Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WSZYSTKIE drogi prowadzą do Cro!

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
a_tomek
Croentuzjasta
WSZYSTKIE drogi prowadzą do Cro!

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_tomek » 16.01.2013 06:58

za onet.pl:

"67-letnia Belgijka, która wyruszyła samochodem w 80-kilometrową podróż z Solre-sur-Sambre na brukselski Dworzec Północny, skąd miała odebrać przyjaciółkę, ślepo zawierzyła nawigacji satelitarnej i pojechała ... prosto do Chorwacji.

Jej dwudniową odyseję opisuje w piątek portal internetowy theregister.co.uk. "Byłam roztargniona i po prostu jechałam. Widziałam różne tablice przy drogach, najpierw po francusku, potem po niemiecku, a w końcu po chorwacku" - powiedziała o swej wyprawie pani Sabine.

Po 1450 kilometrach, niewielkiej stłuczce i paru drzemkach kobieta wreszcie doszła do wniosku, że coś nie jest w porządku. - Nagle znalazłam się w Zagrzebiu i wtedy zdałam sobie sprawę, że nie jestem w Belgii - powiedziała.

Poszukiwała jej już wtedy belgijska policja, zaalarmowana przez syna owej kobiety, zaniepokojonego zniknięciem matki.
Pani Sabine przyznała, że jej podróż może się wydawać "nieco dziwna", ale złożyła to na karb roztargnienia."

Chyba napiszę do Pani Sabine i zaproponuję jej rejestrację na Cro.pl
Jest kilka działów w których mogłaby umieścić swoje posty np. ten czyli
Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi
Nasze Relacje z podróży
no i przede wszystkim
Jak nie Chorwacja to ... ??? (Dworzec Północny w Brukseli)

pozdrav
:papa:
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 16.01.2013 09:53

Już dawno tak się nie uśmiałam :) Bidna kobitka :)No może nie bidna, bo tankować musiała, ale jaka roztargniona i głupiutka:)
CRO-kodyl
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CRO-kodyl » 16.01.2013 17:24

I pomyśleć że ja swój pierwszy wyjazd do Cro przygotowywałem pół roku... A tu poprostu wsiadasz i jedziesz. Nie przejmujesz się winietami, objazdami przez Ptuj, stacjami LPG, ilością kun na drogę, wydrukami z gugle, połową domu w bagazniku i boxie, noclegiem po drodze w "polecanym" motelu, opiniami 9358 ludzi którzy już tędy jechali, ubezpieczeniem, asistancem, pogodą, żarciem i piciem które utzryma cię przy zyciu przez 14 dni, kremem na ..., kremem do ..., itd. Ta pani może nas wiele nauczyć.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.01.2013 17:29

Krokodylu :wink: - mnie nie :lol: :idea:
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 16.01.2013 18:27

Janusz Bajcer napisał(a):Krokodylu :wink: - mnie nie :lol: :idea:

Nawet w kwesti ominięcia autostrady w Słowenii?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.01.2013 18:46

a_tomek napisał(a):Chyba napiszę do Pani Sabine i zaproponuję jej rejestrację na Cro.pl
Jest kilka działów w których mogłaby umieścić swoje posty np. ten czyli
Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi
Nasze Relacje z podróży
no i przede wszystkim
Jak nie Chorwacja to ... ??? (Dworzec Północny w Brukseli)

pozdrav
:papa:

No i chyba najważniejszy, czyli:

Kuny czy euro :!: :?: :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.01.2013 20:41

demi-duox napisał(a):

Oczywiście :lol: po pierwsze nie muszę nimi jechać, po drugie wiem jak je ominąć :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.01.2013 20:46

kemilia napisał(a):Już dawno tak się nie uśmiałam :) Bidna kobitka :)No może nie bidna, bo tankować musiała, ale jaka roztargniona i głupiutka:)

Ja stawiam że rąbnęła wnukowi "fajki" z serii "widziałeś smoka w kuchni" :wink:
pela_rgonia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pela_rgonia » 16.01.2013 21:32

Więc jednak wszystkie drogi prowadzą do ... Chorwacji :D
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 17.01.2013 09:27

Rysio napisał(a):
kemilia napisał(a):Już dawno tak się nie uśmiałam :) Bidna kobitka :)No może nie bidna, bo tankować musiała, ale jaka roztargniona i głupiutka:)

Ja stawiam że rąbnęła wnukowi "fajki" z serii "widziałeś smoka w kuchni" :wink:

Ach uwielbiam takie wesołe poranki ☺
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 17.01.2013 17:17

Janusz Bajcer napisał(a):
demi-duox napisał(a):

Oczywiście :lol: po pierwsze nie muszę nimi jechać, po drugie wiem jak je ominąć :lol:

Ale ta pani jechała tak że po tablicach niemieckich od razu zobaczyła tablice chorwackie.

Chociaż mogło być i tak że jakiś młody belgijski adept sztuki dziennikarskiej pomylił sobie Chorwację ze Słowenią :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.01.2013 00:46

demi-duox napisał(a):Ale ta pani jechała tak że po tablicach niemieckich od razu zobaczyła tablice chorwackie.

Chociaż mogło być i tak że jakiś młody belgijski adept sztuki dziennikarskiej pomylił sobie Chorwację ze Słowenią :)

Mogło być też tak, że jakiś młody belgijski adept sztuki dziennikarskiej pomylił sobie Niemcy z Austrią :oczko_usmiech:
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 19.01.2013 14:11

Janusz Bajcer napisał(a):Mogło być też tak, że jakiś młody belgijski adept sztuki dziennikarskiej pomylił sobie Niemcy z Austrią :oczko_usmiech:

Mogło, chociaż w Austrii to gdzie się da piszą po niemiecku, nie :?:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.01.2013 14:53

Ale w Austrii jest "austriackie gadanie" :oczko_usmiech:
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 20.01.2013 15:44

Janusz Bajcer napisał(a):Ale w Austrii jest "austriackie gadanie" :oczko_usmiech:

Słuchając tego można się poczuć jak na tureckim kazaniu :)

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone