No to dotarłem do Mestre (Włochy-Wenecja)

Wyjazd 6:00
Dojazd do jaskini 14:05
Wejście 14:30
Po wszystkim byłem ok 16:30
Bajka .....................
Informacje:
parking płatny na cały dzień 3,50 euro
audiobook - 3E od urządzenia
W cenie biletu przejazd kolejką, zwiedzanie piesze, powrót kolejką.
czas ok 1,5 godziny
Robienie zdjęć w środku: bez lampy i statywu (takie info przy wejściu) - bez problemu i bez jakiegokolwiek krycia się. Oficjalnie.
Także lustrzanka, wyższe ISO i cyk,pstryk co się chce

Przejazd przez Słowenię 60 km bez winiety drogą prawie równoległą do autostrady, czas ok.60 minut.
Droga dwukierunkowa w standardzie dobrym i bardzo dobrym. Tylko kilka pierwszych kilometrów trochę połatanych. Także 15E nadal mieszka w mojej kieszeni

Potem włączamy się w miejscowości Gorizia na autostradę włoską i tam rura ponad 100km. Koszt autostrady 10E.
W Mestre byłem ok 19.30

Mały spacer, pizza i spanie ...
Plan na dziś wykonany.
Teraz problem:Mam prawie pod hotelem autobus do Wenecji. Jest to linia nr 2.
No i potrzebuję bilety. Gdzie na ten autobus miejski można kupić bilety, czy może być to bilet łączony z Vaporetto obsługujący i tramwaj wodny i autobus miejski w Mestre ?
Czy mam szukać tych biletów łączonych w tych ich kioskach o których kolega wcześniej pisał w Mestre ?
Wyczytałem, że jest taki za 18 E tylko czy można na nim jeździć autobusem linii 2 w Mestre i tramwajami wodnymi ?
Gość w hotelu mówił,że są tylko 24h za 20E a 12h nie ma. I że bilet na autobus miejski z Mestre do Wenecji kosztuje 2,50E od łebka. Można kupić go u niego lub u kierowcy autobusu.
Czy dojeżdżając linią 2 jestem daleko od atrakcji Wenecji ? Można pieszo czy Vaporetto ? Czy da się bez Vaporetto żyć

I jest tam gdzieś jakaś informacja turystyczna gdzie co i jak ?
Proszę o bardziej szczegółowe informacje .... bo o 8 rano wyruszam na podbój kanałów

Dla cro-maniaków info - tu 31 stopni a w Orebicu żegnał nas deszcz ...