Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.08.2016 09:53

19Gumis20 napisał(a):Wczoraj zawitałem do Pakostane razem z żoną i trójką małych dzieci ( 4l, 2l, 0,5l :D ) oczywiście w ciemno. Po 10-15 minutach znaleźliśmy apartament za 65 euro bez targowania ...
Wstępnie zarezerwowaliśmy 6 noclegów ...
Miła Pani powiedziała, że 7 nocleg da nam gratis :papa:

Może dlatego, że nie było targowania :wink:
Oczywiście zostajecie :?:
19Gumis20
Croentuzjasta

Postnapisał(a) 19Gumis20 » 19.08.2016 10:31

Janusz Bajcer napisał(a):Może dlatego, że nie było targowania :wink:
Oczywiście zostajecie :?:

raczej tak, ale z naszym małym "przedszkolem" jest urwanie głowy więc nie wiem czy damy radę psychicznie z małżonką :lol: :lol:
kaka020397
Podróżnik

Postnapisał(a) kaka020397 » 19.08.2016 13:29

Może ktoś jest w Rabac lub w okolicy i orientuje się jak z kwaterami ? - 24.08.2016 będę na miejscu i obawiam się czy znajdę coś w ciemno
kubax7
Autostopowicz
Brela w ciemno od 9.09

Postnapisał(a) kubax7 » 20.08.2016 14:56

Witam Wszystkich. Jako, że szykuję się mi pierwszy wyjazd do Chorwacji, chciałbym zadać wam pytanie. Jedziemy z dziewczyną 09.09 we dwójkę do Breli- zaznaczam, że to mój pierwszy wyjazd. Myślicie, że możemy jechać spokojnie w ciemno ?? Czy w tym terminie będzie tłok i niczego sensownego nie znajdziemy ? Sam nie wiem co robić, nigdy nie jechałem w ciemno taki kawał ?? Jaka jest wasza opinia na ten temat ?
Ostatnio edytowano 20.08.2016 17:25 przez kubax7, łącznie edytowano 1 raz
Z
Cromaniak
Re: Brela w ciemno od 9.10

Postnapisał(a) Z » 20.08.2016 15:53

Jeśli dobrze wnioskuję chcecie jechać w pażdżierniku?,w kwaterach będziesz mógł przebierać jak w ulęgałkach :D .Może być tylko kłopot z tym że niektórzy w tym okresie nie przyjmują już gości,po prostu kwatery zamknięte na cztery spusty i właściciele wyjechali do Niemiec,Austrii lub Słowenii,wielu z nich przyjmuje tylko w sezonie.Kilka kwater może ucieknie lecz mnóstwo pozostanie do wyboru :D .
kubax7
Autostopowicz
Re: Brela w ciemno od 9.09

Postnapisał(a) kubax7 » 20.08.2016 17:26

Z napisał(a):Jeśli dobrze wnioskuję chcecie jechać w pażdżierniku?,w kwaterach będziesz mógł przebierać jak w ulęgałkach :D .Może być tylko kłopot z tym że niektórzy w tym okresie nie przyjmują już gości,po prostu kwatery zamknięte na cztery spusty i właściciele wyjechali do Niemiec,Austrii lub Słowenii,wielu z nich przyjmuje tylko w sezonie.Kilka kwater może ucieknie lecz mnóstwo pozostanie do wyboru :D .

Źle wstawiłem temat. Wyjazd planujemy na 9.09. Myślę, że w ciemno nie powinno być wtedy problemu co sądzicie ??
Ural
Cromaniak
Re: Brela w ciemno od 9.09

Postnapisał(a) Ural » 20.08.2016 18:58

Śmiało możesz jechać w ciemno. Jak to mówi mój znajomy weż ze sobą pół litra wódki, kilo pomarańczy, czekoladę, euro i .............w drogę. :papa:
Mr hepik
Globtroter

Postnapisał(a) Mr hepik » 21.08.2016 17:10

Te pół litra bym odpuscił ale jakieś środki antykoncepcyjne warto.Libido rosnie w słońcu i ciepłym morzu;)
tgrysik
Podróżnik

Postnapisał(a) tgrysik » 21.08.2016 23:05

W tym roku 5-ty raz "w ciemno" w CRO.
Zawsze wyjeżdżamy w niedzielę na noc, żeby być w poniedziałek rano.
Terminy wyjazdów, to miesiące wakacyjne - dzieci szkolne.

W tym roku pierwszy raz aż tak wysoki sezon - pobyt od 8 sierpnia.
Cel podróży VODICE. Po dojeździe pełno naganiaczy, wolnych apartamanów też, ale miejscowość nam się nie spodobała i stwierdziliśmy, że jedziemy dalej - kolejny cel Tribunj. I tu już problem zero kartek, a wolne znalezione były od następnego dnia. Szybka decyzja: dalej. Po drodze również się rozglądaliśmy. Ostatecznie trafiliśmy do Murter, zwiedzając po drodze Betine.
Trochę przeżyliśmy szok, bo zero kartek FREE. A jak już się znalazła, to była ściemą. W końcu trafiamy do agencji i tam nam znajdują apartament 300m od centrum za 60 ojro. Po chwili namysłu bierzemy.
Od Vodic do Murter wraz z zakwaterowaniem minęło 3 godziny.
Pierwszy raz się nieco zdziwiliśmy brakiem wolnych kwater - do wyboru do koloru.

Chodząc dużo pieszo po Murter i Betina tylko w dwóch miejscach wiedzieliśmy tabliczki FREE.
Już wróciliśmy z urlopu zadowoleni.
jaka37
Turysta

Postnapisał(a) jaka37 » 23.08.2016 17:07

witam
bylem juz w chorwagji 2 razy w ciemno za kazdym razem w to samo miejsce Podstrana.
teraz chce jechac 28.08. lub 27.08. tylko sam
Czy dla jednej osoby trudno bedzie znalez kwatere co sadzicie??
Jacck77
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Jacck77 » 24.08.2016 08:19

22 Sierpnia dojechałem do Promajny. 8 minut i jest kwatera z widokiem na morze ,cena po lekkich negocjacjach zeszła do 50 euro, jestem z Żoną i Dzieckiem, kwater wolnych jest sporo w każdej miejscowości, w Tucepi stali z kartkami 2+1 cena 55 euro, tak samo w Podgorze i Podacy. W Baśce Vodzie w gorszej lokalizacji, niż mam żądali 60 euro za 2+1. Jestem piąty raz w ciemno i piąty raz zero problemu.
Pozdrawiam
RafaL08A
Autostopowicz

Postnapisał(a) RafaL08A » 24.08.2016 18:01

Witam, wszystkich mam pytanie odnośnie wolnych noclegów dla 5 osób w Makarskiej. Planujemy być na miejscu w niedziele rano 28.08.2016. Orientujecie się czy warto brać apartament od ludzi z kątkami czy zaryzykować i poszukać w mieście? Domyślam się że dla dwóch osób jest łatwo w tym okresie o kwaterę dla dwóch osób ale jak wygląda sytuacja dla 5 osób dorosłych? Z góry dzięki za odpowiedź!:)
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 24.08.2016 19:14

Na Twoim miejscu najpierw poszukałbym indywidualnie a jak Ci nie spasuje to zawsze masz możliwość wrócić do tych co stoją z kartkami . A co do apartamentów to może Cię zaskoczę ale łatwiej jest znaleźć dla większej ilości osób ( od 3 do 5) niż dwuosobowe ( przynajmniej nam takie większe na początku proponowali ) a od 15 lat jeździmy do Chorwacji w dwójkę i tylko w ciemno. Tym razem startujemy 31 sierpnia ale Makarską odpuszczamy, za dużo ludzi. Powodzenia w szukaniu i luzik , na pewno coś dla siebie znajdziecie. :)
RafaL08A
Autostopowicz

Postnapisał(a) RafaL08A » 25.08.2016 04:40

Dzięki wielkie za informacje :-) Mam jeszcze jedno pytanie, w związku z tym że będziemy w niedzielę rano na miejscu chciałem się zapytać od której można chodzić i pytać o kwatery, tak by nie obrazić Chorwatów, bo nie znam ich zwyczaji. Planowałem być na miejscu o 8 rano. Czy to dobra godzina, czy lepiej poczekać do 9:00, 10:00? Pozdrawiam.
Jacck77
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Jacck77 » 25.08.2016 04:49

Ja byłem na miejscu 6,30 rano . I już o tej porze apartamenty same mnie szukały-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 348
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone