Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2009 12:33

Leszek Skupin napisał(a):Zebik ale ta travarica to jakaś podróba jest bo pisze na niej Hrvaska, a nie Hrvatska :lool:
jacky6 napisał(a):

i pomyśleć jak toast ouzowy zmienił bieg historii...
...

Alkohole zmieniają bieg historii... ;)

Niech se będzie podróba byleby smakowała, a tak nadaje się do opalania prosiaków w rzeźni.
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 21.03.2009 23:02

"Rzepa" donosi:
Prywatyzacja PZL Świdnik z bezpieką w tle...
Agencja Rozwoju Przemysłu, która odpowiada za prywatyzację PZL Świdnik, wybrała do negocjacji spółkę Aero Vodochody ...
Spółka produkuje m.in. samoloty szkolno-treningowe L-29 Delfin. Jej właścicielem jest zarejestrowany w 1994 r. na Cyprze czesko- słowacki fundusz Penta należący do pięciu absolwentów Moskiewskiego Państwowego Instytutu Stosunków Międzynarodowych (MGiMO).

Jak ustaliła "Rz", za sprawy bezpieczeństwa w Pencie odpowiada 70- letni gen. Alojz Lorenc, szef czechosłowackiej bezpieki, skazany za niszczenie jej dokumentów.

Władze ARP w piśmie do "Rz" twierdzą, że nic nie wiedzą o sprawie. Komentarza odmówił też resort skarbu.
===
zabrakło Macierewicza ?
czy Pani Julia przyspała ?

:roll: :roll: :P :P
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 22.03.2009 08:20

jacky!
Pani P. nie przespała i nie brakło pana M.
Można domniemywać, że takich spraw jest znacznie więcej!
Natomiast społeczeństwo zupełnie nie chce w to wierzyć, więc "wybrani przez nas" politycy też nie mają zamiaru robić coś więcej, niż oczekuje tego ich wyborca!
Już jedni nie dawno spróbowali rozpocząć proces likwidacji tego wirusa (czyt. pozostałości PRL i ZSRR), no i do dziś są opluwani i będą jeszcze długo opluwani, póki w tej społecznej ślinie nie utopią się. A już media o to się postarają!
Pozdrawiam iindoctrination's peples
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 22.03.2009 10:21

Niech media jak najszybciej ich utopią :wink: Zdecydowanie wolę żyć z tym wirusem , niż z tymi pseudo lekarzami :wink: :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 22.03.2009 10:49

mkm napisał(a):Niech media jak najszybciej ich utopią :wink: Zdecydowanie wolę żyć z tym wirusem , niż z tymi pseudo lekarzami :wink: :D

Mkm, rozumiem, szanuję twój pogląd i ... współczuję :(
Właśnie o tym pisałem, że większość naszego społeczeństwa woli po stokroć żyć z wirusem niż, nie daj Boże, poddać się kuracji wstrząsowej i dość przykrym zabiegom.
Niestety jednak życie wyraźnie pokazuje nam, że często aby pozbyć się jakiejś choroby, trzeba najpierw przejść przez trochę cierpienia, niewygód, bólu, wkurzenia itp.
Np. chemioterapia przy nowotworach lub interferon przy HCV
Słyszałem, że wielu pacjentów odmawia chemioterapii po usunięciu guza, twierdząc, że "przecież już guza nie mam" lub "durni lekarze nie znają się" lub "ten lekarza ma głupie poglądy i nie ufam mu, poradzę sobie sam" .. itp. itd.
Wybacz Mkm, ale właśnie bardzo dobrze to zobrazowałeś. Dokładnie o to mi chodziło, że większość woli wirusa od lekarza, który im się nie podoba, bo ... kurdupel, bo teokrata, bo despota czy coś w tym stylu.

Nie popieram w pełnie poprzedniego rządu (pisałem już o tym), ale jakiś lekarz jest nam niezbędny, więc wolę nawet takiego, który mi się nie podoba lub z którym się w czymś tam nie zgadzam, niż "cudotwórcę", który mi mówi, że wirus sam zniknie w sposób "cudowny".

No, i wreszcie udało mi się wyłuskać o co mi chodzi! :P :P :P

Precz z wirusem!
:twisted: :D 8)
atomicsl9
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomicsl9 » 22.03.2009 12:14

mkm napisał(a):Niech media jak najszybciej ich utopią :wink: Zdecydowanie wolę żyć z tym wirusem , niż z tymi pseudo lekarzami :wink: :D

Miłość do PRL i ZSRR, tak beztrosko wypowiedziana... To musi być też PZPR i KPZR... a może głębiej ? Nawet nie współczuję. Obrzydzenie nie pozwala (dla jasności - do skrótów nie do adwersarza)... Rozumiem już te "lewicowo - zapaterowe" mrzonki...

Ciekawie ujął pewną kwestię bodajże Bismarck:
"Jeśli w młodości nie byłeś socjalistą - to nie miałeś serca, jeśli na starość nadal nim jesteś - to nie masz mózgu !" :lol:

pzdr
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.03.2009 13:03

atomicsl9 napisał(a):

Miłość do PRL i ZSRR, tak beztrosko wypowiedziana... To musi być też PZPR i KPZR... a może głębiej ? Nawet nie współczuję. Obrzydzenie nie pozwala (dla jasności - do skrótów nie do adwersarza)... Rozumiem już te "lewicowo - zapaterowe" mrzonki...

Ciekawie ujął pewną kwestię bodajże Bismarck:
"Jeśli w młodości nie byłeś socjalistą - to nie miałeś serca, jeśli na starość nadal nim jesteś - to nie masz mózgu !" :lol:

pzdr

Coś dla mnie to za dużo używasz pojęć o których chyba nie masz za bardzo pojęcia... lewica, lewacy, komuniści, socjaliści... Widzę, że dla ciebie to wszystko to samo. Już to było, SB = Gestapo...
atomicsl9
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomicsl9 » 22.03.2009 13:16

Sławomir Wocial napisał(a):Coś dla mnie to za dużo używasz pojęć o których chyba nie masz za bardzo pojęcia... lewica, lewacy, komuniści, socjaliści... Widzę, że dla ciebie to wszystko to samo. Już to było, SB = Gestapo...

ty masz widzę, spore pojęcie. ZOMO to dla Ciebie to samo co Obecne oddziały prewencji :lol: .
A SB faktycznie podobnie jak gestapo - jedni
w służbie socjalizmu drudzy narodowego sojalizmu... Ale pewnie nie masz o tym pojęcia... :lol:

pzdr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.03.2009 13:26

atomicsl9 napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):Coś dla mnie to za dużo używasz pojęć o których chyba nie masz za bardzo pojęcia... lewica, lewacy, komuniści, socjaliści... Widzę, że dla ciebie to wszystko to samo. Już to było, SB = Gestapo...

ty masz widzę, spore pojęcie. ZOMO to dla Ciebie to samo co Obecne oddziały prewencji :lol: .
w służbie socjalizmu drudzy narodowego sojalizmu... Ale pewnie nie masz o tym pojęcia... :lol:

pzdr

No ty jednak masz coś z głową Sb=gestapo. Nawet śmiertelni prześladowani wrogowie tamtego systemu nie odważyliby się zrobić takiego porównania. Sławek miał rację - ochłoń chłopie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.03.2009 13:32

atomicsl9 napisał(a):

pzdr

No przedstaw mi proszę czym równia się zadania ZOMO od zadań OP? To ta sama formacja tylko pod zmieniona nazwa i służąca innemu panu. Rozumiem , że wiedzę na temat ZOMO i OP masz merytoryczną??
No i jeśli dla ciebie narodowy socjalizm i socjalizm to to samo...
atomicsl9
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomicsl9 » 22.03.2009 13:33

Hepik mnie przywitał "aberracją umysłową" i później "brakami w wykształceniu", a komu innemu pisał że jest "pierdolnięty", zebik pisze, że "mam jednak coś z głową".
Chlebem i solą witają na cro.pl :lol:
Regulamin tu jakiś obowiązuje ? Wszystkich ? :lol:

pzdr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.03.2009 13:35

atomicsl9 napisał(a):Hepik mnie przywitał "aberracją umysłową" i później "brakami w wykształceniu", a komu innemu pisał że jest "pierdolnięty", zebik pisze, że "mam jednak coś z głową".
Chlebem i solą witają na cro.pl :lol:
Regulamin tu jakiś obowiązuje ? Wszystkich ? :lol:

pzdr

Jak wypisujesz banialuki na zasadzie zaistnienia to masz takie odpowiedzi. Przywitanie nie ma nic wspólnego z polemiką z tobą.
atomicsl9
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomicsl9 » 22.03.2009 13:39

Sławomir Wocial napisał(a):
atomicsl9 napisał(a):No przedstaw mi proszę czym równia się zadania ZOMO od zadań OP? To ta sama formacja tylko pod zmieniona nazwa i służąca innemu panu. Rozumiem , że wiedzę na temat ZOMO i OP masz merytoryczną??

Nie bardzo chce mi się tłumaczyć coś, człowiekowi dla którego ZOMO i OP to "ta sama formacja". Wehrmaht i Bundeswehra to dla Ciebie też "ta sama formacja tylko służąca innemu panu" ? :lol:

Rozumiem że wiedzę na temat ZOMO masz praktyczną popartą doświadczeniem. Mnie się kilka "bananów na plecy" dostało w osiemdziesiątych latach. A łobuzem nie byłem (w obecnym rozumieniu
a nie zomowskim).

pzdr
atomicsl9
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomicsl9 » 22.03.2009 13:43

zebik napisał(a):Jak wypisujesz banialuki na zasadzie zaistnienia to masz takie odpowiedzi. Przywitanie nie ma nic wspólnego z polemiką z tobą.

To się nie zgódź ze mną miast diagnozować schorzenia...
A co do zaistnienia, nigdy nie miałeś epizodu związanego z "zaistnieniem" ?
Może od razu miałeś tę liczbę przy avatarze... :lol:

Swoją drogą, zawsze jest tak, że ktoś zabierający głos w dyskusji na forum "stałych bywalców", dość szybko spotyka się z krytyką za "chęć zaistnienia", "nabicia postów", etc, jeśli wyartykułuje poglądy nie do końca zgodne z chórem części "bywalców"...

pzdr
Ostatnio edytowano 22.03.2009 13:52 przez atomicsl9, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2009 13:47

Sławomir Wocial napisał(a):czym równia się zadania ZOMO od zadań OP? To ta sama formacja tylko pod zmieniona nazwa i służąca innemu panu.

Zadania nie różnię się wiele, Panowie zdecydowane.

ZOMO służyło państwu totalitarnemu, OP służą państwu demokratycznemu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone