napisał(a) KrzychuP » 31.07.2018 20:08
Pierwszy post - witam serdecznie miłośników Chorwacji. Pamiętam, że czytałem to forum już 12 lat temu przed pierwszym samodzielnym wyjazdem do tego pięknego kraju. Dziękuję bardzo za wiele cennych informacji, które wtedy tu znalazłem!
W tym roku, po 11 latach przerwy chcielibyśmy znowu odwiedzić Makarską Riwierę. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem kultowy dla mnie metalowy napis na zakręcie powinniśmy ujrzeć w sobotę 11 sierpnia około 15-tej, raczej nie wcześniej. Chciałbym, jak ostatnio, bez rezerwacji "w ciemno", bo ceny na bookingu dla mnie absolutnie nie do przyjęcia.
Tylko zastanawia mnie jedna rzecz - komu w obecnych czasach chciałoby się stać na rogatkach z kartką, kiedy może za darmo ogłosić się w internecie, ze zdjęciami, i czekać na klientów odpoczywając w domu, bez denerwowania się, czy akurat ktoś się trafi. Czy taki uliczny "kanał dystrybucji" nie dotyczy jedynie apartamentów gorszej jakości, nie nadających się do pokazania na zdjęciach albo słabo wypadających na zdjęciach?
Jest tu bardzo dużo doświadczonych osób, czy udało Wam się z ulicy znaleźć coś ciekawego? Czy po prostu jadąc w ciemno z góry zakładacie, że podstawowym kryterium jest cena? Pisząc ciekawego nie mam na myśli wystroju wnętrza (dla mnie bez znaczenia), tylko lokalizację (nie przy magistrali, nie z widokiem na hotel obok albo ściany sąsiednich budynków), tak żeby chociaż częściowo widać było morze, z normalnym tarasem, a nie wąskim balkonikiem.