Wracalismy z Baski Voda i w okolicach Slunj Chorwat wjechal mi w tyl samochodu uszkodzil mi zderzak i ... uciekl z miejsca kolizji
ot taka sytuacja....
.png)
gosiiiaaczek napisał(a):Witam . Mialem rowniez zdarzenie drogowe w Chorwacji z nie mojej winy.
Wracalismy z Baski Voda i w okolicach Slunj Chorwat wjechal mi w tyl samochodu uszkodzil mi zderzak i ... uciekl z miejsca kolizji![]()
!! Dobrze ,ze mialem rejestrator video nagralem jego nr tablicy rejestracyjnej. Zatrzymalm sie i zatrzymal sie mlody niemiec z zona ktorzy tez widzieli cale zdarzenie. Wezwalem na miejsce policje ,sporzadzili noatke ktora mi dali , zbadali alkomatem ,zrobili zdjecia uszkodzonego zderzaka obejrzeli film i pojechali . Dzwonilem do mojego ubezpieczyciela i powiedzieli ,ze wypadkami komunikacyjnymi poza Polska zajmuje sie PZU ,dzwonilem do PZU i dowiedzialem sie ze po podaniu nr polisy sprawcy zajmuje sie Polska Ergo Hestia. Jestem po rozmowie z Hestia i mam czekac do 2 dni roboczych na rzeczoznawce . Nie mialem od razu nr polisy sprawcy ale skorzystalem ze strony http://www.huo.hr tam wpisalem nr rej i wszystkie dane sprawcy wyskoczyly.
ot taka sytuacja....
.png)
gosiiiaaczek napisał(a):Wybierz opcje jezykowa English i pierwszy z gory wpis po lewej stronie" Insurance enquiry " i od razu masz podane gdzie co wpisac.
.png)
bigredone napisał(a):gosiiiaaczek napisał(a):Wybierz opcje jezykowa English i pierwszy z gory wpis po lewej stronie" Insurance enquiry " i od razu masz podane gdzie co wpisac.
Faktycznie jest. Dziękuję.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Trochę mnie to zaciekawiło. Skąd informacja, że na 100% się należy? Skoro się należy to znaczy, że czyjś ubezpieczyciel (Twój lub sprawcy wypadku) to potwierdził więc do niego należy się zgłosić. Po co Ci jakaś "firma od odszkodowań lub coś podobnego"?Asiunia1508 napisał(a):...bo odszkodowanie na 100% się należy...
Asiunia1508 napisał(a):Wróciliśmy już do UK. Do ambasady napisałam maila wczoraj bo nie mogę się dodzwonić i czekam na odpowiedz. Szukam grup dla Polaków mieszkających w Chorwacji i nic:( Pani adwokat z Anglii doradziła, ze tak najlepiej bo odszkodowanie na 100% się należy jednak ona nie może działać na terenie Chorwacji
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi