napisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2007 09:28
plavac napisał(a):Piotrek_B napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):...Choć w sprawie pisana z dużej litery i z ogonkami - to wołanie na puszczy

Janusz - Twój wkład z walką o poprawność gramatyczną, interpunkcyjną itd. języka polskiego
jest niezaprzeczalny, rzekłbym, że to oczywista oczywistość

ale.......niestety to chyba syzyfowa praca

.
Pozdrawiam

Ale trzeba, trzeba tą walkę prowadzić
To też wkład w budowanie Rzeczpospolitej . I piszę to całkiem poważnie.
Brawo, panie Januszu. I nie jest pan w tym odosobniony. Ostatnio widziałem gigantyczną dyskusję na temat poprawności pisania na pewnym forum ... motoryzacyjnym

Więc walczmy o nasz język , może wtedy łatwiej będzie się porozumieć między sobą .
Pozdrawiam

Plavac - nie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się z Tobą

Mówiąc o syzyfowej pracy mam na myśli fakt, że do wielu adwersarzy Janusza (i nie tylko jego) takie apele, prośby itp.
NIE DDOCIERAJĄ !!!!!! Zobacz choćby na tym forum ile obrazy boskiej było jak niejednokrotnie prosiło się żeby szanować innych i nie robić z NASZEGO języka bełkotu. Dla mnie niedoścignionym mistrzem i przykładem takiego językowego bełkotu będzie zawsze autor
tego lub
tego wątku - tam też znajdziesz typową reakcję na zwrócenie komuś uwagi, żeby pisać po POLSKU a nie w nieznanym nikomu języku choć to nawet językiem trudno nazwać
Reasumując - akcja godna pochwały

oby tylko efekt przyniosła
Pozdrawiam