Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Uchodżcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.03.2016 09:50

Nauczyciel z Holandii poinformował na Twitterze, że muzułmańskie dzieci w jego klasie cieszyły się z zamachów terrorystycznych w Belgii.

W ciągu kilku godzin, policja odwiedziła go w domu i poradziła, by więcej o tym nie pisał :!:

Zapowiadają się kolejne sankcje pod kryptonimem "Machajmy tulipanami".....

Najważniejsze - działać...

Jak najlepszy z najlepszych to wypatrzy, śmiem twierdzić, że niebawem czeka nas kolejna edycja programu "Poznaj swojego dzielnicowego"...
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 24.03.2016 10:34

zastanawiałem sie do czego to wszystko zmierza, a teraz zastanawiam sie coraz czesciej...
do czego oni wszyscy dążą? ja nie wiem czy sa tak slepi czy głupi czy o ch..j chodzi?

brak jest słów na to wszystko.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 24.03.2016 12:22

Islamistom zależy na opanowaniu Europy, a słabym, głodnym władzy i pieniędzy europejskim politykom na każdym głosie podczas wyborów.

Jednego z terrorystów namierzono, ale służby nie mogły go aresztować w nocy bo belgijskie przepisy na to nie pozwalały. Czujecie to? Dla kogo i przez kogo pisane jest dzisiejsze prawo?

Dlatego pierwszym krokiem powinno być zdelegalizowanie islamu w Europie, odebranie muzułmanom praw wyborczych, natychmiastowa deportacja choćby podejrzanych o radykalizm, a jeśli i to by nie pomogło to w ostateczności odebranie obywatelstwa i deportację na pustynię całej ich społeczności bez wyjątku.

Tak zrobiły Stany Zjednoczone z Japończykami po II Wojnie, a to przecież kraj, który uchodzi za wzór demokracji. W prosty sposób pozbyli się zagrożenia swoich obywateli.

Islam dla Europy jest jak rak. W walce z rakiem czasem pomaga tylko wycięcie chorego organu i tak jest w tym przypadku.

Kiedyś byłem zdania, żeby przygarnąć do tymczasowych obozów kobiety i dzieci, do czasu wywalczenia przez tych ciapatych byczków wolności w swoim kraju. Teraz zmianiłem zdanie. Obozy powinny zostać wybudowane w Afryce i sponsorowane przez arabskich szejków, którzy rzygają pieniędzmi, a nie z moich czy waszych podatków.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 24.03.2016 13:13

SingSing74 napisał(a):Islamistom zależy na opanowaniu Europy, a słabym, głodnym władzy i pieniędzy europejskim politykom na każdym głosie podczas wyborów.

Jednego z terrorystów namierzono, ale służby nie mogły go aresztować w nocy bo belgijskie przepisy na to nie pozwalały. Czujecie to? Dla kogo i przez kogo pisane jest dzisiejsze prawo?

Dlatego pierwszym krokiem powinno być zdelegalizowanie islamu w Europie, odebranie muzułmanom praw wyborczych, natychmiastowa deportacja choćby podejrzanych o radykalizm, a jeśli i to by nie pomogło to w ostateczności odebranie obywatelstwa i deportację na pustynię całej ich społeczności bez wyjątku.

Tak zrobiły Stany Zjednoczone z Japończykami po II Wojnie, a to przecież kraj, który uchodzi za wzór demokracji. W prosty sposób pozbyli się zagrożenia swoich obywateli.

Islam dla Europy jest jak rak. W walce z rakiem czasem pomaga tylko wycięcie chorego organu i tak jest w tym przypadku.

Kiedyś byłem zdania, żeby przygarnąć do tymczasowych obozów kobiety i dzieci, do czasu wywalczenia przez tych ciapatych byczków wolności w swoim kraju. Teraz zmianiłem zdanie. Obozy powinny zostać wybudowane w Afryce i sponsorowane przez arabskich szejków, którzy rzygają pieniędzmi, a nie z moich czy waszych podatków.

POPIERAM!
Dla mnie to co wyrabiają "teńczowi" politycy to istna destrukcja Europy!Każdy ktos sprzeciwia się im od razu jest nazywany homo...ba od razu zamyka sie mu usta tak jak temu nauczycielowi w Belgii. To jest demokracja?Gdybyśmy to my rzucali kamieniami w policjantów to od razu by nas zamknęli, ba za jajka ludzie obrywali:( a tu zamyka sie ludziom usta. Paranoja. Dobrze ze Chorwaci inaczej podchodza do tej kwestii:):)
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 24.03.2016 13:32

Zastanawiam się czy owi tęczowi politycy w Polsce oraz w Europie, oraz ich zwolennicy to oni tak od siebie mają w dynie posrane czy im po prostu ktoś za to, że z siebie debili robią, płaci....
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 24.03.2016 13:57

pablo74 napisał(a):Zastanawiam się czy owi tęczowi politycy w Polsce oraz w Europie, oraz ich zwolennicy to oni tak od siebie mają w dynie posrane czy im po prostu ktoś za to, że z siebie debili robią, płaci....

Czy daje stołki czy płaci to jeden wuj... jakim trzeba być bezmyślnym i krótkowzrocznym łykając te stołki i kasę... przecież za te kilka/kilkadziesiąt lat może być u nas jak w Belgii i co ?, sami nie korzystają z lotnisk ? nie mają dzieci i rodzin ? żyją w jakieś innej czasoprzestrzeni ?.
Anakin aż nie chce mi się wierzyć w to co napisałeś... przecież ta policja od razu powinna zrobić wjazd na chatę do rodzin tych cieszących się dzieci, wszak one tą radość z domu przyniosły i może być tak, że ci rodzice mają jakieś koneksje z islamistami, wymaga to koniecznie sprawdzenia... ale widać zachód jest już wykastrowany bez jaj, najważniejsza jest tęcza i kolorowa kreda :)
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 24.03.2016 14:01

Belgowie zbierają plon swojej polityki. Wycofania Świąt Zmartwychwstania. U nas też pewien polityk publicznie nawołuje do legalizacji związków kazirodczych.
Daleko szukać nie trzeba....Dramat
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 24.03.2016 14:30

yzedef napisał(a): sami nie korzystają z lotnisk ? nie mają dzieci i rodzin ? żyją w jakieś innej czasoprzestrzeni ?.

Jednym pozytywnym elementem (to oczywiście złe słowo w kontekście tego mordu) było to, że ataków dokonano blisko parlamentu tych darmozjadów i na lotnisku z którego korzystali najczęściej. Do tej pory żyli w przeświadczeniu, że to ostatnie miejsce, w którym może nastąpić atak. Może to trochę otrzeźwi ich zamulone łby.

Ponoć Belgowie mieli cichy układ z ciapatymi. My nie robimy nalotów na wasze mieszkania, a wy nie atakujecie w Belgii. Pakt został zerwany przez aresztowanie jednego kopciucha. W rewanżu zabito 34 Europejczyków, a 200 zostało rannych. Poświęcając 2 terrorystów i kilka tysięcy euro, ciapki sparaliżowały cały kraj i wystraszyły połowę kontynentu, wywołując przy tym miliardowe straty, które odbiją się nawet na nas, bo Unia pokryje je z naszych składek.

Zobaczymy czy w tym królestwie są jeszcze prawdziwi mężczyźni i chwycą za coś więcej niż kolorowe kredki?
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 24.03.2016 15:44

yzedef napisał(a):
pablo74 napisał(a):Zastanawiam się czy owi tęczowi politycy w Polsce oraz w Europie, oraz ich zwolennicy to oni tak od siebie mają w dynie posrane czy im po prostu ktoś za to, że z siebie debili robią, płaci....

Czy daje stołki czy płaci to jeden wuj... jakim trzeba być bezmyślnym i krótkowzrocznym łykając te stołki i kasę... przecież za te kilka/kilkadziesiąt lat może być u nas jak w Belgii i co ?, sami nie korzystają z lotnisk ? nie mają dzieci i rodzin ? żyją w jakieś innej czasoprzestrzeni ?.
Anakin aż nie chce mi się wierzyć w to co napisałeś... przecież ta policja od razu powinna zrobić wjazd na chatę do rodzin tych cieszących się dzieci, wszak one tą radość z domu przyniosły i może być tak, że ci rodzice mają jakieś koneksje z islamistami, wymaga to koniecznie sprawdzenia... ale widać zachód jest już wykastrowany bez jaj, najważniejsza jest tęcza i kolorowa kreda :)

Anakin napisał prawdę, wygląda to jak filmów science fiction ale niestety jest prawdą. Prawo rzecz święta i koniec!Wybiła godzina 23 i idziemy rysować...:)A że jest to chore prawo umożliwiające, dające przyzwolenie zabijać nas prawdziwych europejczyków to już kwestia drugorzędna. Podobnie jest w kwestii inwigilacji...Ja chcę się czuć bezpiecznym. Nie mam nic do ukrycia, żadnej inwiligacji się nie boję, więc niech słuzby mają takie uprawnienia, abym był bezpieczny ale niestety nie mogą bo zaraz obrońcy "wielkich wartości" a jest taki jeden poprawny polityk blisko mnie co ostatnio powiedział: "Bób, humus i włoszczyzna" będą krzyczeć!Chyba mamy prawo czuć się bezpieczni?Pablo prawdziwy dramat. Jak dla mnie największym terrorystą jest wielka dama z Niemiec i jej "poprawna" świta. Kurde i ci ludzie przyjeżdżają i uczą nas demokracji:(.
A jeśli chodzi o filmy science fiction to zamieszczam do obejrzenia (chodz to chyba bardziej tragikomedia:
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 24.03.2016 18:25

majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 24.03.2016 20:09

yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 24.03.2016 20:30

ale my widzę nie jesteśmy lepsi....
http://www.pomorska.pl/wiadomosci/bydgo ... y,9784573/

Śledztwo z urzędu za to że przy drodze jest jakiś tam znak (nie każdemu musi się kojarzyć z meczetem) oraz świński łeb ?, dochodzenie za publiczne znieważenie przynależności religijnej itp. chyba popie.... tych śledczych z Bydgoszczy... rozumiem że jak zabijesz autem dzika to masz przej... bo zrobiłeś to specjalnie z myślą atakowania muzułmanów, 3 lata będzie jak nic.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.03.2016 20:38

amatus1 napisał(a):...Ja chcę się czuć bezpiecznym. Nie mam nic do ukrycia, żadnej inwiligacji się nie boję, więc niech słuzby mają takie uprawnienia, abym był bezpieczny ale niestety nie mogą bo zaraz obrońcy "wielkich wartości" a jest taki jeden poprawny polityk blisko mnie co ostatnio powiedział: "Bób, humus i włoszczyzna" będą krzyczeć!

To też nie do końca tak.
Inwigilacja Ci nie gwarantuje niczego, poza tym, że będziesz........inwigilowany.
Dopóki wszelkie służby będą w tym kraju polityczne, dopóty inwigilacja będzie służyła interesom partyjno - biznesowym, a nie Twojemu bezpieczeństwu.
A, że w chwili obecnej mamy tutaj wszelkiej maści specjalistów od mgieł, brzóz, kotów i uj wie jeszcze czego, ja bym się za bardzo z tego pomysłu nie cieszył.

Ale gdyby to miało funkcjonować w praktyce tak jak w teorii - jestem oczywiście za.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 24.03.2016 21:00

anakin napisał(a):Inwigilacja Ci nie gwarantuje niczego, poza tym, że będziesz........inwigilowany.

A myślisz, że nie jesteś teraz inwigilowany?

Kilka dni temu przeglądałem na YT filmy z rejestratorami jazdy.
Dzień później na większości stron, zaczęły wyświetlać mi się reklamy kamerek samochodowych.

W ustawach chodzi o to, żeby móc tą inwigilację wykorzystać w sądzie. Ja się tego nie obawiam, bo moim jedynym wykroczeniem jest ściąganie filmów, co dotyczy 99,9% internautów, czyli również tych, którzy zajmują się ową inwigilacją.

Wracając jednak do kwestii związanych z tematem czyli "muslim, a turystyka", to tu również pojawiają się problemy. Jak już gdzieś pisałem z turystycznych kierunków odpadają kolejne państwa. Tunezja, Egipt, teraz pewnie Turcja. Francja też robi się mniej ciekawa.

Ktoś napisał, że Chorwacja stawia opór ciapkom. I chwała im (i Węgrom) za to. Tylko, że już widać tego efekty - np. parawany/materace, czyli "zaklepywanie miejscówek" na chorwackich plażach. Może śmieszne, ale gdzieś Polacy, polacy i reszta Europy będzie musiała wypoczywać. Co się z tym będzie wiązać? Wyższe ceny, wcześniejsze rezerwacje i oczywiście granice. Nie martwię się jednak o paszporty i odprawę, bo to już kiedyś było i tragedii nie było. Raz w roku można postać w kolejce. Chodzi o to, że lato to kolejne miliony pontoniarzy z Afryki. Jeśli zostaną zatrzymywani na kolejnych granicach, to przejazd przez ich obozy tam rozlokowane może być mało ciekawym doświadczeniem. Chyba, że przez przejazd przez granice będą organizowane konwoje z wojskową eskortą jak kiedyś wycieczki pod egipskie piramidy. Czy tak teraz będą wyglądać wymarzone wakacje?

Nie chcę być złym prorokiem, ale za kilka może kilkanaście lat jedynym tematem na cro.pl i innych forach turystycznych będzie temat "Wspomnień czar".
Ostatnio edytowano 25.03.2016 13:21 przez SingSing74, łącznie edytowano 2 razy
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.03.2016 21:09

SingSing74 napisał(a):A myślisz, że nie jesteś teraz inwigilowany?

Od 22 lat jestem, ale jak widać szału ni ma jeśli chodzi o wyniki tej inwigilacji. :mrgreen:
SingSing74 napisał(a):przejazd przez ich obozy tam rozlokowane może być mało ciekawym doświadczeniem. Chyba, że przez przejazd przez granice będą organizowane konwoje z wojskową eskortą jak kiedyś wycieczki pod egipskie piramidy. Czy tak teraz będą wyglądać wymarzone wakacje?.

Nie sądzę żeby Chorwaci czy Węgrzy pierd..........się z nimi tak jak ciotka Andżela.
I nie wydaje mi się, żeby którekolwiek z tych państw godziło się na dłuższą metę na takie ustrojstwa u siebie.
Myślę, że w Chorwacji drastycznie wzrośnie liczba kradzieży drzwi od apartmanów, bo jak się miejscowi wk.......to oni na tych drzwiach będą uciekać z powrotem do siebie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 54
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone