Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zużycie paliwa

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 07.04.2012 21:46

Hvala lijepa
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 07.04.2012 21:52

mamax napisał(a):sporo się przemieszczam po polsce

nie zakrywam -zdejmuję jak jadę w trasę
tak doradzał policjant na kursie dokształcającym (mandat za brak, dotychczas 100zl bez punktów) teraz 3 lub 4 , nie pamiętam dokładnie

wyprzedzę drugie pytanie --nie mam na szybie naklejki
jest w schowku, gotowa...!
brak naklejki-500zl

... mam nadzieję, że nigdy na trasie cię nie spotkam.
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 07.04.2012 21:57

szary779 napisał(a):Poza niewątpliwymi błędami w pisowni to wyglądasz mi kolego na cwaniaka. Gdybym mógł wyobrazić sobie twój wygląd w tej chwili to widziałbym śliniącego się przed ekranem faceta z piwem obok.Taki cwaniak to da sobie doopę ogolić i włosy sprzeda.Mam nadzieję,że kiedyś trafisz na większego cwaniaka i porządny mandat :evil:

no nie ma takiego mandatu w naszym kraju żebym go nie zaliczył
to są koszty doliczone
ale nie o tym była mowa ! no i nie o to chodzi
chodziło o spalanie ..... wystarczy przeczytać a potem oceniać
jak już pisałem czytam forum dość długo ale zarejestrowałem się teraz
postaram się uzupełnić braki i na pewno zobaczysz

Ps. nie ma takiego cwaniaka,żeby nie znalazł się większy
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 07.04.2012 22:04

mamax napisał(a):... ale nie o tym była mowa ! no i nie o to chodzi
chodziło o spalanie ...

no właśnie ... twoje spalanie 5,4 l/100 jest jak najbardziej możliwe ... ale nie pisz że te 5,4 miałeś przy 170-190km/h :wink:
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 07.04.2012 22:23

to może jeszcze raz...
napisałem tak bo tak było i nie ma w tym nic dziwnego
przez Polskę to na pewno tyle nie jechałem ale sporo grzałem (droga bydgoszcz, gniezno,wrzesnia,jarocin,milicz,wrocław) pokonuje średnio raz w tygodniu wiec mam opanowaną
potem to już było tylko lepiej
jechałem w czerwcu i było lużno więc cisłem jak mogłem-może nawet za bardzo
ale 1300 w tym polska (400) zrobiłem z przerwami i korkiem w niecałe 15godz. wiec średnia była spora
nie po to pisałem żeby się chwalić tylko uważam ze naprawdę mało spalił ten motor i już
a spalanie tak jak podałem czy to się komuś podoba czy nie- mi tak wyszło
jadę 1.07 do 13.07 więc dodam fotki dla niedowiarków
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.04.2012 22:33

mamax napisał(a): (droga bydgoszcz, gniezno, wrzesnia, jarocin, milicz, wrocław) pokonuje średnio raz w tygodniu wiec mam opanowaną

Ale ortografia na bakier :twisted:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 07.04.2012 22:35

moje auto też spaliło bardzo mało, bo średnio 4,6 l/100 ale moja szybkość była w granicach 90-100 km/h
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 07.04.2012 22:38

no to akurat możliwe-nie bardzo rozróżniam , staram się jak mogę
kiedyś nie było na to nazwy ale teraz to ponoć choroba
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.04.2012 22:42

mamax napisał(a):no to akurat możliwe-nie bardzo rozróżniam , staram się jak mogę
kiedyś nie było na to nazwy ale teraz to ponoć choroba

Tak ... pisarskie lenistwo :wink:
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 07.04.2012 22:55

Prowadzę sklep turystyczny www. więc raczej lenistwo nie w chodzi w grę bo jestem dostępny jak .widać od 8 do ... Jestem przyzwyczajony do ilośći otrzymywanych maili , a są spore.
Bardziej brawura i .......
Horas91
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Horas91 » 08.04.2012 00:22

2.0 Benzyna wolnossąca w A4 prędkości do 160 km/h(W większosci 130-150) 4 osoby pełny bagażnik, wg komputera około 8,9 /100 km po zatankowaniu wyszło 9,5 litry - Ale... co warto podkreślić jazda delikatna, hamowanie silnikiem, bez gwałtownych przyspieszeń, po prostu jechałem cały czas, delikatnie operując gazem :)

Skoda superb 1.9 tdi prędkości do 190 km/h (w większości cały czas 170 na lepszych odcinkach 190) ale szybko przyspieszając, bez Eco elementów średnie 7,7 litry/100 km (4 osoby, pełny bagażnik)

Następny rok prędkości podobne j.w jednak w części autostrady ostry deszcz max 130 km/h no i stosowałem Eco elementy, średnie około 6,5 L :)

Nie mam zamiaru nikogo czarować co do spalania w swoich samochodach, ale b. dużo zależy od kierowcy.
Przykład gdy chodziłem jeszcze do szkoły komputer w audi b. często pokazywał średnie rzędu 7,5-8 L teraz gdy pracuje i mam pieniądze, ten sam samochód jednak bez delikatnej jazdy spala mi >10 litrów.

Najmniejsze odnotowane w Audi to 5,5 wg komputera(czyli pewnie około 6,5 l) na dystansie 100 km, o 4 rano, bez klimatyzacji, jadąc na 5 biegu już od 60 km/h - Ani jednego samochodu po drodze, droga w miarę prosta, bez przyśpieszania, a więc w miarę stała jazda 70 km/h na 5 biegu. Udało mi się to powtórzyć jeszcze kilka razy ale taka jazda była męcząca :(

Natomiast najniższe w Superbie to 5,1 L na trasie Zakopane - Tarnów z klimatyzacją :)

To chyba tyle :) Jednak spalania 4,5 L w dieslu nie widziałem nigdy(Może nie umiem jeździć ECO)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 08.04.2012 05:54

mamax napisał(a):no nie ma takiego mandatu w naszym kraju żebym go nie zaliczył
to są koszty doliczone

Skoro nie masz co że szmalem zrobić to podaję numer konta
53 1160 2202 0000 0000 5187 2346.
Kwota z większą ilością zer po jedynce mile widziana. :D
Piter_M napisał(a):moje auto też spaliło bardzo mało, bo średnio 4,6 l/100 ale moja szybkość była w granicach 90-100 km/h

Heh to.... mój Pedzio też jara 4,0 NO , tyle że jadąc 70 km/h na piątym , :lol: a i z górki na luzie to O ON potrafi ....... :lol:
mamax napisał(a):Bardziej brawura i .......

......głupota!
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 08.04.2012 06:58

mamax dla mnie jest to żałosne i nie wiem co chcesz osiągnąć tym. Szacunek, podziw, uznanie, zachwyt? U normalnych ludzi tego nie osiągniesz. Brzydzę się takimi ludźmi.

Po części dlatego uważam, że system mandatów i punktów karnych jest zdecydowanie za mało surowy. Tak bardzo ciągniemy w kierunku UE, a tak nam daleko do niektórych krajów. I pod względem przepisów i zachowania kierowców.

Życzę wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt!
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 08.04.2012 07:00

ziemniak napisał(a):mamax dla mnie jest to żałosne i nie wiem co chcesz osiągnąć tym. Szacunek, podziw, uznanie, zachwyt? U normalnych ludzi tego nie osiągniesz. Brzydzę się takimi ludźmi.
Po części dlatego uważam, że system mandatów i punktów karnych jest zdecydowanie za mało surowy. Tak bardzo ciągniemy w kierunku UE, a tak nam daleko do niektórych krajów. I pod względem przepisów i zachowania kierowców.

Życzę wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt!

To prawda - kara za łamanie przepisów drogowych w Polsce winna być surowa i nieuchronna. Wtedy wszyscy włącznie ze mną przestrzegaliby kodeksu drogowego tak jak robią Polacy jadąc zagranicę.

Jakiemuś Lobby zależy żeby burdel był na drogach. Polak mądry po szkodzie - taki głupi jest nasz kraj.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.04.2012 07:05

ziemniak napisał(a): a tak nam daleko do niektórych krajów. I pod względem przepisów i zachowania kierowców.

W lutym w Austrii miałem 131/100; strzelono mnie z dobrych 300m przed 20m tunelem.
Efekt?
25 euro=~100pln
Tak więc raczej inne Kraje wyprzedziliśmy znacznie.
Na austriackich autostradach najszybszy nie jestem i z LKW także na prawym ciągle nie jadę... :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.