Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 21.03.2009 09:24

To już jest obłożone akcyzą paliwową :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2009 09:24

Leszek Skupin napisał(a):U Greków Ouzo i Tsippuro ma ok 65-70% 8) Słuszna moc fantastycznych trunków 8)

Z ouzo są mniamniuśne drinki. Palce lizać.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2009 09:30

carnivalka napisał(a):Ouzo i tym podobne są przesmaczne :D

100 % poparcia :lol:
i dodatkowo jak to piłem na noc to mnie komary nie gryzły :mrgreen:

Leszek Skupin napisał(a):U Greków Ouzo i Tsippuro ma ok 65-70% 8) Słuszna moc fantastycznych trunków 8)

Ano ma Lesiu - ale ten nie sklepowy :wink:
Analogicznie jak w HR rakija w sklepie i na bazarku - róznica kolosalna :lol:

Fajny OT sie zrobił........ale za to od wielu, wielu stron wreszcie coś miłego, pożytecznego i bez jadu :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2009 09:33

A ja kupiłem w sklepie w Cro travarice otworzyłem nie dawno w Polsce i pić jej nie da chyba mi ożenili jakiś syf, kwaśnia jest okrutnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2009 09:57

zebik napisał(a):A ja kupiłem w sklepie w Cro travarice otworzyłem nie dawno w Polsce i pić jej nie da chyba mi ożenili jakiś syf, kwaśnia jest okrutnie.

Bo w sklepie masz przemysłową "masówkę" i dlatego się tego nie da pić :lol:
Ostatnio edytowano 21.03.2009 11:13 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 21.03.2009 10:17

No i wreszcie dyskusje zeszła na jakiś bardziej sensowny temat...
tu piana jest mile widziana i zdaje się być na swoim miejscu

tak trzymać!
:D :P :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2009 10:29

janniko napisał(a):...tu piana jest mile widziana i zdaje się być na swoim miejscu
tak trzymać!

janniko - stawiam Ci ouzo z pianką :wink: :lool: :wink:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 21.03.2009 10:31

Janusz Bajcer napisał(a):
jan_s1 napisał(a):
zebik napisał(a):A twoja platforma Januszu nie wiele różni się od Pisu.

Przepraszam, ale z wielką radością muszę odnotować fakt, że w tym jednym punkcie zgadzam się z zebikiem. :lol:

PO be, PiS be - to kto cacy :?:

Zadałeś pytanie - jedno z najkrótszych, ale i jedno z najważniejszych, jakie można w życiu zadać. W hierarchii ważności niewiele ustępujące pytaniu: czy wyjdziesz za mnie? - bo zarówno jedno (wybory osobiste), jak i drugie (wybory polityczne) w jakiś tam sposób ustawiają życie nasze, naszych dzieci, wnuków...
Nie wypada więc, żebym Ci nic na to nie odpowiedział. Aż dziwne, jak wielu ludzi uważa własne poglądy polityczne za warstwę jeśli nie wręcz intymną, to osobistą do tego stopnia, że na temat preferencji politycznych nie wydusisz z nich ani słowa. Jakby wstydzili się własnych poglądów. Ty się ich nie wstydzisz, ja też nie. Powiem więc krótko (choć wolałbym dłużej - ale nie chcę nikogo zanudzać), że od pierwszych wyborów (niektórzy nazywają je wolnymi) nieprzerwanie głosuję na Unię Polityki Realnej. Pozdrawiam. :) Jan.
Ps. Ktoś mógłby powiedzieć, że łączy nas słowo liberalizm, tak ważne dla obydwu ugrupowań. Jeszcze więc słów parę, żeby nie było tak, że używamy podobnych określeń, a rozumiemy je inaczej. Liberalizm - słowo-wytrych - inaczej funkcjonuje w USA, gdzie jednoznacznie wyraża poglądy lewicowe, u nas natomiast należałoby określić, czy dotyczy światopoglądu, czy spraw gospodarczych. Moje preferencje to światopogląd konserwatywny i liberalizm gospodarczy.
Cholera, miało być krótko, ale się nie dało. :lol:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 21.03.2009 10:32

janniko napisał(a):No i wreszcie dyskusje zeszła na jakiś bardziej sensowny temat...

tak trzymać!

Przepraszam, że się znowu wychyliłem :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2009 10:42

Piotrek_B napisał(a):
zebik napisał(a):A ja kupiłem w sklepie w Cro travarice otworzyłem nie dawno w Polsce i pić jej nie da chyba mi ożenili jakiś syf, kwaśnia jest okrutnie.

Bo w sklepie masz przemysłową "masówkę" i dla tego się tego nie da pić :lol:

No tak pomyślałem - ładna butelka
Obrazek
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 21.03.2009 10:57

janniko napisał(a):No i wreszcie dyskusje zeszła na jakiś bardziej sensowny temat...

tak trzymać!

i pomyśleć jak toast ouzowy zmienił bieg historii...

... mimo tego, że Janusz jej nie lubi...

ale najważniejsze, że się udało wg receptury - Zdrowie Wasze => gardło nasze ...

:P :P :P :P :P
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.03.2009 11:05

Zebik ale ta travarica to jakaś podróba jest bo pisze na niej Hrvaska, a nie Hrvatska :lool:
jacky6 napisał(a):

i pomyśleć jak toast ouzowy zmienił bieg historii...
...

Alkohole zmieniają bieg historii... ;)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.03.2009 11:21

Janusz Bajcer napisał(a):
zebik napisał(a):Dalej pisać Januszku czy starczy.

Napisz jeszcze tylko jedno: komu, jakiej partii powierzyć w wyborach rządzenie krajem :?:

Takiej , jaką wypromują sobie media ,... wszystko wskazuje na to, że będzie to Twoja PO :D
PiS wyrażnie słabnie , a SLD, jest już wyeliminowane z gry dawno temu . Całe szczęście dla PO , że wyborcy mają bardzo krótką pamięć , a za to , niezmiernie dużą naiwność .
PO głosząca '' czystość w polityce '' , nadal skutecznie gra świętego i na pewno wygra po raz kolejny wybory . Możesz być spokojny Januszu :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 21.03.2009 12:12

mkm napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Napisz jeszcze tylko jedno: komu, jakiej partii powierzyć w wyborach rządzenie krajem :?:

Takiej , jaką wypromują sobie media ,... wszystko wskazuje na to, że będzie to Twoja PO :D

Nie będę ukrywał, że w różnych dyskusjach dość często jestem w opozycji, dlatego cieszy mnie, jak ktoś jest podobnego zdania. Należałoby jeszcze zapytać, kto rządzi nie tylko mediami, ale całym państwem (bo przecież nie PO :wink: ), zgodnie zresztą z opinią, że demokracja demokracją, ale ktoś tym burdelem rządzić musi :lol:
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 21.03.2009 12:17

czy przypadek wypromowania swego czasu SLD był jednorazowym "wypadkiem przy pracy" ?
ludziska zapominają obietnice ale uwielbiają "białe tablice"...
8) 8) 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone