Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 18.03.2009 09:07

trzeba siać siać
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 18.03.2009 09:21

Witam...
Wszystkim moim "oponentom" z pewną dozą zażenowania obwieścić pragnę, iż pana Rydzyka uważam za większe zło od najgorszej komuny!
Zawsze nie podobało mi się mieszanie się kościoła do polityki, ale to, co ten pan, to woła o pomstę do nieba!
Wciąż chciałem wierzyć, że PIS-iorki moje kochane włażą w tyłek temu panu tylko na zasadzie "koniecznego mezaliansu" (w sensie pozyskania głosów wyborczych) .. ale obecnie coś mi się wydaje, że przeginają!

Więc zostaje mi znów mój dawny idol Janusz Korvin M.!
Kilka lat rządów tego pozytywnego wariata być może wyprowadziłoby nasz znękany kraj "na prostą"... kto wie 8) :P
Ostatnio edytowano 18.03.2009 09:53 przez janniko, łącznie edytowano 2 razy
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2009 09:22

zebik napisał(a):awlak powiedział, że on zawsze będzie "pomagał" swoim jeśli będzie potrzeba. Gość nie kuma, że to się nazywa oskubywanie skarbu państwa. Chłop ze wsi może trzeba mu ręcznie wytłumaczyć.

Tu możesz Panu Pawlakowi ręcznie napisać to co wyżej :wink: :lol:
Ciekawe czy starczy Ci odwagi :?: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.03.2009 09:28

Janusz Bajcer napisał(a):
zebik napisał(a):awlak powiedział, że on zawsze będzie "pomagał" swoim jeśli będzie potrzeba. Gość nie kuma, że to się nazywa oskubywanie skarbu państwa. Chłop ze wsi może trzeba mu ręcznie wytłumaczyć.

Tu możesz Panu Pawlakowi ręcznie napisać to co wyżej :wink: :lol:
Ciekawe czy starczy Ci odwagi :?: :lol:

Oczywiście, że starczy już mu napisałem, że niech pomaga za swoje a nie "za moje".
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2009 09:29

janniko napisał(a):W kraju paranoików powinien rządzić wariat.. pozytywny wariat... :P

Pod warunkiem, że Twój idol zdobędzie w wyborach większość zdolną do rządzenia.
PS Pan Janusz Korwin Mikke nie jest moim idolem , ale lubię czytać felietony mojego imiennika :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.03.2009 09:32

Kiedyś mogłem słuchać Pana JKM - raz nawet zagłosowałem (taki miałem plan na swoje veto) ale dziś jestem zupełnie gdzie indziej (nie tam gdzie stało ... albo nie bo znowu będę się musiał tłumaczyć Sławkowi :) )
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2009 09:34

zebik napisał(a):Oczywiście, że starczy już mu napisałem, że niech pomaga za swoje a nie "za moje".

O "chłopie ze wsi" i o "ręcznym" tłumaczeniu, bo nie kuma też :?: :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2009 10:04

janniko napisał(a):Witam...

Witaj cromaniaku :wink: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.03.2009 10:07

zebik napisał(a):Oczywiście, że starczy już mu napisałem, że niech pomaga za swoje a nie "za moje".

O pseudo "pomaganiu" za pieniądze podatników wszystkim swoim znajomym.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2009 10:16

zebik napisał(a):

Masz twarde dowody, czy tyko to co media podają :?:
Jeśli masz , to zatajasz dowody przestępstwa, w myśl prawa jesteś współwinny :lol:

Komisariat Policji w Gdowie jak zawiadomić o przestępstwie :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.03.2009 11:53

zebik napisał(a):

Masz twarde dowody, czy tyko to co media podają :?:
Jeśli masz , to zatajasz dowody przestępstwa, w myśl prawa jesteś współwinny :lol:

Komisariat Policji w Gdowie jak zawiadomić o przestępstwie :lol:

Ta luksusowa ci wyraźnie szkodzi Janusz przeżuć się na coś lżejszego.

poczytaj sobie ta sama sytuacja może zachodzić u Pawlaka tylko Tusk nie ma odwagi tego nagłośnić bo by było po koalicji. Więc o dowodach się nie rozpisuj bo one są.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2009 12:03

Dawno luksusowej nie piłem, ostatnio tylko małe piwo :lol:

PS Poczytałem ,zarzutu nie postawiono a zarzut to jeszcze nie wyrok.

Jeśli zostanie postawiony zarzut i wina dowiedziona, jak najbardziej jestem za ukaraniem każdej osoby, niezależnie z jakiej opcji politycznej pochodzi.
Ostatnio edytowano 18.03.2009 12:36 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 18.03.2009 12:19

Żyjemy w czasach mediów wizualnych.

Te zaś kierują się zasadami dalekimi od zdrowego rozsądku i przyzwoitości. Jak napisał niedawno spec od telewizyjnych talk-shows, Witold Orzechowski:

-jeśli na ekranie są cztery osoby, które mówią, i pies, który się kręci, pokazuje język, szczeka, i (najlepiej) obsikuje nogę fotela, to całkowita uwaga widowni skupi się na psie, a nie na rozmowie tych czterech osób...

:P :P :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.03.2009 12:23

Janusz Bajcer napisał(a):Dawno luksusowej nie piłem, ostatnio tylko małe piwo :lol:

PS Poczytałem ,zarzutu nie postawiono a zarzut to jeszcze nie wyrok.

Jeśli zostanie postawiony zarzut i wina dowiedziona, jak najbardziej jestem za ukaraniem każdej osoby, niezależnie z jakiej opcji politycznej pochodzi.

No to co mówisz to sobie już z KPK wyczytałem - chodzi o standardy życia politycznego, gdzie każdy kto pcha łapy po państwowe dla siebie powinien mieć je "obcięte".
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.03.2009 12:39

zebik napisał(a):...No to co mówisz to sobie już z KPK wyczytałem - chodzi o standardy życia politycznego, gdzie każdy kto pcha łapy po państwowe dla siebie powinien mieć je "obcięte".

Przecież to jawna dyskryminacja i dławienie działalności gospodarczej posła/senatora/urzędnika/etc=obywatela
No trudno - przepisze sie spółeczkę na wujka i gra gitara...
Ostatnio edytowano 18.03.2009 12:40 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone