Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak
Re: Uchodżcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 22.03.2016 21:48

Lednice napisał(a):
Tak więc oni już są, terroryści z ostatnich zamachów to ludzie, którzy żyją na Zachodzie od wielu lat, mają bardzo dobry wywiad i mają miejscowe obywatelstwa.
Imigranci to świeżaki, oni nie stoją za zamachami, bo się zwyczajnie nie orientują, co gdzie i jak.

W kontekście tego, że trzech z pośród zamachowców z Paryża przedostało się do Europy wraz z falą uchodźców... :roll:

Lednice napisał(a):Zapewne według koncepcji ISIS ich celem jest wywołanie chaosu na Zachodzie i zrujnowanie gospodarki Zachodu przez socjal

To przy okazji. Celem jest poszerzenie bazy społecznej dla działań terrorystycznych w pierwszym rzędzie a dalej opanowanie Europy.

Lednice napisał(a):Łaziliśmy po mieście, w pewnym momencie zorientowaliśmy się, że jesteśmy jedynymi białasami na ulicy.
Wszędzie byli Marokańczycy i inni Arabowie. Dosłownie praktycznie zamknięta dzielnica w sercu Brukseli, tak jakby ktoś nas przeniósł do Maroka, ludzie ubrani jak w Afryce, kobitki w czadorach...
Średniowiecze w sercu Europy

Jesteś taki nienowoczesny... :mrgreen:

Obrazek
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 22.03.2016 21:56

temu panu, już dziękujemy... jak tak mu się tam podoba, niech tam zostanie...
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.03.2016 21:57

Nie, no oczywiście, że ci których oglądaliśmy na tym filmiku wcześniej, to nie ci sami, którzy się wysadzili dziś rano, czy wysadzą za kilka dni.
Oni też muszą się "wdrożyć" - wejść w struktury. Oczywiście, że nie wszyscy, a nawet nie większość z tych podążających do EU, będzie zamachowcami. Większość być może będzie porządnymi obywatelami.

Współczesna historia terroru muzułmańskiego zaczęła się dużo wcześniej, zanim Lednice pojechał do Brukseli z siostrzeńcem.
Źródła tej "zarazy" sięgają 1928 roku, kiedy Hassana al-Banna założył Stowarzyszenie Braci Muzułmanów. Założyciela tej organizacji nurtował problem:
w jaki sposób zdominowany przez Europę świat arabski może na powrót odzyskać swoją wielkość. Tylko przez powrót do swoich koranicznych źródeł, wewnętrznego oczyszczenia i odrzucenia zachodnich systemów wartości.

Te ciągnące rzesze skutecznie wypełnią próżnię europejską w wymiarze religijnym, gospodarczym, demograficznym itp.
W całej tej napływającej masie, niewątpliwie znajdą się jednostki, które zasilą tych wojujących.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.03.2016 22:10

Kiepura napisał(a):
Lednice napisał(a):
Tak więc oni już są, terroryści z ostatnich zamachów to ludzie, którzy żyją na Zachodzie od wielu lat, mają bardzo dobry wywiad i mają miejscowe obywatelstwa.
Imigranci to świeżaki, oni nie stoją za zamachami, bo się zwyczajnie nie orientują, co gdzie i jak.

W kontekście tego, że trzech z pośród zamachowców z Paryża przedostało się do Europy wraz z falą uchodźców... :roll:

To nie jest takie pewne, kto to był.
Ukraść komuś paszport albo paszport sfabrykować to nie jest aż tak trudne. :roll:
Nawet gdyby tak było, jak piszesz, to byłyby to tylko pionki, kto inny steruje. :roll:

Wielokulturowość to bardzo fajna rzecz, inaczej Polacy w USA, Wielkiej Brytanii byli poddani wynarodowieniu. :roll:
Nikt raczej nie słyszał, żeby Hindusi czy murzyni z Jamajki dokonywali w Anglii zamachów. 8)
Problem jest tylko to, czy przybysze akceptują wartości demokratyczne :wink:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 22.03.2016 22:30

walp napisał(a):Większość być może będzie porządnymi obywatelami.

Tia... Kalifatu Niemieckiego albo Państwa Islamskiego Belgia. :?
To za niedługo. A póki co będą się wozić na zdobyczach Bundesrepublik D.

walp napisał(a):Źródła tej "zarazy" sięgają 1928 roku, kiedy Hassana al-Banna założył Stowarzyszenie Braci Muzułmanów. Założyciela tej organizacji nurtował problem:
w jaki sposób zdominowany przez Europę świat arabski może na powrót odzyskać swoją wielkość. Tylko przez powrót do swoich koranicznych źródeł, wewnętrznego oczyszczenia i odrzucenia zachodnich systemów wartości.

To sobie już odpowiedziałeś na pytanie dlaczego Europa Zachodnia upada. Ktoś od czegoś odszedł, ktoś do czegoś powrócił.
Natura nie znosi próżni, zawszę ja wypełnia.
Jak się nie ma kręgosłupa to się jest galaretą rozlaną na podłodze.

Lednice napisał(a):Problem jest tylko to, czy przybysze akceptują wartości demokratyczne

Nie, nie zaakceptują. Ile można żyć w naiwności.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.03.2016 22:34

Lednice napisał(a):Nikt raczej nie słyszał, żeby Hindusi czy murzyni z Jamajki dokonywali w Anglii zamachów. 8)

W imię czego by mieli dokonywać. Na Jamajce dominują denominacje protestanckie, afrochrześcijańswo i Rastafari.

Z Hindusami sprawa była bardziej złożona. Pod wpływem brytyjskiej okupacji, zmiany w Indiach postawiły przed muzułmanami
pytanie o charakter ich wspólnoty. Czy będą muzułmanami indyjskimi czy Pakistańczykami? W 1947 roku większość z nich opowiedziała się za Pakistanem, który odłączył się od Indii. Ci którzy pozostali, a jest ich obecnie kilkanaście procent w Indiach, dość mocno zintegrowali się kulturowo.
Jednak wśród ludności indyjskiej w Londynie przeważają hindusi, nie muzułmanie.
Kiepura napisał(a):To sobie już odpowiedziałeś na pytanie dlaczego Europa Zachodnia upada. Ktoś od czegoś odszedł, ktoś do czegoś powrócił.

Ja na to pytanie odpowiedziałem sobie już bardzo dawno, kiedy mieszkałem w Londynie. O zagrożeniach, których jestem świadomy, pisałem kilka stron wcześniej.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 22.03.2016 22:45

walp napisał(a):
Ja na to pytanie odpowiedziałem sobie już bardzo dawno, kiedy mieszkałem w Londynie. O zagrożeniach, których jestem świadomy, pisałem kilka stron wcześniej.

Ok to jeszcze raz możesz nam przypomnieć swoje wnioski ?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.03.2016 22:53

yzedef napisał(a):
walp napisał(a):

A Ty, zdaje się, jesteś tu na bieżąco. Strona 40.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 22.03.2016 22:59

walp napisał(a):
yzedef napisał(a):
walp napisał(a):

A Ty, zdaje się, jesteś tu na bieżąco. Strona 40.

Jestem... ale co zrobić że się martwię a zdecydowana większość ma to w du.... bo przecież im na podwórku nic nie wybuchło....
tyle że każdy z nas ma dzieci więc warto by było"odpalić" wyobraźnie i pomyśleć o nich....
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.03.2016 23:10

yzedef napisał(a):Jestem... ale co zrobić że się martwię a zdecydowana większość ma to w du.... bo przecież im na podwórku nic nie wybuchło....
tyle że każdy z nas ma dzieci więc warto by było"odpalić" wyobraźnie i pomyśleć o nich....

Myślisz, że ja się nie boję. Moi jadą w lipcu do Krakowa na ŚDM. Będą w rzeszy niewiernych, prawda?

Jest niepokój i to silny niepokój, ale nie możemy dać się sparaliżować. Dlatego pojedziemy na wakacje, wybieramy się do Berlina
i ostatecznie zdecydowałem, że Młodzi pojadą do Krakowa w lipcu.

Ale indolencja wymieszana z naiwnością, która cechuje przywódców, jest porażająca.

P.S.
Wspomniawszy o pobycie w Londynie, miałem na myśli to, że już wtedy było widoczne, że
Kiepura napisał(a):Ktoś od czegoś odszedł, ktoś do czegoś powrócił.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 23.03.2016 00:05

Z ostatniej chwili: niemieckie media podają, że za zamachy w Brukseli odpowiedzialny jest ulatniający się gaz, który przy rozprężaniu daje odgłos podobny do języka arabskiego, tak że powiązanie wybuchów z jakąkolwiek grupą etniczną jest nadużyciem, które będzie ścigane z urzędu.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.03.2016 09:04

Wczoraj jeszcze była inna wersja, ale myślę że w związku w Twoimi doniesieniami ci protestujący zostaną surowo ukarani :!:. :|

Ciśnie się na usta jedno ... k.... m .. . Jakby ktoś nie wiedział to ci co mają jaja odpowiadają tak.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 23.03.2016 09:23

Wczoraj głośno wypowiadali się politycy - TO WOJNA !!!

I co?

No to Belgowie się wkurzyli, złapali za ...................... kredę i popisali trotuary. Jeszcze bardziej wściekli Francuzi podjęli konkretne środki - podświetlili wieżę Eiffla w kolory belgijskiej flagi. Jakby komuś było mało, to Tusk zajął zdecydowane stanowisko i zadeklarował, że "Unia Europejska pomoże Francji i Belgii w walce z terrorystami". ŁAŁ! Nie zazdroszczę teraz islamistom. Pewnie robią w gacie - na niebiesko z gwiazdkami ;).
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.03.2016 09:37

SingSing74 napisał(a):Jeszcze bardziej wściekli Francuzi podjęli konkretne środki - podświetlili wieżę Eiffla w kolory belgijskiej flagi. Jakby komuś było mało, to Tusk zajął zdecydowane stanowisko i zadeklarował, że "Unia Europejska pomoże Francji i Belgii w walce z terrorystami". ŁAŁ! Nie zazdroszczę teraz islamistom. Pewnie robią w gacie - na niebiesko z gwiazdkami ;).

No to już wprost szaleństwo. Islamiści się długo nie pozbierają po takich sankcjach ...
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 23.03.2016 10:08

A dla mnie z konkretów to trzeba koniecznie zrobić to co mówi Miriam Shaded.
http://www.wprost.pl/ar/533250/Miriam-S ... nstytucja/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 52
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone