Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 22.03.2009 20:39

jan_s1 napisał(a):Oby tak było, ale czasem mam wrażenie, że to tylko pobożne życzenia.
Z autopsji wiadomo, że jak ktoś da się okłamać dziesięć razy, to za jedenastym będzie podobnie.

kłamstwo nie jest wartością udokumentowaną jako zmierzającą do nieskończoności...
w "starszych" czasach można było odciąć obywateli od dopływu i wymiany informacji...
teraz łatwiej bierze się oczekujących na "łatwiznę", jednakże weryfikacja nie będzie wymagała już wymiany pokolenia...
:wink: :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.03.2009 21:16

ABaniuch napisał(a):
innymi slowy retoryka...........

a tak po ludzku -
jesli pala po lbie za "komuny" - to ..................... (tu wpisz inwektywe )
a jesli za "demokracji" - to ........................... (tu wpisz inwektywe )

i dalej, skoro zadania "sie" nie roznia wiele to pala na pleckach "komunistyczna " mniej boli od tej "demokratycznej" czy kurwa jak ?!?!?!

A może czas zacząć po Polsku pisać :?: :P
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 22.03.2009 21:40

zebik napisał(a):A może czas zacząć po Polsku pisać :?: :P

"STOP BYKOM"
poszedł na ryby ?
:roll: :roll: :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.03.2009 21:47

jacky6 napisał(a):

"STOP BYKOM"
poszedł na ryby ?

Na basen poszedł pewnie, zmienił awatarek i chce zmienić wagę.
ABaniuch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ABaniuch » 22.03.2009 21:52

zebik napisał(a):
ABaniuch napisał(a):
innymi slowy retoryka...........

a tak po ludzku -
jesli pala po lbie za "komuny" - to ..................... (tu wpisz inwektywe )
a jesli za "demokracji" - to ........................... (tu wpisz inwektywe )

i dalej, skoro zadania "sie" nie roznia wiele to pala na pleckach "komunistyczna " mniej boli od tej "demokratycznej" czy kurwa jak ?!?!?!

A może czas zacząć po Polsku pisać :?: :P

Rozumiem (choc sie nie spodziewam ) ze to zmieni Twoja odpowiedz ? :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2009 22:23

zebik napisał(a):
jacky6 napisał(a):

"STOP BYKOM"
poszedł na ryby ?

Na basen poszedł pewnie, zmienił awatarek i chce zmienić wagę.

Jestem, jestem - basenik jutro, awatarek zmieniłem na poprzedni zgodnie z obietnicą z pierwszym dniem wiosny.

ABaniuch rzadko pisze na forum :wink: więc na razie o akcji BYKOM STOP mu nie przypominam.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 22.03.2009 23:07

janniko napisał(a):
mkm napisał(a):Niech media jak najszybciej ich utopią :wink: Zdecydowanie wolę żyć z tym wirusem , niż z tymi pseudo lekarzami :wink: :D

Mkm, rozumiem, szanuję twój pogląd i ... współczuję :(
Właśnie o tym pisałem, że większość naszego społeczeństwa woli po stokroć żyć z wirusem niż, nie daj Boże, poddać się kuracji wstrząsowej i dość przykrym zabiegom.
Niestety jednak życie wyraźnie pokazuje nam, że często aby pozbyć się jakiejś choroby, trzeba najpierw przejść przez trochę cierpienia, niewygód, bólu, wkurzenia itp.
Np. chemioterapia przy nowotworach lub interferon przy HCV
Słyszałem, że wielu pacjentów odmawia chemioterapii po usunięciu guza, twierdząc, że "przecież już guza nie mam" lub "durni lekarze nie znają się" lub "ten lekarza ma głupie poglądy i nie ufam mu, poradzę sobie sam" .. itp. itd.
Wybacz Mkm, ale właśnie bardzo dobrze to zobrazowałeś. Dokładnie o to mi chodziło, że większość woli wirusa od lekarza, który im się nie podoba, bo ... kurdupel, bo teokrata, bo despota czy coś w tym stylu.

Nie popieram w pełnie poprzedniego rządu (pisałem już o tym), ale jakiś lekarz jest nam niezbędny, więc wolę nawet takiego, który mi się nie podoba lub z którym się w czymś tam nie zgadzam, niż "cudotwórcę", który mi mówi, że wirus sam zniknie w sposób "cudowny".

No, i wreszcie udało mi się wyłuskać o co mi chodzi! :P :P :P

Precz z wirusem!
:twisted: :D 8)

Całe szczęście , że większość społeczeństwa nie dała się nabrać na tą kurację wstrząsową w wykonaniu tak '' wybitnych lekarzy '' jak Ziobro , Zawisza , Rokita , Giertych , Maciarewicz i jeszcze paru im podobnych . A już skalpele trzymali w ręku , chcą ciąć ... , a tu okazuje się, że pacjent zdrowy :wink: :D Gdzie się podziały te gigantyczne afery :?: Gdzie Ci '' wybitni lekarze '' :?: Nawet gdyby urodzili się o kilkadziesiąt lat wcześniej , to kariery też by nie zrobili :wink: Cieniasy i tyle :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 22.03.2009 23:09

atomicsl9 napisał(a):
mkm napisał(a):Niech media jak najszybciej ich utopią :wink: Zdecydowanie wolę żyć z tym wirusem , niż z tymi pseudo lekarzami :wink: :D

Miłość do PRL i ZSRR, tak beztrosko wypowiedziana... To musi być też PZPR i KPZR... a może głębiej ? Nawet nie współczuję. Obrzydzenie nie pozwala (dla jasności - do skrótów nie do adwersarza)... Rozumiem już te "lewicowo - zapaterowe" mrzonki...

Ciekawie ujął pewną kwestię bodajże Bismarck:
"Jeśli w młodości nie byłeś socjalistą - to nie miałeś serca, jeśli na starość nadal nim jesteś - to nie masz mózgu !" :lol:

pzdr

Bismarck powiedział też :
'' Dajcie tylko Polakom władzę , a sami sie wykończą ''
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2009 23:16

mkm napisał(a):Bismarck powiedział też :

Bismarck wypowiedział te słowa jako zaborca :twisted:

"Jeszcze Polska nie zginęła, póki my żyjemy" :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 22.03.2009 23:36

Janusz Bajcer napisał(a):
mkm napisał(a):Bismarck powiedział też :

Bismarck wypowiedział te słowa jako zaborca :twisted:

... a także , jako wybitny Mąż Stanu :!:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.03.2009 00:13

Ten wybitny mąż stanu o Polakach powiedział też:

"Bijcie Polaków tak długo, dopóki nie utracą wiary w sens życia. Współczuję sytuacji, w jakiej się znajdują. Jeżeli wszakże chcemy przetrwać, mamy tylko jedno wyjście - wytępić ich"

Ta wypowiedź jest potwierdzona, pozostałe dwie wcześniej cytowane tylko przypisywane jego autorstwu.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 23.03.2009 07:14

mkm napisał(a): ... a tu okazuje się, że pacjent zdrowy

Zdrowy!???
Buhahaha....! :D :D :D
Mkm, osobiście do Ciebie nic nie mam, bo cię nie znam, ale... czy uważasz, że nasz kraj jest zdrowy? Że nie ma wirusa? Hm... oryginalny pogląd...
A może po prostu pacjent nie chce przyjąć do wiadomości, że jest ciężko (wręcz śmiertelnie) chory?

mkm napisał(a): :wink: :D Gdzie się podziały te gigantyczne afery :?: Gdzie Ci '' wybitni lekarze '' ...

Zgadzam się z tobą, że ci lekarze to cieniasy. Poza tym zbyt ambitni, zbyt fanatycznie itp.... niestety innych nie było
Ale chyba nawet takie konowały lepsze od "cudotwórców", którzy chcą nam wmówić, że wszystko jest OK, że wirus to bajka.. itp.

A gdzie te afery? Jak to gdzie? Skutecznie się im ucina głowy lub kamufluje...
ech...
chyba jednak znów trzeba sięgnąć po piwko!
:P :P :P
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.03.2009 07:51

janniko napisał(a):Ale chyba nawet takie konowały lepsze od "cudotwórców"

Broń nas Panie Boże od "konowałów" wszelkiej maści :lol: oni zaszkodzą zawsze. :!:
"Cudotwórcy" nie, nawet jak cuda się nie spełnią :lol:

PS Posyłam Ci poranne piwko :wink: :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2009 08:06

odnośnie afer i przekrętów....
"....Elekt musi posiadać honor ponad chęć zarobienia kilkudziesięciu groszy....." 29.06.1926 rok.... . 83 lata temu te słowa wypowiedział Józef Piłsudski...
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 23.03.2009 11:05

sprawa Katynia - sprawa polska...
na przykładzie z "ziemi włoskiej"...
"Pierluigi Battista napisał: - Jakim pocieszeniem byłoby to, że pół-podziemny obieg filmu o sowieckiej masakrze w Katyniu to tylko owoc umyślnego manewru ukrycia, po to, aby wielka widownia nie poznała jednej z najohydniejszych zbrodni komunizmu.
Zdaniem komentatora 20 lat po upadku muru berlińskiego komunizm i jego masakry prawie nikogo nie interesują, z wyjątkiem tych, dla których antykomunizm stał się "obsesją".
- W sprawie komunizmu - żadnego oburzenia. W świecie kultury. W debacie publicznej. W kasie kinowej antykomunizm przyniósł melancholijną klapę - podsumował włoski publicysta."
... do polskiej...
a zegar czasu odmierza drogę swoimi wskazówkami...
PS - niedawno w pewnej dyskusji usłyszałem argument - "dobrze, że trochę tych dziedziców, paniczyków <<tam>> utłukli"...

:?: :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone