napisał(a) Rysio » 22.10.2007 20:10
woka napisał(a):Rysio napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):a PSL jakoś mnie nie przekonuje ze swoim "bezpciowym" liderem Waldusiem
Oj tak Lesiu, wrażenie to komuchy potrafią zrobić, uczyli tego w moskiewskich szkołach ...

Rysio ... nie obraź się ale musisz jeszcze dużo mleka wypić. Piszesz sloganami, tak mowią inni więc i ja też. Byłeś, widziałeś ??
Nie było mi dane, za co dziękuję, ale tak się składa że czytać ze zrozumieniem potrafię
Nie zdał wszystkich egzaminów i nie złożył pracy magisterskiej, więc został skreślony z listy studentów UG. W 1979 KC PZPR wysłał go na roczny kurs do Moskwy, na Wydział Dziennikarstwa Międzynarodowego w Moskiewskim Państwowym Instytucie Stosunków Międzynarodowych przy MSZ, który ukończył z sukcesem uzyskując dyplom nr 1792 z dnia 20 czerwca 1980 .
Chyba, że kwestionujesz wikipedię
Mamy odmienne zdanie, ot siup
Chrzestnego ciągnęli do Warszawy do ministerstwa - warunek przynależność do PZPR i nieochrzczenie dziecka - odmówił.
Ojciec - groziło mu wysokie stanowisko w pewnej firmie mocno państwowej (do dziś) - pozostał człowiekiem, a nie członkiem, za co Go szanuję. Człowiek któremu to zawdzięcza, do dziś ma się doskonale i nazwisko z pewnością nie jest Ci obce, bo do niedawna pieścił ministerialny stołek.
Woka, nawet to że ktoś wstąpił do PZPRu dla własnego dobra i możliwości lepszego życia - nie neguję. Czasem warto się nadstawić by mieć lepiej, dziś też nie zawsze wyrażamy własne poglądy będąc zależnymi. Bycie w układzie i kierowanie nim, po to by móc zmuszać do kure.stwa innych - zdecydowanie nie.
Sławciu, do Kraka nie dam rady

Ale w maju jak będziesz to odbijemy.
Ps. I żeby jasne było - żyjemy w demokracji i w dupie mam to, co ktoś skreśla. Wypiję z każdym

choć z niektórymi to strach jak jakieś 70 % trunki zwożą w zbyt dużych ilościach