Na wyspę dostaliśmy się promem ( Drvenik- Sucuraj) i jechalismy do miasteczka sławną drogą Sucuraj -Jelsa
Postaram się odpowiedzieć na wszelkie pytania co do wyspy, hotelu, drogi, cen, itp
.png)
.png)
.png)
daisykf napisał(a):Gratuluje jazdy drogą Sucuraj -Jelsa , my jechaliśmy 2 razy wdziń, raz w czasie silnych opadów deszczy i do dziś pamiętam tę trase choć było to 5 lat temu.
Może troche poprawili tę drogę. ???
A kupiłas słunnu hvwrski mied ale nie u babć na bazarze a w głębi wyspy u prawdziwych pszczelarzy.
Miód mają doskonały.
Gratuluje jeszcze raz.
.png)
Cytrynka napisał(a):To był cudowny tydzień!Tą wyspę po prostu trzeba zobaczyć! Zakochałam się od pierwszego wejrzenia!
![]()
Na wyspę dostaliśmy się promem ( Drvenik- Sucuraj) i jechalismy do miasteczka sławną drogą Sucuraj -Jelsai to nocą! Poszło nawet gładko
Zatrzymaliśmy się w hotelu Amfora (piękny hotel dopiero co odnowione pokoje, pyszne jedzonko, polecam! ( w razie czego służe zdjęciami). )
Postaram się odpowiedzieć na wszelkie pytania co do wyspy, hotelu, drogi, cen, itp
.png)
adam_cro napisał(a):Witam!
Czy widzialas jakies ciekawe campy? cos godnego polecenia. Chce jechac do jelsy na camp Holiday, moze spotkalas kogos co cos mowil na temat campow? Jade z lodka.
pozdrav
.png)
Cytrynka napisał(a):adam_cro napisał(a):Witam!
Czy widzialas jakies ciekawe campy? cos godnego polecenia. Chce jechac do jelsy na camp Holiday, moze spotkalas kogos co cos mowil na temat campow? Jade z lodka.
pozdrav
Jelsa sliczna miejscowoścSpokojniejsza i mniej ludzisk niż w Hvarze. Porcik też mają przyjemny i niezatłoczony więc z łódką też niebądzie problemu w razie czego.
Camp Holiday widziałamNad samym morzem, strasznie zalesiony, kawałek od centrum. Ogólnie wyglądał fajnie!
A co do Campów to fajny jest jeszcze w Jelsie Camp Mina - leży w fajnej zatoczce
.png)
adam_cro napisał(a):Proszę! cala przyjemnośc po mojej stronie!![]()
czy są kolejki na prom Drvenik- Sucuraj??
pozdrav
.png)
Cytrynka napisał(a):adam_cro napisał(a):Proszę! cala przyjemnośc po mojej stronie!![]()
czy są kolejki na prom Drvenik- Sucuraj??
pozdrav
Żadnych kolejekWjeżdżaliśmy na wyspe ok 21 i na promie bylo kilka samochodów, zjeżdżaliśmy o 15 i również były miejsca
Za to widziałam ciekawą prawie kilometrową kolejke do wjazdu na prom w Starym GradzieGdzie właśnie prom odpłynął i ludziom pozostało kilka godzinek do czekania...
.png)
.png)
Zelki napisał(a):Witaj,
Bardzo fajnie ze chetnie podzielisz sie z nami swoimi wrazeniami, prosze powiedz dlaczego (jakie argumenty) wybraliście prom przez Drvenik?
My jedziemy juz w przyszłym tygodniu do Zavali i do dzis nie wiemy czy drvenik czy Split.....kurcze moze jakies ogolne rady ?
Z gory dziekujemy !!!![]()
.png)
Cayman napisał(a):...również niebawem wybieramy sie na Hvar (9 studento - absolwentów)...wciąż waham sie nad wyborem miejscowosci...Ivan Dolac? Jelsa? Milna? Zavala?...nie potrzebujemy nocnych dyskotek ale względny ruch turystyczny byłby wskazany...Pozdrawiam
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi