Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 24.10.2007 21:45

[quote="keruj7" Irlandki też niczego sobie[/quote]

O, w tym miejscu mój kolega, od 1,5 -roku "Irlandczyk" , absolutnie by się z kolegą nie zgodził :)

No , ale o gustach się nie dyskutuje :wink:
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 24.10.2007 21:54

banko napisał(a):hm, skuteczna socjotechnika..........
czy nie pamietasz Swoich słów?
wypierasz sie ich ?
i co do tego ma PIS ?

Lepiej ci pójdzie nowe polowanie na czarownice niż skojarzenie dlaczego w tym polowaniu bierzesz udział. Zastanawiałeś się kiedyś nad tym?
"Co powoduje człowiekiem że bierze udział w polowaniu na czarownice?" - jak znajdziesz rozsądną odpowiedź na to pytanie to wtedy możemy porozmawaiać.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.10.2007 21:56

niezawodny napisał(a):No i się wyjaśniło skąd się bierze elektorat PiSu. Trochę szkoda, osobiście mam duży sentyment do "ściany wschodniej" i szacunek do tamtejszej wiary. Tym razem jednak więcej rozumu pokazała ściana zachodnia ("ziemie zagrabione") pomimo że tych ludzi PiS straszył Krzyżakami najbardziej :wink:

Niestety w nowosądeckim wygrał PIS:twisted:

Co nie znaczy, że całe nowosądeckie to elektorat PIS-u.
Mój kandydat z PO na posła jest ponownie w Sejmie i cieszę, że w skali całego kraju PO wygrało. :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 24.10.2007 21:57

niezawodny napisał(a):
wypierasz sie ich ?
i co do tego ma PIS ?

Lepiej ci pójdzie nowe polowanie na czarownice niż skojarzenie dlaczego w tym polowaniu bierzesz udział. Zastanawiałeś się kiedyś nad tym?
"Co powoduje człowiekiem że bierze udział w polowaniu na czarownice?" - jak znajdziesz rozsądną odpowiedź na to pytanie to wtedy możemy porozmawaiać.

w tym przypadku to chęć spodobania się innym :D tłum poluje to on też :D
banko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banko » 24.10.2007 22:04

niezawodny napisał(a):
wypierasz sie ich ?
i co do tego ma PIS ?

zadalem proste pytanie.
czy tak Ci trudno na nie odpowiedziec, tak po prostu, ot tak po prostu, ze nie wiem, ze jeszcze za wczesnie, ze sie moze mylilem, ze ktos mnie oszukal...
ze................ jeszcze nie wiem co ????????????

ot tak...[/u]
banko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banko » 24.10.2007 22:11

Janusz Bajcer napisał(a):
niezawodny napisał(a):No i się wyjaśniło skąd się bierze elektorat PiSu. Trochę szkoda, osobiście mam duży sentyment do "ściany wschodniej" i szacunek do tamtejszej wiary. Tym razem jednak więcej rozumu pokazała ściana zachodnia ("ziemie zagrabione") pomimo że tych ludzi PiS straszył Krzyżakami najbardziej :wink:

Niestety w nowosądeckim wygrał PIS:twisted:

Co nie znaczy, że całe nowosądeckie to elektorat PIS-u.
Mój kandydat z PO na posła jest ponownie w Sejmie i cieszę, że w skali całego kraju PO wygrało. :lol:

http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1628691,news.html

i tak zeby nie umknelo (sorry Janusz, ogonki z przekory)

W więzieniach PiS pod progiem wyborczym
76,2 proc. osadzonych w aresztach i zakładach karnych w całym kraju zagłosowało na PO, a 7,6 proc. na LiD; PiS z wynikiem 2,8 proc. znalazło się pod progiem wyborczym - podała rzeczniczka Centralnego Zarządu Służby Więziennej Luiza Sałapa.
Uprawnionych do głosowania w zamkniętych obwodach więziennych było 87 447 osób. Zagłosowało 61 688 uprawnionych, czyli 70,5 proc.

Najwyższe poparcie wśród więźniów uzyskała PO (76,2 proc.) na którą zagłosowało 46 978 osób. Na LiD zagłosowało 7,6 proc. uprawnionych, czyli 4679 osób. Tylko te dwie partie przekroczyły próg wyborczy.

Poniżej niego znalazło się PiS, które poparło 1711 aresztowanych i skazanych (2,8 proc.), Samoobronę 1372 osób (2,2 proc.). Polska Partia Pracy uzyskała 1,5 proc. poparcia w więziennych komisjach wyborczych, a Liga Prawicy Rzeczypospolitej - 1,4 proc.

W aresztach śledczych i zakładach karnych służba więzienna przygotowała 160 obwodowych komisji wyborczych. Większość z ponad 89 tysięcy osadzonych ma prawo głosować. Tylko niepełnoletni oraz skazani na pozbawienie praw publicznych (to kara dodatkowa połączona z wyrokami za najcięższe zbrodnie) nie biorą udziału w wyborach.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.10.2007 22:26

Jeśli więźniowie mają prawo głosu, mogą głosować na kogo chcą, tak jak ja i Ty banko.
To, że oni oddali głosy na PO nie oznacza, że wszyscy głosujący na PO to przestępcy, a partia na którą głosują - popiera przestępców.

:papa:
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 24.10.2007 22:34

Ludziska ,więcej luzu .przeciez znacie choćby pobieżnie historię Polski .My się kłócimy a góra żyje jak pączek w maśle.A ci naprawdę poszkodowani to nawet nie wiedzą gdzie to napisać.Może są zacofaną ścianą wschodnią /wg niektórych/ale tak naprawdę to na tych ludziach można przewaznie polegać .To właśnie od takich ludzi doznałam pomocy w trudnych chwilach mojego życia.Mimo iz posiadam wyższe wykształcenie ,ludzi oceniam po tym co potrafią dać drugiemu w potrzebie.
A teraz coś na wesoło
[img]cudach zapowiedzianych przez Donalda krążą chodzą już różne historie. Jedną z nich jest internetowy żart wymyślony przez blogera Bernarda. Od dwóch dni bije w sieci rekordy popularności.

Dowcipny tekst Bernarda stał się na tyle popularny, że nie potrafili się mu oprzeć i zamieścili w swoich blogach m.in. europoseł Ryszard Czarnecki oraz naczelny "Gazety Polskiej" Tomasz Sakiewicz. Obaj oczywiście nie mając pojęcia, skąd się wziął. Jeżeli jakimś cudem jeszcze nie dostaliście tego mailem ani nie czytaliście w blogach - proszę bardzo, oto siedem cudownych dni premiera Tuska:

Poniedziałek:
Donald Tusk wyczarterował 10.000 jumbo-jetów. Trzy miliony Polaków wraca do kraju.

Wtorek:
Zarządzeniem premiera Donalda Tuska zlikwidowano wypadki samochodowe.

Środa:
Donald Tusk obniżył podatki - od środy PIT, CIT i VAT w Polsce wynoszą 1%, jednocześnie Donald Tusk zwiększył wynagrodzenia - pielęgniarka zarabia średnio 5890 zł netto, a lekarz 25630 zł netto. Nauczyciele zarabiają od środy 8300 zł netto, a urzędnicy 6250. Zachodnie granice Polski przekraczają tysiące lekarzy z Niemiec, Francji i Irlandii, by podjąć pracę w polskich szpitalach.

Czwartek:
W czwartek Donald Tusk gwałtownie podniósł prestiż Polski na świecie - UE ogłosiła wprowadzenie Nicei i pierwiastka jednocześnie, Niemcy zrezygnowały z Gazociągu Północnego, a bałtycką rurą będzie transportowane mięso z Polski do Rosji.

Piątek:
W piątek Donald Tusk wybudował 2500 kilometrów autostrad 840 pływalni i 320 stadionów. Hanna Gronkiewicz-Waltz - nowa minister infrastruktury - przecięła 6000 wstęg w ciągu 18 godzin.

Sobota:
Donald Tusk rozdał akcje, średnio 70 tysięcy na głowę. Ponadto wprowadził poszóstne becikowe i ulgę na dziecko - bez kozery - pięćset tysięcy.

Niedziela:
Po zrobieniu tych wszystkich cudów, siódmego dnia, Donald Tusk odpoczął.

PS.
Wieczorem w niedzielę od niechcenia Donald Tusk zniósł przymrozki, by jabłka już nigdy nie drożały.

[/img]
anna iwona
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna iwona » 25.10.2007 09:32

Brawo!
Podobno w gruncie rzeczy wszystko jest możliwe Nalepkę z takim napisem miał na biurku mój kolega z pracy. Doprawdy, mocno mnie to inspirowało :wink:. A zaznaczę, że to była moja pierwsza praca i zapał ogromny. No cóż, z biegiem czasu pogląd ten musiałam zweryfikować. Ale może dla innych naprawdę wszystko jest możliwe? :wink: Staram się jednak w to wierzyć. Tym bardziej że, mam nadzieję, byłoby to również z korzyścią dla mnie.
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 25.10.2007 09:43

IV RP skończyła się nieodwołalnie 21.10.2007 z woli narodu
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 25.10.2007 10:58

j23 napisał(a):IV RP skończyła się nieodwołalnie 21.10.2007 z woli narodu

Pytanie tylko kiedy się zaczęła :?: :lol:, bo mnie jakoś nie pasuje tutaj ten numerek ;) IMHO nie wyszliśmy jeszcze z III :lol:, a to, że niektórzy mają manię wielkości i chcieli zmienić cyferkę przy nazwie Rzeczypospolitej Polskiej to już trudno.

Pozdrav :papa:

P.S. Piszę tak ponieważ teraz musielibyśmy zacząć numerować od V, a to wydaje mi się nieporozumieniem, żeby zmieniać cyferki za każdą zmianą rządu, czy partii, która ma poparcie i większość w sejmie
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 25.10.2007 19:25

Numerki nadzadzą byc moze nasze wnuki, terazto tylko czcze gadanie.

Do roboty Narodzie!
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 25.10.2007 20:25

Leszek Skupin napisał(a):
j23 napisał(a):IV RP skończyła się nieodwołalnie 21.10.2007 z woli narodu

Pytanie tylko kiedy się zaczęła :?: :lol:, bo mnie jakoś nie pasuje tutaj ten numerek ;) IMHO nie wyszliśmy jeszcze z III :lol:, a to, że niektórzy mają manię wielkości i chcieli zmienić cyferkę przy nazwie Rzeczypospolitej Polskiej to już trudno.

Pozdrav :papa:

P.S. Piszę tak ponieważ teraz musielibyśmy zacząć numerować od V, a to wydaje mi się nieporozumieniem, żeby zmieniać cyferki za każdą zmianą rządu, czy partii, która ma poparcie i większość w sejmie

Tylko idiota mógł wpaść na pomysł by numerować Polskę.
Ci co umierali za Polskę w Powstaniu Warszawskim za którą Polskę umierali?
A Ci co pracowali cały czas uczciwie ,dla której Polski pracowali?
Polska jest tylko jedna , z jedną historią i całym skomplikowanym życiem ludzi w różnych okresach Polski.
Także temat do dupy,a toudee do fosy. :wink:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 25.10.2007 20:37

Dla mnie jest Rzeczpospolita Polska i kropka.Numerki to są w szatni,lub agencji.
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 25.10.2007 21:39

No wreszcie wszyscy odetchniemy świeżym powietrzem. Koniec tego stęchłego smrodu kaczyzmu.
Wreszcie uśmiechnięci "dziennikarze" TVN i Polsatu, wreszcie pogodne oblicze Tomasza (wała) Lisa, Jacka Żakowskiego. Wreszcie Monika Olejnik się radośnie rozpogodzi.
A teraz próbka tylko z dzisiejszego dnia kilku pogodnych i pełnych miłości wypowiedzi szlachetnych Nowych Przywódców:
Kutz o TVP: to trzeba rozwalić,
Wałęsa o Kaczyńskich: rozprawić się z nimi do końca, każdy dzień kaczyzmu jest coraz bardziej niebezpieczny,
Komorowski o Fotydze: Po prostu śmiech i brak logiki,
Niesiołowski o prezydencie i jego współpracownikach: karły moralne.

Pozdrowienia dla młodych i wykształconych (uważajcie tylko na małe misie w Tatrach, są zarażone PiS-wirusem i bardzo agresywne)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone