Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 20.03.2009 13:17

lata upłynęły, jak zatem teraz wytłumaczyć "fenomen" Tymińskiego ?
...
szczególnie w kontekście wydarzeń z ostatnich 2 lat ...
...
Tymiński też miał program, wygrał tylu zwolenników "programem"...
...
PS - z ostatniej chwili - tworzy się Partia Internetowa...
...
prognoza: WIELKA SZANSA...
..
jak kiedyś Polska Partia Piwoszy...

:P :P :P :P :P
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2009 13:19

Janusz Bajcer napisał(a):
jan_s1 napisał(a): Przy dokonywaniu wyborów politycznych nie jest dla mnie istotne, czy partia ma 50%, czy 2% poparcia - liczy się tylko jej program.

Dla mnie też liczy się program :lol: i tylko wypada mi się cieszyć, że ugrupowanie z którego programem się utożsamiam, ma szansę na samodzielne rządzenie, bo jak pokazuje doświadczenie PiS-u, najgorsze są kompromisy, na dodatek zawierane z ludźmi o marnej reputacji.

A z kim to się Janusz utożsamiasz?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2009 13:40

atomicsl9 napisał(a):Obecnie rządzi PO, prawie 2 lata. PiS już nie rządzi ! Zdajecie sobie z tego sprawę ?

Tak i bardzo dobrze, że nie rządzi i nosi już prawie dwa lata dzidę za PO, a zanosi się , że ponosi i przez następne kilka lat. :wink: :lol: :lol:

PS. O ile pamiętam, to Leppera (a z nim jego watahę) do rządu dwa razy zapraszał Pan Jarosław Kaczyński.
Lepper do Platformy nigdy nie wskoczy :lol: , ale jak wskoczy :roll: to ja z niej wtedy wyskoczę :twisted:
atomicsl9
Odkrywca

Postnapisał(a) atomicsl9 » 20.03.2009 13:44

Polecam program rządzącego obecnie PO:

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty
3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic
4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ
5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych
6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012
7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku
8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce
9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet
10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.

HGW w Warszawie bardzo "upowszechnia internet"... Za chwile nie będzie wolnych częstotliwości. I co ? Nie jest troszkę "łyso" ? :lol:

pzdr
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2009 13:45

zebik napisał(a):A z kim to się Janusz utożsamiasz?

Już nie raz pisałem, z POlską :lol: PO jest nawet w nazwie naszego kraju.
atomicsl9
Odkrywca

Postnapisał(a) atomicsl9 » 20.03.2009 13:46

z cyklu "Ludzie PO":

cyt.:
"PO najprawdopodobniej skończy tak jak wszystkie ruchy, które spaja jedynie cynizm, hipokryzja i konformizm. Liberałowie udowodnili, że nie mają żadnych, najmniejszych kwalifikacji ekonomicznych, i nigdy w żadnej koalicji – gdyby do takiej kiedykolwiek doszło – nie mogą obejmować resortów ekonomicznych, bo zrujnują kraj. Platforma jest przede wszystkim wielką mistyfikacją. Mamy do czynienia z elegancko opakowaną recydywą tymińszczyzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii Przyjaciół Piwa, której kilku liderów znakomicie się odnalazło w PO. Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie żadnego programu. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi ludzie."

Stefan Niesiołowski (PO). Tyle, że w dniach, gdy zabiegał o pierwsze miejsce na liście PiS w Łodzi (2001).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2009 14:00

atomicsl9 napisał(a): I co ? Nie jest troszkę "łyso" ? :lol:
pzdr

Mnie nie :lol: Sam o tym pisałem na stronie 70 :lol: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2009 14:10

atomicsl9 napisał(a):z cyklu "Ludzie PO":

Z cyklu "Ludzie PiS" o Pani Krupie już było :evil:

PS Nie będę pytał,czy łyso teraz :wink:

Pozdrav.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 20.03.2009 14:49

Janusz Bajcer napisał(a):...o Pani Krupie już było :evil:
PS Nie będę pytał,czy łyso teraz :wink:
Pozdrav.

Drogi kolego Januszu, jak cię lubię, tak ci napiszę!
Czy jesteś pewien, że jakkolwiek można porównać ilość i "jakość" korupcyjnych i nepotycznych przekrętów w szeregach PIS i PO!?
Wątpię... cosik mi się wydaje, że obecnie to PO nie ma żadnej konkurencji pod tym względem w PIS-ie. I chyba właśnie dlatego mają takie poparcie... no bo trudno uwierzyć, żeby mieli poparcie ze względu na swój, pożal się Boże, program, którego po prostu nie mają... a jeśli nawet mają, to zupełnie go nie demonstrują i nie propagują. Tak więc śmiem podejrzewać, ze "aż takie" poparcie mają głównie dlatego, że dobrze szkalują "znienawidzony" PIS, i że obiecują ludziom, że w sumie "nic się nie zmieni" i będzie good, fine i OK.
pozdro

Panie Januszku, nie oczekuję, że zmienisz nagle poglądy, ale wysil się choć trochę na obiektywizm... 8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2009 14:57

janniko napisał(a):Drogi kolego Januszu, jak cię lubię, tak ci napiszę!
Czy jesteś pewien, że jakkolwiek można porównać ilość i "jakość" korupcyjnych i nepotycznych przekrętów w szeregach PIS i PO!?

Drogi kolego Janniko, ja nie porównuję przekrętów , tylko pokazuję, że są w każdym ugrupowaniu i u każdych są naganne.

Przekręt jet przekrętem i nie podlega porównaniom w ilości i jakości.

Właśnie staram się być obiektywny.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2009 15:18

atomicsl9 napisał(a): Obecnie rządzi PO, prawie 2 lata. PiS już nie rządzi

Prawie czyni różnicę :wink:
Donald Tusk
został powołany i zaprzysiężony na Prezesa Rady Ministrów16 listopada 2007
24 listopada jego rząd uzyskał wotum zaufania od Sejmu.

Dzisiaj mamy 20 marzec 2009.

Niby piszą,że zwolennicy PiS legitymują się kiepskim wykształceniem ale takie podstawowe działania matematyczne i znajomość kalendarza poznaje się w szkole podstawowej...czyżby prawda była czarniejsza niż statystyczne dane?
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 20.03.2009 16:03

hepik napisał(a):Panów pamiętam z Antyradia.Zawsze błaznowali.
Śmieszny kraj ,który robi aferę z jakiegoś skeczu satyryków...

Może i trochę śmieszny, ale bardzo nad tym boleję, bo to mój kraj. I jeśli śmieszny, to bynajmniej nie z tego powodu, jaki podał hepik. Prywatnie to ja mogę sobie pleść na temat prezydenta, co mi tylko ślina na język przyniesie. Wypowiedzi publiczne mogą być nawet superkrytyczne, ale nie mogą być obraźliwe, ponieważ odnoszą się nie tylko personalnie do pana K. lub pana W. , ale dotyczą Urzędu Prezydenta RP. Wszystko wskazuje na to, że pan Figurski popełnił przestępstwo.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2009 16:39

dlatego wielki szacunek dla prof. Bartoszewskiego, który w wywiadzie telewizyjnym powiedział że dopóki ten pan (L.Kaczyński) jest prezydentem Polski złego słowa publicznie o nim nie powie. pozdrav.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 20.03.2009 16:57

lubelski napisał(a):dlatego wielki szacunek dla prof. Bartoszewskiego, który w wywiadzie telewizyjnym powiedział że dopóki ten pan (L.Kaczyński) jest prezydentem Polski złego słowa publicznie o nim nie powie. pozdrav.

Widać nie ma ludzi całkowicie pozbawionych zalet. Dziękuję lubelskiemu za wskazanie jedynej (nieznanej mi do tej pory) zalety "profesora" Bartoszewskiego. :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2009 17:36

Piękny życiorys - chciałbym mieć taki :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone