Janusz Bajcer napisał(a):zebik napisał(a):A z kim to się Janusz utożsamiasz?
Już nie raz pisałem, z POlskąPO jest nawet w nazwie naszego kraju.
Znaczy liberał (ni pies ni wydra)
Janusz Bajcer napisał(a):zebik napisał(a):A z kim to się Janusz utożsamiasz?
Już nie raz pisałem, z POlskąPO jest nawet w nazwie naszego kraju.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Właśnie staram się być obiektywny.
.png)
atomicsl9 napisał(a):wolę patrzeć na łapy aktualnie rządzącym zamiast klepać tę Waszą mantrę jacy to poprzednicy byli źli...pzdr
.png)
jan_s1 napisał(a):mkm napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):mkm napisał(a):... Ciekawe , żeby w 38 mln. narodzie, nie było choć jednego Zapatero... Bez niego ani rusz
![]()
Jeden Zapatero może by się znalazł, tylko musi mieć zaplecze w postaci partii zdolnej zdobyć co najmniej ponad 40 % głosów - a nie ok.6-10 %
Na razie poparcie dla Zapatero jest bliskie 0 % Polski lud , nie wie co to prawdziwa lewica , ponieważ boi się diabła ...Zresztą ksiądz by im tego nigdy nie wybaczył
Zachodzę w głowę, czy odkrywcza myśl dotycząca nieświadomości polskiego ludu cieszy mkm-a, czy martwi. Z nostalgicznego tonu tej wypowiedzi wnioskuję (jeśli się mylę, to przepraszam), że jednak martwi. Tym bardziej, że mkm zauważa, że "na razie poparcie dla Zapatero jest bliskie 0%". NA RAZIE, czyli w przyszłości (może niedalekiej) zmieni się ono i różne polskie Zapaterki, czy inne Napierniczaki będą mogły liczyć na łaskawsze traktowanie przez lud polski. Ale czy to już będzie "prawdziwa lewica", czy jeszcze, tak, jak do tej pory nieprawdziwa, czyli fałszywa? I cóż to takiego jest ta "prawdziwa lewica"? Mamy, co prawda dosyć mglistą wskazówkę, że ten wymarzony ustrój może u nas zapanować, jak ludzie przestaną bać się diabła, ale nie wygląda mi to na żadną receptę uniwersalną, bo przecież tak wybitne postacie światowej lewicy, jak Stalin, Hitler, lub Pol Pot z całkowitą pewnością diabła się nie bały, a jakie to przyniosło skutki, wszyscy wiedzą. Jan.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):bo byli źli...
.png)
mkm napisał(a):Ależ proszę się już nie bać demonów lewicy i nie straszyć ludu . Zapatero czy Obama to naprawdę bardzo sympatyczni goście![]()
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):mkm napisał(a):Ależ proszę się już nie bać demonów lewicy i nie straszyć ludu . Zapatero czy Obama to naprawdę bardzo sympatyczni goście![]()
Zapewne tak, skoro w swoich krajach maja poparcie![]()
Ale ja Cię pytałem o polską prawdziwą lewicę i "polskiego" Zapatero, niestety odpowiedzi nie widzę
.png)
mkm napisał(a):Ależ proszę się już nie bać demonów lewicy i nie straszyć ludu . Zapatero czy Obama to naprawdę bardzo sympatyczni goście![]()
Ale na wszelki wypadek , gdyby jednak coś pie.......o , to i tak mamy Św. Inkwizycję w pogotowiu![]()
.png)
atomicsl9 napisał(a):Problem w tym, że z nowymi (PO)to np. podatek miał być liniowy i KRUS zlikwidowany. No i "lodów" miało nie być a są i to nieźle kręcąne, nie mówiąc już o "standardach"...![]()
Nie czujesz się troszkę nabity w butelkę ? Tak szczerze.
.png)
mkm napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):mkm napisał(a):Ależ proszę się już nie bać demonów lewicy i nie straszyć ludu . Zapatero czy Obama to naprawdę bardzo sympatyczni goście![]()
Zapewne tak, skoro w swoich krajach maja poparcie![]()
Ale ja Cię pytałem o polską prawdziwą lewicę i "polskiego" Zapatero, niestety odpowiedzi nie widzę
![]()
![]()
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Czy premier (każdy) ma zaczynać dzień od czytania prasy i jak coś napiszą w niej złego na temat jego współpracowników, ma ich natychmiast wywalać na zbity pysk z posady.
Nie czuję się nabity w butelkę - szczerze![]()
Wskaż mi partię która spełniła wszystkie obietnice wyborcze![]()
.png)