Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2009 18:36

Janusz Bajcer napisał(a):
zebik napisał(a):A z kim to się Janusz utożsamiasz?

Już nie raz pisałem, z POlską :lol: PO jest nawet w nazwie naszego kraju.

Znaczy liberał (ni pies ni wydra)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2009 18:55

zebik napisał(a):Znaczy liberał (ni pies ni wydra)

Siła nas :wink: :lol:

A Ty zebik kto :?: :?:
atomicsl9
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomicsl9 » 20.03.2009 18:59

Janusz Bajcer napisał(a):Właśnie staram się być obiektywny.

A właśnie, że nie starasz się być obiektywny. Jakiż to obiektywizm, kiedy
na informację o typie co "kręci lody", Ty odpowiadasz w stylu:
"a u Was to murzynów biją"...
Dopiero w kolejnym poście, coś tam piszesz o "staraniu się być obiektywnym"... :lol:
Jeszcze raz podkreślę (może hepik coś skuma - byłby cud), wolę patrzeć
na łapy aktualnie rządzącym zamiast klepać tę Waszą mantrę jacy to poprzednicy byli źli...
Tyle tematów, Misiak, Karnowski, Sawicka, etc...

pzdr
Ostatnio edytowano 20.03.2009 19:06 przez atomicsl9, łącznie edytowano 1 raz
atomicsl9
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomicsl9 » 20.03.2009 19:02

Ano siła "liberałów"... Tylko Maryjana Krzaklewskiego i Danuty Huebner nie zauważyłem :lol:

pzdr
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2009 19:08

atomicsl9 napisał(a):wolę patrzeć na łapy aktualnie rządzącym zamiast klepać tę Waszą mantrę jacy to poprzednicy byli źli...pzdr

Bo byli źli, gdyby byli dobrzy, dalej PO nosiło by dzidę za PiS :wink: :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.03.2009 19:32

jan_s1 napisał(a):
mkm napisał(a):
mkm napisał(a):... Ciekawe , żeby w 38 mln. narodzie, nie było choć jednego Zapatero :? ... Bez niego ani rusz :wink: :)

Jeden Zapatero może by się znalazł, tylko musi mieć zaplecze w postaci partii zdolnej zdobyć co najmniej ponad 40 % głosów - a nie ok.6-10 %

Na razie poparcie dla Zapatero jest bliskie 0 % Polski lud , nie wie co to prawdziwa lewica , ponieważ boi się diabła ... :wink: Zresztą ksiądz by im tego nigdy nie wybaczył :wink:

Zachodzę w głowę, czy odkrywcza myśl dotycząca nieświadomości polskiego ludu cieszy mkm-a, czy martwi. Z nostalgicznego tonu tej wypowiedzi wnioskuję (jeśli się mylę, to przepraszam), że jednak martwi. Tym bardziej, że mkm zauważa, że "na razie poparcie dla Zapatero jest bliskie 0%". NA RAZIE, czyli w przyszłości (może niedalekiej) zmieni się ono i różne polskie Zapaterki, czy inne Napierniczaki będą mogły liczyć na łaskawsze traktowanie przez lud polski. Ale czy to już będzie "prawdziwa lewica", czy jeszcze, tak, jak do tej pory nieprawdziwa, czyli fałszywa? I cóż to takiego jest ta "prawdziwa lewica"? Mamy, co prawda dosyć mglistą wskazówkę, że ten wymarzony ustrój może u nas zapanować, jak ludzie przestaną bać się diabła, ale nie wygląda mi to na żadną receptę uniwersalną, bo przecież tak wybitne postacie światowej lewicy, jak Stalin, Hitler, lub Pol Pot z całkowitą pewnością diabła się nie bały, a jakie to przyniosło skutki, wszyscy wiedzą. Jan.

Ależ proszę się już nie bać demonów lewicy i nie straszyć ludu . Zapatero czy Obama to naprawdę bardzo sympatyczni goście :D
Ale na wszelki wypadek , gdyby jednak coś pie.......o , to i tak mamy Św. Inkwizycję w pogotowiu :wink: :D
atomicsl9
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomicsl9 » 20.03.2009 19:39

Janusz Bajcer napisał(a):bo byli źli...

Zgadzam się, nie byli dobrzy.
Problem w tym, że z nowymi (PO)to np. podatek miał być liniowy i KRUS zlikwidowany. No i "lodów" miało nie być a są i to nieźle kręcąne, nie mówiąc już o "standardach"... :lol:
Nie czujesz się troszkę nabity w butelkę ? Tak szczerze.
Ja gdybym Platformie uwierzył, czułbym się nienajlepiej. Bo naprawdę na
to powyżej bardzo liczyłem. Rozumiem, że w związku z brakiem argumentów na "cuda" PO, tak bardzo koncentrujecie się na "zbrodniach"
poprzedników. A usta oczywiście pełne frazesów, że "tu idzie o Polskę..." :lol:

pzdr
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2009 19:44

mkm napisał(a):Ależ proszę się już nie bać demonów lewicy i nie straszyć ludu . Zapatero czy Obama to naprawdę bardzo sympatyczni goście :D

Zapewne tak, skoro w swoich krajach mają poparcie :lol:
Ale ja Cię pytałem o polską prawdziwą lewicę i "polskiego" Zapatero, niestety odpowiedzi nie widzę :(
Ostatnio edytowano 20.03.2009 20:02 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.03.2009 19:48

mkm napisał(a):Ależ proszę się już nie bać demonów lewicy i nie straszyć ludu . Zapatero czy Obama to naprawdę bardzo sympatyczni goście :D

Zapewne tak, skoro w swoich krajach maja poparcie :lol:
Ale ja Cię pytałem o polską prawdziwą lewicę i "polskiego" Zapatero, niestety odpowiedzi nie widzę :(

:cry: :cry: :cry:
atomicsl9
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomicsl9 » 20.03.2009 19:51

Ale na wszelki wypadek , gdyby jednak coś pie.......o , to i tak mamy Św. Inkwizycję w pogotowiu :wink: :D

Lewica ? Nie, dziękuję, pod żadną postacią...

Pomiędzy Lewakami a Św. Inkwizycją na szczęście nie ma próżni.
Ale wiem, że są tacy dla których to jedyna alternatywa... :lol:
Sympatyczność nie ma dla mnie wysokiego priorytetu na liście
atrybutów polityka.

pzdr
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2009 20:01

atomicsl9 napisał(a):Problem w tym, że z nowymi (PO)to np. podatek miał być liniowy i KRUS zlikwidowany. No i "lodów" miało nie być a są i to nieźle kręcąne, nie mówiąc już o "standardach"... :lol:
Nie czujesz się troszkę nabity w butelkę ? Tak szczerze.

Problem w tym,ze jak się rządzi w koalicji, nie wszystko można przeprowadzić.

Jeśli "kręcenie lodów" zostanie udowodnione "czarno na białym'" w procesie sadowym, a nie na łamach publikatorów, to należy ukarać bezwzględnie każdego "lodziarza". Tylko prawomocny wyrok sądowy ma tu znaczenie.

Czy premier (każdy) ma zaczynać dzień od czytania prasy i jak coś napiszą w niej złego na temat jego współpracowników, ma ich natychmiast wywalać na zbity pysk z posady.

Nie czuję się nabity w butelkę - szczerze :!:

Wskaż mi partię która spełniła wszystkie obietnice wyborcze :?: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2009 20:04

mkm napisał(a):

Zapewne tak, skoro w swoich krajach maja poparcie :lol:

:cry: :cry: :cry:

Myślałem, że Ty wiesz - tylko lud nie wie :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2009 20:09

A Ty zebik kto :?: :?:

No na pewno nie liberał bo ci się układają w zależności od wiejącego wiatru. A twoja platforma Januszu nie wiele różni się od Pisu. To jest taki diabeł co się przebrał w ornat i na mszę ogonem dzwoni.
atomicsl9
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomicsl9 » 20.03.2009 20:15

Janusz Bajcer napisał(a):Czy premier (każdy) ma zaczynać dzień od czytania prasy i jak coś napiszą w niej złego na temat jego współpracowników, ma ich natychmiast wywalać na zbity pysk z posady.

bywało tak drzewiej... z taką dajmy na to Gilowską poszło gładko bez sądu. Np. z Kurskim i pewnym dziadkiem też, no i z "Najsłynniejszym Polskim Mulatem" również. Także, da się.
Nie czuję się nabity w butelkę - szczerze :!:

Pytanie było retoryczne, nie spodziewam się po wyborcach PO, chęci do refleksji
nad niespełnionymi obietnicami Tuska. Znacznie bardziej komfortow
walić jak w bęben w poprzedników i opozycje niźli rozdrapywać ranę
pt. "szuflady pełne ustaw" :lol:
Wskaż mi partię która spełniła wszystkie obietnice wyborcze :?: :lol:

Janusz, przecież napisałem tylko o podatkach, krusie i uczciwości.
Nikt nie wymaga spełnienia WSZYSTKICH (bo cudów niema :lol: ). Trzy sztuki z kilkudziesięciu.
Ale dla mnie TE miały największe znaczenie.

pzdr
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 20.03.2009 20:16

Nie samą propagandą sukcesu żyje człowiek.
Czasem warto POznać fakty:

Polska jest dopiero na 43 miejscu we właśnie opublikowanym rankingu państw, w których warto inwestować - uznali analitycy miesięcznika "Forbes". Co gorsza, przez ostatni rok spadliśmy o 10 miejsc. Przegraliśmy z takimi krajami jak Malezja, Jordania i Izrael.
Główne przyczyny naszego spadku, to jak twierdzą analitycy "Forbesa", znacznie większa niż unijna średnia skala bezrobocia, biurokracja i korupcja.
Przegraliśmy m.innymi z Słowacją, Węgrami, Litwą...
Zwyciężyła Dania, jakoś jej do tego nie była potrzebna waluta Euro, która według PO ma nas uczynić szczęśliwszymi.

A przecież to Kaczyzm miał doprowadzić Polskę do ruiny.

Cuda, cuda, cuda......
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone