Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 05.05.2010 15:12

tomag napisał(a):WRACA IV RP

Myślę, że jednak wraca coś o wiele gorszego... już wróciło... :cry:

Zaczęło się od "braterskiego" uścisku dwóch "wielkich" przywódców nad zwłokami pokonanego "maluczkiego i naiwnego".. .

oj cjeniutko niedługo budjet.. towariszczji..

uże grjanjet bol'szaja krasnaja ruskaja żopa....
vot blin druzja PObeditelji.. !
:cry:
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 05.05.2010 16:18

tomag napisał(a):WRACA IV RP

W roku 2007 Wojewódzki zdradził w swoim show, że doradza PO w kampanii wyborczej i że podchodzi do niej "strasznie emocjonalnie".
"To były przyjacielskie rady. Za skonstruowanie kampanii odpowiadał sztab" - potwierdzał słowa Wojewódzkiego Grzegorz Schetyna (w wypowiedzi dla "Dziennika").

Jak widać, sztabowcy PO realizują w swoim stylu własne apele o niewykorzystywanie w kampanii wyborczej ofiar tragedii smoleńskiej.
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 05.05.2010 16:29

To co Wojewódzki zdradza , trzeba brać z duuuużym dystansem - facet żeruje na wszystkim - taki żuk gnojak za duuużą kasę - z kulki ukręci duże Gu....no - ale ja dalej twierdzę , że teraz nowo zawiązana mafia związana z drobiem nie ma szans - wszyscy pamiętają przygniatające procesy , parcie na szkło , i super mocne wypowiedzi ministrów sprawiedliwości , którzy uciekli pod immunitet euro ... Byłoby straszne ,gdyby sie powtórzyło !
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 05.05.2010 16:51

:?:
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 05.05.2010 16:58

Dla mnie straszne jest to że, wczoraj 400 tysięcy młodych ludzi przystąpiło do egzaminu maturalnego. Zakładając pesymistycznie że, tylko połowa z nich przejdzie ten egzamin pomyślnie i rozpocznie studia. To i tak wziąwszy ich razem z uczniami szkół zasadniczych zawodowych i innych. To przybędzie nam około 500tyś. bezrobotnych. PO ma to oczywiście głęboko w
du**e. Więcej bezrobotnych to tańsza siła robocza. Ale także więcej rąk wyciągniętych po zasiłki dla bezrobotnych.
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 05.05.2010 18:09

Witold P. napisał(a):Dla mnie straszne jest to że, wczoraj 400 tysięcy młodych ludzi przystąpiło do egzaminu maturalnego. Zakładając pesymistycznie że, tylko połowa z nich przejdzie ten egzamin pomyślnie i rozpocznie studia. To i tak wziąwszy ich razem z uczniami szkół zasadniczych zawodowych i innych. To przybędzie nam około 500tyś. bezrobotnych. PO ma to oczywiście głęboko w
du**e. Więcej bezrobotnych to tańsza siła robocza.
Ale także więcej rąk wyciągniętych po zasiłki dla bezrobotnych.

Z Twoim podejściem to -z PiS nie było by problemu - lądują w więźniu i nie ma sprawy :wink:
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 05.05.2010 18:21

Wielu pewnie i tak wyląduje. W końcu za coś trzeba żyć. Nie wszyscy będą
u ciebie rowy kopać. Kogoś pewnie cudze skusi.
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 05.05.2010 18:57

Jacek L napisał(a):... wszyscy pamiętają przygniatające procesy , parcie na szkło, ...

Ja jakoś nie pamiętam tych przygniatających procesów, zresztą procesy prowadzi władza sądownicza, która się nie zmieniła od tego czasu ani o jotę.

Ale może mam sklerozę i przypomnisz mi te wstrzasające procesy za PiSu przy władzy?

Śmieszne procesy i komisje śledcze to sie zaczęły po dojściu PO do władzy.

A propos parcia na szkło - marszałek-prezydent ustanawia nowe standardy - zażądał wywiadu, podkreślam - wywiadu po głównym wydaniu Wiadomości w TVP w święto 3 maja 8O .

Na propozycję orędzia sie nie zgodził, ma być wywiad i już!

Obrażony poszedł się wywiadywać w TVN, tam mają dobrych wywiadowców :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2010 19:02

Eee,Wituś,za mało Taty z Torunia słuchasz.
Przecież PO ma w planie obowiązkową eutanazję wprowadzić ,tylko prezydenta jeszcze trzeba swoim obsadzić i sie zwolni kilka mln miejsc pracy ;)
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 05.05.2010 19:15

hepik napisał(a):Eee,Wituś,za mało Taty z Torunia słuchasz.
Przecież PO ma w planie obowiązkową eutanazję wprowadzić ,tylko prezydenta jeszcze trzeba swoim obsadzić i sie zwolni kilka mln miejsc pracy ;)

To by mnie nie zaskoczyło. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2010 05:29

JKM przeciwny beatyfikacji LK ;) :

Lech Kaczyński komunistą?

- Niech Pan sobie przeczyta cytaty z jego pracy doktorskiej. On wierzył w komunizm.

- Co Pan opowiada? Prezydent Kaczyński pisał pracę, która wymagała takich cytatów.

- Ależ nieprawda. Ja żyłem w tamtych czasach, pisałem prace doktorskie (za pieniądze) i zapewniam Pan, że po Gomułce nie było żadnej konieczności, ani wręcz potrzeby, cytowania Marksa.

ŚP. Lech Kaczyński pisał te bzdety, bo wierzył w komunizm w "prawa ludzi pracy", (był profesorem tzw. "prawa pracy"!), prawa socjalne itd. I deklarował otwarcie, że tę część Karty gotów jest w każdej chwili podpisać.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 06.05.2010 07:30

Kocham pana J.K. Mikke, który właśnie wyraził jasno swój pogląd na współczesną demokrację!!!

Facet jest po prostu boski .. prowokator.. ale boski!!!

Historia nas uczy (szczególnie XIX i XX w.), że jeśli się dopuści motłoch (proletariat, chłopstwo, drobnomieszczństwo itp) do głosu, to nic dobrego, poza niekończącymi się sporami, jatkami i żerowaniem sPOłecznych hien, z tego nie wyniknie!

Robol, chłop lub mieszczuch powinni zająć się tym, do czego zostali powołani.. i wszystko było by cacy...
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 06.05.2010 07:39

hepik napisał(a):ŚP. Lech Kaczyński pisał te bzdety, bo wierzył w komunizm w "prawa ludzi pracy", (był profesorem tzw. "prawa pracy"!), prawa socjalne itd. I deklarował otwarcie, że tę część Karty gotów jest w każdej chwili podpisać.

W tym wątku, jak również w innych można było przeczytać setki postów delikatnie mówiąc mało pochlebnych w stosunku do Braci, za to pisanych na poziomie wychodka.
Dziękuję Ci, że przytoczyłeś, jeśli nie pierwszą, to na pewno jedną z pierwszych, merytoryczną ocenę tej tragicznej postaci. Lech był zdecydowanie bardziej na lewo od Jarosława i to jest bardzo konkretny zarzut.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.05.2010 07:43

Pospieszalski w "3" - też mi wielki zarzut, było ledwie 3 aktorów i jeden radny z PiS-u...w tej całej, wielkie masie ludzi...
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 06.05.2010 08:08

janniko napisał(a):Kocham pana J.K. Mikke, który właśnie wyraził jasno swój pogląd na współczesną demokrację!!!

Facet jest po prostu boski .. prowokator.. ale boski!!!

Historia nas uczy (szczególnie XIX i XX w.), że jeśli się dopuści motłoch (proletariat, chłopstwo, drobnomieszczństwo itp) do głosu, to nic dobrego, poza niekończącymi się sporami, jatkami i żerowaniem sPOłecznych hien, z tego nie wyniknie!

Robol, chłop lub mieszczuch powinni zająć się tym, do czego zostali powołani.. i wszystko było by cacy...

Jeśli tak interesuje Cię ten temat to polecam Ci zajrzeć tutaj i zaopatrzeć się w tą książkę. Bardzo ciekawa, a autor wymiata :D. Poza tym jego wiedza z różnych dziedzin, życia jest porażająca.

http://www.opcja.pop.pl/wektory.php?id_ksiazka=6
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone