Serce w pasy napisał(a):
Zasiłek pogrzebowy jak dotąd wypłacał ZUS
Co z tego, że wypłaca ZUS skoro koszt pogrzebu znacznie przekracza ZUS-owską jałmużnę...
Serce w pasy napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Serce w pasy napisał(a):
Co z tego, że wypłaca ZUS skoro koszt pogrzebu znacznie przekracza ZUS-owską jałmużnę...
Lidija Bacic Fan napisał(a):Bocian napisał(a):bluesman napisał(a):Zawsze starasz się być akuratny więc bądź i w tym względziecyt. " ... i miałem na myśli ruchome wydmy" gdzie jest mowa o drogach ?
Miałem na myśli ruchome wydmy, pisząc do Rysia, żeby sobie tam pojechał jak chce jeździć po płaskich stokach i daleko od lasu. Jakbyś czytał wszystko a a nie wyrywkowo, aby się czepić tramwaju, wiedziałbyś o co kaman. Coś jeszcze?
Zła to rada i mam nadzieję, że Rysio z niej nie skorzysta. Dla dobra polskiej przyrody.
.png)
Serce w pasy napisał(a):
Jak masz nagrobek to wystarcza(w małych miastach).
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Fajny temat - zaczął się od świateł - doszedł do pogrzebu![]()

.png)
Rysio napisał(a):Grunt że jesteśmy w dobrym dziale
i oślepieni tymi światłami w dzień 
.png)
Jak masz nagrobek to wystarcza(w małych miastach).
W żadnym wypadku...koszt pogrzebu np. 6 200 zł a ZUS - owska jałmużna 4 000 zł więc sporo musisz dołożyć...o nagrobku nie wspominam bo najtańszy to koszt chyba 3 000 zł...zresztą - nagrobku nie biorę tutaj ogóle pod uwagę bo to inna historia i nie od razu...chodzi mi o sam pogrzeb z którego trumna to 800 zł...chory system !
Tutaj z Tobą to się woka zgodzę...tak było w moim przypadku...grudzień 2011 roku - koszt pogrzebu 6200 zł przy czym trumna...600 zł...faktura zawierała chyba 20 pozycji, na które przeważnie reagowałem śmiechem...
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.