Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Uchodżcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.03.2016 09:41

Ależ ich w tym busie k... jechało na wakacje do cro :nice: ,

suninga
Autostopowicz
Re: Aktualne wieści z Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) suninga » 18.03.2016 23:22

Witam,

Mam pytanie do Chorwacjo maniaków: mianowicie czy orientujecie się jak wygląda tam sytuacja z uchodźcami? Czy ktoś coś słyszał. Wiem ze w 2015 było ich tam sporo gdy szli na Austrię i dalej, a dziś?
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 19.03.2016 11:41

suninga napisał(a): Wiem ze w 2015 było ich tam sporo gdy szli na Austrię i dalej, a dziś?

Ja byłem w pierwszej połowie sierpnia i wiem że nie widziałem żadnego, trochę przemieszczam się po europie autostradami i poza "Calais" tez ich nie widziałem.
Co prawda na granicach jest trochę inaczej, więcej (wojsk :wink: ) ale ruch normalny, na parkingach spokój najwyżej komuś plandekę potną ale tak było jest i będzie.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 19.03.2016 12:00

na pewno słyszeliście o ostatnim porozumieniu UE-Turcja?
myślicie, że jest realne do zrealizowania?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.03.2016 12:20

Pożyjemy, zobaczymy :roll:

Do tego czasu wszystko się może zmienić, na razie Turcy dostali kasę i ich zatrzymują.
pablos77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 19.03.2016 12:23

Ostatnio edytowano 19.03.2016 12:26 przez pablos77, łącznie edytowano 1 raz
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 19.03.2016 12:25

Lednice napisał(a):Pożyjemy, zobaczymy :roll:

Do tego czasu wszystko się może zmienić, na razie Turcy dostali kasę i ich zatrzymują.

i wjazd do UE bez wiz...:) kolejny najazd...:p
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2016 21:33

Da się przejechać ;)

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2016 22:28

DARS powinien puszczać ten filmik na ich stronie, że tak wygląda objazd M-L-P :wink:

Od razu by im wzrosła sprzedaż winiet 8)

PS: a tak na serio:
ten filmik nie pokazuje sytuacji w roku 2016 :!:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.03.2016 22:48

bigredone napisał(a):Da się przejechać ;)

To przy granicy wegiersko-serbskiej. Film opublikowany w lutym 2016, ale kręcony zapewne w ubiegłym roku.
Normalnie jak Walking Dead :!: :|
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 22.03.2016 11:36

walp napisał(a):
bigredone napisał(a):Da się przejechać ;)

To przy granicy wegiersko-serbskiej. Film opublikowany w lutym 2016, ale kręcony zapewne w ubiegłym roku.
Normalnie jak Walking Dead :!: :|

Filmik fajny... ja zawsze atakuje granicę SLO/CRO objazdem okolo 1-3 w nocy, tak więc dojdą mi dodatkowe emocje i atmosfera jak z horroru, jeszcze tylko jakaś mgła itp. i nie trzeba brać żadnych redbuli, pić kawy... normalnie nawet przez sekundę człowiekowi spać się nie będzie chciało aż do samego wybrzeża. Masakra jakaś mówiąc już poważnie, niestety europa jest teraz tak słaba przez tą swoją debilną tolerancję że niedługo nigdzie nie będzie można pojechać bo człowieka będzie prześladował strach. Dobrze, że u nas w Polsce jest spokój, na razie na te wszystkie wydarzenia patrzymy z dystansem i bo tak jak najdłużej.
jan ostrzycki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan ostrzycki » 22.03.2016 12:27

Tu przynajmniej widać kobiety i dzieci a nie samych młodych byczków...
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 22.03.2016 18:42

jan ostrzycki napisał(a):Tu przynajmniej widać kobiety i dzieci a nie samych młodych byczków...

bo to pielgrzymka do Czestochowy :oczko_usmiech:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 22.03.2016 20:29

euromissile napisał(a):
jan ostrzycki napisał(a):Tu przynajmniej widać kobiety i dzieci a nie samych młodych byczków...

bo to pielgrzymka do Czestochowy :oczko_usmiech:

W kontekście dzisiejszego dnia niestety nic nie jest śmieszne... weź teraz jedz gdzieś na weekend pozwiedzać... strach, coś czuję że w tym roku Bałtyk będzie oblegany, wszędzie trąbią żeby nie wiązać uchodźców z zamachami ale ja mam to gdzieś... niech tylko jeden z nich na 10000 będzie tą plewą... wystarczy aby nikogo nie wpuścić, a uchodźcami to oni są na terenie Turcji... w kolejnych krajach to już emigranci ekonomiczni.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.03.2016 21:27

Kilka lat temu byliśmy z siostrzeńcem w Brukseli, o uchodźcach nikt wtedy nie słyszał.

Łaziliśmy po mieście, w pewnym momencie zorientowaliśmy się, że jesteśmy jedynymi białasami na ulicy.
Wszędzie byli Marokańczycy i inni Arabowie. Dosłownie praktycznie zamknięta dzielnica w sercu Brukseli, tak jakby ktoś nas przeniósł do Maroka, ludzie ubrani jak w Afryce, kobitki w czadorach... :roll:
Średniowiecze w sercu Europy :roll:

Tak więc oni już są, terroryści z ostatnich zamachów to ludzie, którzy żyją na Zachodzie od wielu lat, mają bardzo dobry wywiad i mają miejscowe obywatelstwa.
Imigranci to świeżaki, oni nie stoją za zamachami, bo się zwyczajnie nie orientują, co gdzie i jak.
Zapewne według koncepcji ISIS ich celem jest wywołanie chaosu na Zachodzie i zrujnowanie gospodarki Zachodu przez socjal :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 51
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone