Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.10.2007 08:32

Marcin29 napisał(a):Rysio, moje obserwacje były takie, że od samego samiutkiego początku kiedy to PiS objął władzę w kraju, zaczął być wściekle atakowany przez tzw "niezależne media"
Ciekawe jest to określenie, zwłaszcza w kontekście gazety wyborczej.
Bo czy moze byc niezależny ktoś pokroju michnika?szczerze w to wątpię!
Ze zdumieniem sluchałem tych wszystkich rewelacji, jakie co rusz serwowali nam przeciwnicy rządu.
Malo tego, ze rząd był wściekle atakowany przez krajowe media, to w akcje juz chyba desperacji, kreatury pokroju kwaśniewskiego, alkoholika, który nie potrafi sie przyznać, że nim po prostu jest-atakował rząd POLSKI na łamach niemieckich gazet!
Zresztą nie tylko on, panowie geremek, michnik tez nie byli mu dłużni.
Ja rozumiem, że można się nie zgadzać z rządem ale zeby pluć na niego w obcych gazetach-za to kiedys była kula w łeb!
I w dniu 21.10.2007, ludzie opowiedzieli się po stronie tych wszelkiej maści "ekspertów" :?

Co do elektoratu PiS....trafiłem wczoraj na informacje ze ponad 80% więźniów glosowalo na PO, druga była partia komunistów a trzeci PSL, PiS pod progiem wyborczym.
Czy mogę zatem zaryzykować twierdzenie, ze elektorat PO to w pewnej części.... :?
Ale nie będę sie posuwał do takiej retoryki, bo to nie w moim guście...

Porponuje mniej wściekłości, tymbardziej, że macie co chcieliście.Wróciły stare układy, cyrk rywina comes back
Oby na jak najkrócej...!

8O 8O 8O - o są polskie znaki, tylko jeszcze - nie daj Boże przyszyły Panie Pośle, który masz w zamyśle "kulę w łeb" dla inaczej myślących - nazwiska wszystkich osób, nawet tych których nie lubisz, piszę się z dużej litery. :!:
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 24.10.2007 08:33

[quote="Marcin29"].
Ja rozumiem, że można się nie zgadzać z rządem ale zeby pluć na niego w obcych gazetach-za to kiedys była kula w łeb!

Rozumiem, że proponujesz metody z najbardziej mrocznego okresu komunizmu. Za niezależne poglądy - śmierć. Może emigruj na Kubę albo do Korei będziesz się mógł czuć jak w domu.

[quote="Marcin29"].Porponuje mniej wściekłości,
No właśnie...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.10.2007 09:04

Marcin29 napisał(a): Proponuję mniej wściekłości, szczególnie, że macie co chcieliście.Wróciły stare układy, cyrk rywina comes back, będzie ekstra...
Oby na jak najkrócej...!

8O 8O 8O co wspólnego ma PO z Rywinem :?: :?: :?:

Marcinie - zrób mi łaskę :wink: i przeczytaj to

"Raport posła Ziobry był najdalej idącym w oskarżeniach czołowych osób w państwie. Ziobro postulował w nim postawienie przed Trybunałem Stanu m.in. prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego i premiera Leszka Millera. Jednak po przejęciu władzy przez Prawo i Sprawiedliwość i objęcie stanowiska ministra sprawiedliwości przez Zbigniewa Ziobrę żaden z tych wniosków nie został zgłoszony."
i m.in. za to, że taki wniosek nie został złożony - PIS ma u mnie "przechlapane" :!: :!: :!:
Ostatnio edytowano 24.10.2007 09:09 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.10.2007 09:05

Marcinie, kula w łeb to narzędzie minionej epoki i do tego dość niesmaczne. Z nagonką na ustępujący rząd - zgadzam się. Po prostu, grupa trzymająca wcześniej władzę wraz z układami i szeregiem popełnionych przestępstw obawiała się czystek zapowiadanych przez PiS. Niestety, działania prowadzili w sposób niesamowicie nieudolny, kompromitując się w oczach wielu o czym wspomniał Janusz. Rząd nie może prowadzić wyłącznie polityki opartej na czystkach nie zajmując się jednocześnie najważniejszym czyli gospodarką. Obecnie mam nadzieję, że bez większych zgrzytów zawiąże się koalicja PO z PSLem, która zajmie się odpolitycznieniem gospodarki, rozliczeniem układów i sprawnym kreowaniem (a nie kierowaniem) zdrowych zasad ekonomii Polski. Mam również nadzieję, że nie będzie koniecznym układanie się koalicji z LiDem, bo tak jak napisałem wcześniej, w mojej opinii powinni podzielić los LPRu i Samoobrony :wink:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 24.10.2007 09:11

a ja mam w dupie polityke, ciekawi mnie tylko co teraz pokaza nastepni, na wyborach nie bylem bo jak tu szukac zony w burdelu.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.10.2007 09:25

slawek66 napisał(a):a ja mam w dupie polityke, ciekawi mnie tylko co teraz pokaza nastepni, na wyborach nie bylem bo jak tu szukac zony w burdelu.

Chodzenie na wybory jest sprawą ważną i bardzo potrzebną. Posłużę się w tym miejscu starym, może już trochę wyświechtanym powiedzeniem: "Brak głosu to też głos". W tym kontekście nikt nie powinien uchylać się od odpowiedzialności za swój głos, bo nieobecni nie mają racji.

Ps. Sławku nie obraź się - ale muszę być konsekwentny :wink:
Popracuj nad pisaniem literek z "altem" :lol: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2007 09:28

plavac napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):...Choć w sprawie pisana z dużej litery i z ogonkami - to wołanie na puszczy :wink:

Janusz - Twój wkład z walką o poprawność gramatyczną, interpunkcyjną itd. języka polskiego jest niezaprzeczalny, rzekłbym, że to oczywista oczywistość :lol: ale.......niestety to chyba syzyfowa praca :cry: .
Pozdrawiam :papa:

Ale trzeba, trzeba tą walkę prowadzić :)
To też wkład w budowanie Rzeczpospolitej . I piszę to całkiem poważnie.
Brawo, panie Januszu. I nie jest pan w tym odosobniony. Ostatnio widziałem gigantyczną dyskusję na temat poprawności pisania na pewnym forum ... motoryzacyjnym :!: Więc walczmy o nasz język , może wtedy łatwiej będzie się porozumieć między sobą .
Pozdrawiam :)

Plavac - nie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się z Tobą :idea: Mówiąc o syzyfowej pracy mam na myśli fakt, że do wielu adwersarzy Janusza (i nie tylko jego) takie apele, prośby itp. NIE DDOCIERAJĄ !!!!!! Zobacz choćby na tym forum ile obrazy boskiej było jak niejednokrotnie prosiło się żeby szanować innych i nie robić z NASZEGO języka bełkotu. Dla mnie niedoścignionym mistrzem i przykładem takiego językowego bełkotu będzie zawsze autor tego lub tego wątku - tam też znajdziesz typową reakcję na zwrócenie komuś uwagi, żeby pisać po POLSKU a nie w nieznanym nikomu języku choć to nawet językiem trudno nazwać :wink:
Reasumując - akcja godna pochwały :idea: oby tylko efekt przyniosła :lol:
Pozdrawiam :wink:
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 24.10.2007 09:28

Ja nie proponuję ani nie promuje takiej metody(!), podałem jedynie przykład jak traktowano zdrajców, obecnie takich zdrajców zaprasza sie do telewizji i drukuje ich farmazony w gazetach.dramat.
Rozliczenie jest potrzebne, oczywiście można twierdzić, że po co to ale tylko na zdrowej glebie może wyrosnąć obfity plon...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 24.10.2007 09:37

Marcin29 napisał(a):Ja nie proponuję ani nie promuje takiej metody(!), podałem jedynie przykład jak traktowano zdrajców, obecnie takich zdrajców zaprasza sie do telewizji i drukuje ich farmazony w gazetach.dramat.
Rozliczenie jest potrzebne, oczywiście można twierdzić, że po co to ale tylko na zdrowej glebie może wyrosnąć obfity plon...

Cholera ja już z tej dyskusji nic nie rozumiem, ale się cieszę, że nie trafiłeś do sejmu. :D Bełkot bełkot i jeszcze raz bełkot

Zdrajcy.... piszesz - Nazwiska, telefony, adresy, kontakty :!:
"...zaprasza się do telewizji i drukuje ich farmazony w gazetach..." - piszesz, czy wg Ciebie TV i prasa powinna być tylko dla PiSu :?: :evil:

Podpisano
Szary Kowalski - zwyczajny zjadacz codziennego chleba powszedniego.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 24.10.2007 09:55

Marcin29 napisał(a):Co do elektoratu PiS....trafiłem wczoraj na informacje ze ponad 80% więźniów glosowalo na PO, druga była partia komunistów a trzeci PSL, PiS pod progiem wyborczym.
Czy mogę zatem zaryzykować twierdzenie, ze elektorat PO to w pewnej części.... :?
Ale nie będę sie posuwał do takiej retoryki, bo to nie w moim guście...

Klasyka PiSu; najpierw napluć a potem powiedzieć że my nie plujemy. Za tobą już tylko ściana...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.10.2007 10:15

Marcin29 napisał(a): zaprasza sie do telewizji i drukuje ich farmazony w gazetach.dramat.

A no kolejny dramat - nie dość że "kula w łeb" to jeszcze cenzura :?: :?: :?: 8O 8O 8O
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 24.10.2007 10:24

:evil: :evil: może by tak w czasie gorącej debaty przerwę zrobić i spojrzeć co na biurku leży :twisted: :twisted: :twisted:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.10.2007 10:42

Jola L-G napisał(a)::evil: :evil: może by tak w czasie gorącej debaty przerwę zrobić i spojrzeć co na biurku leży :twisted: :twisted: :twisted:

Spojrzałem :wink:
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 24.10.2007 10:53

Leszku, Sejm to ciężki kawał chleba, lepiej robić dla kraju pożyteczne rzeczy, bedąc choćby w samorządach...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.10.2007 11:10

W temacie "Marušici"

Marcin29 napisał(a):Januszu bardzo chetnie zmierze sie z Toba w jakimkolwiek dyktandzie ortograficznym, bo insynuowanie ze popelniam bledy jest dla mnie potwarza.
Nie wszystko kojarzy mi sie z "bzykankiem" moze dlatego ze te potrzeby mam zaspokojone a nie uzywam polskich literowek bo jestem w Stanach i taka tez mam klawiature, sorry :wink:

Marcinie - wróciłeś z tych Stanów, że literki polskie wróciły :?: :wink:
A tak na marginesie, to jeśli w tych Stanach jesteś często - i w innych krajach również - to m.in. dzięki tym "zdrajcom" o których piszesz. :lol: :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone