Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wraca sprawa jazdy na światłach w dzień

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.01.2013 21:16

Lidija Bacic Fan napisał(a):Bocianie bez względu na zachowanie bezdomnego ten policjant jest dla mnie aniołem w mundurze.

Przesadzasz.
Po prostu człowiek.
Z tym, że ten bezdomny to (jak napisał Bocian) miał naprawdę w doopie.
Pismaki zrobią z ciebie w sekundzie bohatera albo.......szmatę.
Zależy jaki trend panuje.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.01.2013 21:47

anakin napisał(a):
Lidija Bacic Fan napisał(a):Bocianie bez względu na zachowanie bezdomnego ten policjant jest dla mnie aniołem w mundurze.

Przesadzasz.
Po prostu człowiek.
Z tym, że ten bezdomny to (jak napisał Bocian) miał naprawdę w doopie.
Pismaki zrobią z ciebie w sekundzie bohatera albo.......szmatę.
Zależy jaki trend panuje.

Też tak uważam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2013 01:31

Bocian napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):
Bocian napisał(a):Jest jeszcze kwestia odpowiedzialności za takie postępowanie. Ja uważam, że sami wtedy płacimy.
Ty od Korwina? :)

Abstrahując od Korwina.

Gdyby nie było przymusu to o jakiej odpowiedzialności mówimy?

Za to, że sam siebie zabiłem?

Choćby za pogrzeb. Niech płaci rodzina. W przypadku pobytu w szpitalu, bo nie zapiąłem pasów, płacę sam. Tak uważam, że to powinno działać. Chcemy wolności, to bierzmy za nią odpowiedzialność.

I tak powinno być
- jedziesz bez pasów - masz wypadek to lecz się sam albo masz kasę na leczenie albo karetka odjeżdża i zostawia cię na poboczu. Dajmy ludziom trochę wolności niech sami zadecydują co jest dla nich dobre, a co złe. W tej kwestii korwin ma 100% racji.
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 05.01.2013 06:50

Ja tak nie uważam. Czy rację ma również twierdząc, że nie powinniśmy ratować tonących? A gdzie jest ludzki altruizm?
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 05.01.2013 09:52

zebik napisał(a):jedziesz bez pasów - masz wypadek to lecz się sam albo masz kasę na leczenie albo karetka odjeżdża i zostawia cię na poboczu. Dajmy ludziom trochę wolności niech sami zadecydują co jest dla nich dobre, a co złe. W tej kwestii korwin ma 100% racji.

Inaczej mówiąc ubezpieczenie nie działa, karetka odjeżdża i zostawia osobę na poboczu jak się obrazowo wyraziłeś także wtedy gdy skutkiem wypadku lub choroby jest :
- palenie papierosów
- spożywanie alkoholu
- uprawianie niebezpiecznego sportu np. narciarstwa.
- nie przestrzeganie racjonalnej diety co skutkuje otyłością lub nadmierną utratą wagi
- prowadzenie niehigienicznego trybu życia, nieregularnie odżywianie, poświęcanie zbyt mało czasu na sen, zbyt długie przesiadywanie przed tv lub komputerem. Słowem wszystko to co osłabia organizm i może doprowadzić do choroby skutkującej kosztownym leczeniem na koszt społeczeństwa.
Itd., itd.
Ostatnio edytowano 05.01.2013 10:36 przez realista2, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.01.2013 10:18

realista2 popraw swój post.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 05.01.2013 10:31

Bocian napisał(a):realista2 popraw swój post.

Sorry !
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.01.2013 11:06

Spoko. Dzięki.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2013 23:10

Czyli co ? Mamy jeździć w zapiętych pasach bo Państwo tak chce, czy też może to my mamy o tym decydować?
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.