Myśle o wyprawie na wyspe Vis.
Może są osoby ,które mogą się podzielić swoimi doświadczeniami z pobytu w tej części CRO.
Interesuje się w szczególności Rukavacem i Milną , ale każdy materiał na temat wyspy będzie mile widziany.
POZDRAV!
.png)
.png)
.png)
ally napisał(a):Hmmm próbuje przeszukiwać forum przy pomocy opcji "szukaj".... i nicDziwne bo troche pisaliśmy o tej wyspie i to nie tak dawno temu
Nie pamiętam teraz czy był osobny temat na tą wyspę czy w ramach jakiegoś innego dyskusja powstała - raczej osobny.
Ciężko to będzie odtworzyć![]()
Osobiście nie byłam na tej wyspie, znam ją tylko z relacji.Mała, przyjemna, cicha .... dwa większe miasteczka.
.png)
.png)
.png)
kiwigirl napisał(a): mam pytania dwa:
1. techniczne: jak tam się dostać z Hvaru INACZEJ NIZ JARDOLINIĄ ?? oglądam rozkłady i wychodzi mi ze połączenie z Hvarem jest raz w tyg we wtorki i tyle. czy jest jakiś inny przewoźnik który tam dociera ? z hvaru bezpośrednio zeby się nie cofać albo z Sibenika ?
Ja tam bylem w 2004 tak ze pewnie moje informacje sa troche psu na bude, ale z glownego portu w Hvarze plywaly rozne fiszpikniki, do Modrej tez. Sam nie bylem, bardziej zajmowalo mnie ogladanie tego co pod wodakiwigirl napisał(a):2. błekitna jaskinia (Modra) - czy wycieczki na nią mozliwe sa tylko z Vis'a czy też z Hvaru ktoś robi ? oraz czy tam mozna PONURKOWAĆ tylko z bazami z Vis'a ???
.png)
nie ważne, my oba nurkiMniejszy napisał(a): w gre wchodzi raczej jednodniowa wycieczka (z cennika wynika ze plywaja, ale jak to sie ma do nienurkow![]()
![]()
![]()
niestety obie bazy na Hvarze - w tym niemiecka dive-Hvar czy jakoś tak odpowiedziały ze nie robią tam wycieczek, chyba ze dla calych grup, a nasza "grupa" jest tylko dwuosobowaMniejszy napisał(a): z glownego portu w Hvarze plywaly rozne fiszpikniki, do Modrej tez. Sam nie bylem, bardziej zajmowalo mnie ogladanie tego co pod wodaOprocz Nautiki na Visie widzialem lodke niemieckiej bazy z Hvaru.
.png)
.png)
.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne