Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wraca sprawa jazdy na światłach w dzień

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.01.2013 12:25

Lidija Bacic Fan napisał(a):Muszę Cię rozczarować Bocianie, gdyż nie noszę krawatów. Czytać też jeszcze umiem. Zamiast chłopa może sympatyczniej byłoby: "kolego"?
Bez pozdravu.

To może chociaż pasek w spodniach :mrgreen:
Jak bez pozdravu to bez pozdravu :mrgreen:
Widzę, że temat z okolic godziny 11.30 dla ciebie wymarzony. Kolego :mrgreen:
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 04.01.2013 15:06

Również nie noszę paska w spodniach :mrgreen: Czy temat wymarzony? (rzecz dyskusyjna). Moje marzenia krążą po innych orbitach (wyszło zbyt kosmicznie oraz filozoficznie).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2013 15:31

Serce w pasy napisał(a):
Powtarzam. U mnie styka. Pod warunkiem, że nie musisz kupić nagrobka.

A kto kupuje od razu nagrobek ? Z nagrobkiem to musiałbym około 10 000 w takim razie wybulić :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2013 15:41

Wystarczy tego OT :papa:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.01.2013 15:46

Bocian napisał(a):A może piesi giną, bo są niewidoczni? Mimo obowiązku posiadania odblasków przez dzieciaki, wszyscy powinni takowe nosić, poruszając się po drodze...

Z racji branży w której się obecnie poruszam, wiem, że Norwegowie posiadają wiele odblasków nie tylko NA odzieży (szwy, tasiemki ozdobne na kurtkach, paski), ale także na butach, noszą odblaski w kieszeniach. Tam jednak za kołem podbiegunowym zima czy tez noc polarna jak kto woli trwa ok pół roku i jest tam poprostu szaro, bo nie koniecznie całkiem ciemno. Uważam, że jest to kwestia edukacji społeczeństwa. Sam kiedyś w nocy jadąc do swjej "leśniczowki" mało nie potrąciłem rowerzysty.... wariat jechał na czarno ubrany bez żadnych odblasków. Zobaczyłem go w ostatniej chwili. Zatrzymałem gościa i dałem mu swoją kamizelkę odblaskową z samochodu. koszt 6 zł a życie bezcenne..... od razu było gościa widać z odległości wystarczającej na podjęcie decyzji o hamowaniu czy wymijaniu.
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 04.01.2013 15:56

Leszek Skupin napisał(a):Zatrzymałem gościa i dałem mu swoją kamizelkę odblaskową z samochodu. koszt 6 zł a życie bezcenne..... od razu było gościa widać z odległości wystarczającej na podjęcie decyzji o hamowaniu czy wymijaniu.

Szlachetny gest :o
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.01.2013 15:58

Drwisz :?: :? :x Każdy powinien to zrobić
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 04.01.2013 16:05

Leszek Skupin napisał(a):Drwisz :?: :? :x Każdy powinien to zrobić

No co Ty, raczej podziwiam za trzeźwość umysłu :o
Ja to bym pewnie go zbluzgał i pojechał dalej :oops:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.01.2013 16:24

Leszek, szczerze, jak doczytałem do słowa
dałem mu

to myślałem, że będzie inny ciąg dalszy. :mrgreen:
Czy ja bym tak zrobił jak ty? Raczej nie. A to ze względu na to, że ten gość na 99,9999% ma ten gest w doopie i tej kamizelki więcej nie założy.
Ostatnio czytałem o "aniele w mundurze", historii policjanta w USA, który kupił bezdomnemu buty za 100 dolców, bo ten siedział bosy na trotuarze. Achy i ochy nad policjantem. Czy ten bezdomny był mu wdzięczny? Nie sądzę, na propozycje dodatkowo, gorącej kawy, nie chciał, poszedł i tyle go widzieli...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2013 16:27

witpol napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Drwisz :?: :? :x Każdy powinien to zrobić

No co Ty, raczej podziwiam za trzeźwość umysłu :o
Ja to bym pewnie go zbluzgał i pojechał dalej :oops:

Chyba zrobiłbym podobnie jak Witpol.

Przed świętami wracałem do domu z pracy i na jednej z wiosek z za autobusu wyszedł mi zakapturzony nastolatek, w ogóle nie patrząc czy coś jedzie czy nie. Ubrany na czarno + światła samochodów z naprzeciwka = koleś kompletnie niewidoczny. Zacząłem hamować, a ten zamiast się cofnąć, przyspieszyć czy cokolwiek stanął na twardziela i czeka kiedy go potrącę. Wyhamowałem, a nasz bohater za dychę ruszył dopiero jak zobaczył, że facet za mną również hamuje z piskiem opon uciekając na pobocze unikając zderzenia ze mną. Uniknąłem stłuczki szybko ruszając jak nastoletni buntownik uciekł mi sprzed zderzaka. Gość za mną chyba go zbluzgał widząc co koleś odpie.dolił i o mały włos nie roztrzaskał swojej terenówki na mojej dupie.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.01.2013 17:01

Serce w pasy napisał(a):Chyba zrobiłbym podobnie jak Witpol.

I błąd. Kamizelka to dobry pomysł.
Zawsze można powiedzieć, że te podbite oko i obita gęba to przypadkiem, łokciem, jak mu pomagałeś kamizelkę założyć ;)

Przed sekundą identyczny idiota, na nieoświetlonej ulicy, pod machę mi wleciał i tylko przytomności umysłu kierowcom za mna zawdzięczam, ze się karambolem nie skończyło, jak dęba stanąłem :/
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 04.01.2013 17:06

Bocianie bez względu na zachowanie bezdomnego ten policjant jest dla mnie aniołem w mundurze.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.01.2013 17:07

Kamizelka dobry pomysł ale niekoniecznie sprawdzający się na rowerze :) Wolałbym obowiązek zakładania pasów jakie noszą motocykliści :) Na rowerze takiego używam :)

http://cobra-motor.com/foty/pas_odblask_bok.jpg
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 04.01.2013 20:02

Jaka kamizelka ? Mówimy o świeceniu w słoneczny dzień. Żeby wyrównać szansę, pieszy powinien raczej jakiś reflektorek taszczyć.
PS.
Kiedyś widziałem takiego gościa który w słoneczny dzionek przyświecał sobie latarką,
ale to było w Tworkach.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.01.2013 20:18

Kamizelka plus skopanie tyłka takiemu ninji łażącemu po ciemnej jezdni to bardzo dobry pomysł :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.