, jesli sie z tamtad jest, a szczegolnie poza sezonem, znalesc bardzo przystepne ceny i ponegocjowac. Czyli ta roznica nie wyjdzie taka duza.

A co do gotowania, to akurat gotuje nad morzem (bo zawsze jestem w domu, a nie w hotelu). Tylko ze nawet wtedy ja uwielbiam gotowac ze surowcow kupionych na tamtejszym rynku - ziemniaki sa inne niz polskie (bardziej smaczne moim zdaniem), pomidory to juz nie do opisania, owoce slodsze, arbuzy szczegolnie dobre. Jogurt tez jest jakis inny, lepszy.

Czyli nie jestem rozpieszczona, tylko po prostu turystyka kempingowa nie byla u nas rozpowszechniona w czasach w ktorych ja dorastalam. 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone