Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce. Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie! [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jan_s1 napisał(a): ... dlaczego w domu wariatów ktoś w miarę normalny nazywany jest wariatem (niechby i pozytywnym) - na czym to wariactwo (niechby i pozytywne) miałoby polegać? Pozdrawiam. Jan.
Wariat - człowiek cierpiący na dużą niezależność intelektualną... Ambrose Bierce
Dzisiaj norma to tacy jak ty, a o sprawiedliwość muszą się dobijać wariaci!... kwestia z filmu "Ekstradycja"
jan_s1 napisał(a): ... dlaczego w domu wariatów ktoś w miarę normalny nazywany jest wariatem (niechby i pozytywnym) - na czym to wariactwo (niechby i pozytywne) miałoby polegać? Pozdrawiam. Jan.
Wariat - człowiek cierpiący na dużą niezależność intelektualną... Ambrose Bierce
Dzisiaj norma to tacy jak ty, a o sprawiedliwość muszą się dobijać wariaci!... kwestia z filmu "Ekstradycja"
Kościół nie utożsamia się z żadną partią polityczną. Księża nie powinni angażować się w kampanii wyborczej po żadnej konkretnej stronie. Ta sama zasada odnosi się także do mediów katolickich - podkreślają biskupi polscy, powołując się przy tym na słowa Jana Pawła II. Papież już w 1993 roku mówił, że duchowni powinni unikać prezentowania własnego wyboru jako jedynego uprawnionego, winni respektować dojrzałość świeckich oraz przez formację ich sumień pomagać im taką dojrzałość osiągnąć.
PRAKTYKA
- Trzeba się szykować do wyborów! - wzywa o. Rydzyk.Radio Maryja w elekcji do Parlamentu Europejskiego poprze PiS, bo współpracownicy ojca dyrektora wystartują z listy partii Jarosława Kaczyńskiego.
- O. Rydzyk dostał od nas dwie jedynki dla swoich ludzi, więc żadna nowa lista nie powstanie. Numerem jeden na liście PiS w Łodzi będzie Krupa, zaś w Lublinie prof. Mirosław Piotrowski. Z kolei Tomczak wystartuje z drugiego miejsca w Poznaniu.
Krupa należy do kręgu najbliższych współpracowników o. Rydzyka.malne w Toruniu. Piotrowski również wykłada na toruńskiej uczelni o. Rydzyka
... Ciekawe , żeby w 38 mln. narodzie, nie było choć jednego Zapatero ... Bez niego ani rusz
wspomnienie ( mojego dziadka adwokata ) pewnego incydentu na sali sądowej - na wokandzie sprawa przekupka kontra paniusia... ... w ferworze pytań wszyscy się gubią i w pewnym momencie sędzia powątpiewając w zeznania pyta się przekupki, która mówi, że "słyszała"... - a widziała to strona ? - nie, nie widziałam, ale słyszałam... - to nieważne - orzeka sędzia... wtedy przekupka charakterystycznie pochylając się puszcza bąka... ... ależ, ależ - jak tak można ? krzyczy sędzia... - widział pan ? pyta się przekupka ... - nie widziałem, ale słyszałem... - to nieważne panie sędzio... === z czego morał jest taki, że wielu szanownych przedmówców cytuje i powtarza pewne informacje o pewnych zdarzeniach, nie słysząc ani nawet ich nie widząc... === palcem nie trzeba wskazywać...
jacky6 napisał(a): wspomnienie ( mojego dziadka adwokata ) pewnego incydentu na sali sądowej - na wokandzie sprawa przekupka kontra paniusia... ... w ferworze pytań wszyscy się gubią i w pewnym momencie sędzia powątpiewając w zeznania pyta się przekupki, która mówi, że "słyszała"... - a widziała to strona ? - nie, nie widziałam, ale słyszałam... - to nieważne - orzeka sędzia... wtedy przekupka charakterystycznie pochylając się puszcza bąka... ... ależ, ależ - jak tak można ? krzyczy sędzia... - widział pan ? pyta się przekupka ... - nie widziałem, ale słyszałem... - to nieważne panie sędzio... === z czego morał jest taki, że wielu szanownych przedmówców cytuje i powtarza pewne informacje o pewnych zdarzeniach, nie słysząc ani nawet ich nie widząc... === palcem nie trzeba wskazywać...
Bardzo piękna bajka - taka z drugiej strony podręcznika dla akwizytorów.
Bajka, dla tych co nie czytali, nie słyszeli, tym bardziej nie widzieli w TVN-ie.
Dzisiaj klasa polityczna pogardza pojęciem prawdy, prawda dla nich jest fikcją bądź mieszczańską konwencją, w ich mniemaniu, każdą prawdę można zrelatywizować, wyśmiać. Wysoko nakładowa "michnikowszczyzna" mówi nam, że wszystko jest względne "dobro i zło, uczciwość i łajdactwo, wolność i zniewolenie - jak to nie prawda, przecież ja 6 lat siedziałem w więzieniu! Cytat: "MICHNIK PRZEGRAŁ W SĄDZIE Z IPN Sąd Okręgowy w Warszawie oddalił pozew Michnika wobec IPN za przypis z książki o Marcu'68 - że jego ojciec Ozjasz Szechter został skazany w latach 30-tych na 8 lat więzienia za szpiegostwo na rzecz ZSRR. IPN nie musi przepraszać Michnika za informacje dot. skazania jego ojca za szpiegostwo na rzecz Sowietów. Sąd nakazał też Michnikowi zapłacić IPN 2,7 tys. zł kosztów procesu" - koniec cytatu.
"Pisiory" to ludzie chorzy z nienawiści, "w ich telewizji" program Anity Gargas - Misja specjalna, to seanse nienawiści, dlatego musiał zniknąć z ramówki. Ciekawy zbieg okoliczności, tych samych słów używał wprowadzając stan wojenny - nie nasz idol - Wojciech Jaruzelski.
Kłamstwo sączone metodą kropelkową, wsiąka w grunt chłonny 'wiedzy' płynącej z TVN24, posługując się prawdą we własnym wydaniu, interpretując prawdę na swój sposób.
Nie usłyszeliśmy w tych mediach o Syryjczyku Monzer al-Kasara który to w powiązaniu z naszymi WSI (zniszczone przez Macierewicza) łamiąc wszelkie embarga dostarczał nielegalnie duże ilości broni do Bośni i Chorwacji. Po deportacji z Hiszpanii dopadły go w końcu Amerykanie i osądziły, skazując na 30 lat więzienia potwierdzając, że w wolnej Polsce służby specjalne stały ponad prawem, a III Rzeczpospolita za rządów UD i UW (rodowód PO) wspomagały międzynarodowy terroryzm w imię własnych korzyści. Z ramienia II Zarządu Sztabu Generalnego Wojska Polskiego decyzje w tej mierze podejmował m.in. gen Roman Misztal, szef II Zarządu. W Raporcie w sprawie likwidacji WSI opisani są m.in. pułkownicy Jerzy D., Sławomir U., i gen. Marek D. dziś w stanie spoczynku uważany za specjalistę i wyrocznie w problematyce służb specjalnych i bezpieczeństwa narodowego. Z dokumentów z Raportu (AneksI), a który to był koronnym dowodem w skazaniu Syryjczyka Monzera al-Kasara wiemy, że proceder ten trwał gdy ministrami obrony byli Janusz Onyszkiewicz i Bronisław Komorowski.
Właściciel TVN-u i cała propaganda z Grupy ITI, słowem się nie zająknęła na te tematy, nastąpił wówczas szaleńczy atak na Antoniego Macierewicza (dobrze to pamiętamy).
W walce o 'swoją prawdę' przeciwko TV Trwam wytaczane są działa, nie wystarczają szykany i odebranie wcześniej już przyznanych dotacji na poszukiwania i odwierty wód termalnych. Ksiądz Kazimierz Sowa i Szymon Chołownia będący na usługach Grupy ITI, wraz z Mariuszem Walterem wytaczają armaty naprzeciw o. Rydzykowi przygotowując program gdzie ukazywać będą religię na swój TVN-owski sposób, religię jako zjawisko z wpływem na człowieka. Jak informuje prezes ITI Neovision Maciej Sojka, kanał udostępniany będzie w sieci kablówek a także platformie cyfrowej n bezpłatnie. Jeszcze nie zakończyła się lustracja a powstają nowe zaciągi chętnych, dobrowolnie przy otwartej kurtynie w państwie prawa od wewnątrz wysadzać nasz patriotyzm i tradycję kierując specjalnie przygotowany program - zwłaszcza do grupy 30-40-latków.
lubelski napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/1936700,11,item.html .....świat oszalał PO też..chyba tak się skopiował link..nie sprawdzałem czy się otwiera...
Im wyższe notowania ma partia, tym więcej przylepia się do niej różnych elementów - jak rzepów do psiego ogona.
Bonar, Janki (Janowie) widzę, że tu reżim hepikowo - bajcerowy(etc) panuje jak politicaly corectness i żadne misiaki/pawlaki/niesiołowskie/palikoty nie zmienią
świętego uwielbienia do jedynie słusznej sprawy -> LODÓW !!! - i dojebania poprzednikom kiedy brak argumentów na "mądre" wybory...