Re: Uchodżcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?
napisał(a) SingSing74 » 24.03.2016 21:00
anakin napisał(a):Inwigilacja Ci nie gwarantuje niczego, poza tym, że będziesz........inwigilowany.
A myślisz, że nie jesteś teraz inwigilowany?
Kilka dni temu przeglądałem na YT filmy z rejestratorami jazdy.
Dzień później na większości stron, zaczęły wyświetlać mi się reklamy kamerek samochodowych.
W ustawach chodzi o to, żeby móc tą inwigilację wykorzystać w sądzie. Ja się tego nie obawiam, bo moim jedynym wykroczeniem jest ściąganie filmów, co dotyczy 99,9% internautów, czyli również tych, którzy zajmują się ową inwigilacją.
Wracając jednak do kwestii związanych z tematem czyli "muslim, a turystyka", to tu również pojawiają się problemy. Jak już gdzieś pisałem z turystycznych kierunków odpadają kolejne państwa. Tunezja, Egipt, teraz pewnie Turcja. Francja też robi się mniej ciekawa.
Ktoś napisał, że Chorwacja stawia opór ciapkom. I chwała im (i Węgrom) za to. Tylko, że już widać tego efekty - np. parawany/materace, czyli "zaklepywanie miejscówek" na chorwackich plażach. Może śmieszne, ale gdzieś Polacy, polacy i reszta Europy będzie musiała wypoczywać. Co się z tym będzie wiązać? Wyższe ceny, wcześniejsze rezerwacje i oczywiście granice. Nie martwię się jednak o paszporty i odprawę, bo to już kiedyś było i tragedii nie było. Raz w roku można postać w kolejce. Chodzi o to, że lato to kolejne miliony pontoniarzy z Afryki. Jeśli zostaną zatrzymywani na kolejnych granicach, to przejazd przez ich obozy tam rozlokowane może być mało ciekawym doświadczeniem. Chyba, że przez przejazd przez granice będą organizowane konwoje z wojskową eskortą jak kiedyś wycieczki pod egipskie piramidy. Czy tak teraz będą wyglądać wymarzone wakacje?
Nie chcę być złym prorokiem, ale za kilka może kilkanaście lat jedynym tematem na cro.pl i innych forach turystycznych będzie temat "Wspomnień czar".
Ostatnio edytowano 25.03.2016 13:21 przez
SingSing74, łącznie edytowano 2 razy