.png)
.png)
.png)
Porter11 napisał(a):Witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam na imię Mariusz i jestem z Gorzowa Wlkp. Jestem tu "pierwszakiem" i poraz pierwszy mam zamiar wybrać się do Chorwacji. Obiecałem to swojemu dziecku i pomimo zapoznania się z kosztami które mnie przeraziły zrobię wszystko zeby moja córka która żyje tym wyjazdem już od miesiąca nie była zawiedziona. Jednak mam trochę ograniczone możliwości finansowe i chcę jak najbardziej "przyciąć" koszty. Dlatego bardzo Was prosze o pomoc. Proszę również o wyrozumiałość. Mam dwa dni do wyjazdu i czytam nocami to forum. Wiem że temat ten pojawiał się wiele razy i uwierzcie mi że przeczytałem te wszystkie posty (niektóre po kilkadziesiąt stron) i mam jeszcze większy bałagan. To mój pierwszy wyjazd za granice a do tego tak daleko więc zrozumcie moje obawy. Proszę kogoś licząc na uprzejmość aby opisał mi krok po kroku jak objechać Słowenię aby nie płacić za winietę. Będę jechał z Gorzowa Wlkp. przez Niemcy (świecko) - Austrię i Słowenię. Taką trasę pokazuje mi google http://maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl. Jenak chciałbym objechać autostradę w Słowenii ale nie wiem nawet gdzie zjechać czy już w Austrii a co dalej??? Aha zapomniałem dodać iż chciałbym jechać do Makarskiej. Poza tym przeraża mnie koszt autostrady już CRO gdzie wyszło mi że będę musiał zapłacić 285 kun w jedną stronę. W dwie strony to jakieś 80 euro. Czy da się jechać tą trasą bliżej morza - wzdłuż wybrzeża aby nie płacić tyle za autostradę??? Bardzo Was proszę o pomoc Naprawdę czytałem wszystkie posty ale są dla mnie niezrozumiałe - każdy pisze co innego. Może ktoś jechał podobną trasą i mógłby mi pomóc.
.png)
Porter11 napisał(a):Proszę kogoś licząc na uprzejmość aby opisał mi krok po kroku jak objechać Słowenię aby nie płacić za winietę. Będę jechał z Gorzowa Wlkp. przez Niemcy (świecko) - Austrię i Słowenię.
.png)
Porter11 napisał(a): Czy da się jechać tą trasą bliżej morza - wzdłuż wybrzeża aby nie płacić tyle za autostradę???
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi