Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Whisky

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 19.03.2017 08:55

anakin napisał(a):
walp napisał(a):Dziś np. obtaniałem, bo whisky Passport jest jedną z najtańszych blendów w naszym kraju.

Odkąd kupiłem jakąś chrzczoną butelczynę po której na drugi dzień modliłem się o sraczkę zamiast bólu głowy, już tego do ręki nie biorę.

Kupiłeś butelkę passporta ale ktoś musiał wlać do niej coś innego. Takie rzeczy można zrobić z każdą inną whisky, przypadek zdecydował że ty akurat trafiłeś na trefnego Passporta.

Dokładnie wczoraj konsumowaliśmy ten trunek i był bardzo smaczny a dzisiaj nic mi nie dolega.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 19.03.2017 12:24

adrianek90 napisał(a):
anakin napisał(a):
walp napisał(a):Dziś np. obtaniałem, bo whisky Passport jest jedną z najtańszych blendów w naszym kraju.

Odkąd kupiłem jakąś chrzczoną butelczynę po której na drugi dzień modliłem się o sraczkę zamiast bólu głowy, już tego do ręki nie biorę.

Kupiłeś butelkę passporta ale ktoś musiał wlać do niej coś innego. Takie rzeczy można zrobić z każdą inną whisky, przypadek zdecydował że ty akurat trafiłeś na trefnego Passporta.

Dokładnie wczoraj konsumowaliśmy ten trunek i był bardzo smaczny a dzisiaj nic mi nie dolega.

To zależy ile jego konsumowaliście i w ilu :). Żeby dolegało to jednak trzeba się postarać i butelczyna to malutko :)
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 19.03.2017 22:43

A propos Passport-a też natknąłem się na trunek o wrednym smaku. Nie za bardzo smakował nawet z większą ilością coli i cytryny.
Na poziomie ceny Passporta, w promocjach można spotkać (dorównujące droższym blendom) łagodne smakowo, do spożywania bez dodatków J&B Rare, Black & White. A jadącym przez Czechy polecam zajrzeć za brendy Stara Myslivecka (w promocjach i po za nimi ceny bdb)
Odwiedzającym Biedronkę polecam zajrzeć za bdb "Chłopskim Bimbrem" 43% (nie mylić z może źle brzmiącą :) nazwą w cenie 25zł/0,5 l.) "Czysta" z tej serii też jest bdb.Obrazek
Załączniki:
stara myslivecka.png
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 19.03.2017 23:10

endryu napisał(a):Odwiedzającym Biedronkę polecam zajrzeć za bdb "Chłopskim Bimbrem" 43% (nie mylić z może źle brzmiącą :) nazwą w cenie 25zł/0,5 l.) Obrazek

Próbowałem i potwierdzam. Dla mnie znakomita, lepsza niż niejedna whisky :wink:
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 20.03.2017 09:51

yzedef napisał(a):
To zależy ile jego konsumowaliście i w ilu :). Żeby dolegało to jednak trzeba się postarać i butelczyna to malutko :)

Czasem trafi się taki syf ze po szklance coś jest nie tak. Po Red Label właśnie cierpiałem nie spożywając zbyt dużo.
A w sobotę degustowaliśmy we dwóch butelkę passporta. I butelkę Chłopskiej Pędzonki z Biedronki o której w między czasie wspomnieli tu koledzy:D

PS. Wiem że dla niektórych to i to jest mało, ale ja ostatnio jestem tak zagoniony ze jak wieczorem dwa piwa wypije to już mi jest fajnie.
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 20.03.2017 15:08

W Biedrze whisky Famous Grouse,literek 59 zeta :)

Obrazek
Co ciekawe rozlewana w Szkocji,a nie jak większość dyskontowych w Polsce :wink:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 05.04.2017 20:02

Święta już blisko więc trzeba będzie coś na stół wyjąć... macie jakieś przemyślenia ? gdzieś jakieś ciekawe trunki pojawiły się w dobrych cenach ?:)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.04.2017 22:15

Stasiek18 napisał(a):W Biedrze whisky Famous Grouse,literek 59 zeta :)

Obrazek

Zaciekawiłeś mnie :)
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 14.04.2017 20:08

bluesman napisał(a):
Stasiek18 napisał(a):W Biedrze whisky Famous Grouse,literek 59 zeta :)

Obrazek

Zaciekawiłeś mnie :)

I próbował ktoś w końcu? Bo nie wiem czy się tym interesować:D
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 14.04.2017 20:29

No niestety ja w żadnej biedrze tego w mych okolicach nie widziałem :(.
W tym roku poszedłem trochę na ilość :) i na święta zakupiłem w Lidlu 1,5L Grant's Ale Cask. Powinno raczej smakować aczkolwiek tego nie próbowałem jeszcze.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 15.04.2017 08:04

Cze!
Wszystkiego naj, naj na te Święta Wielkanocne.

Przedstawiam panom trzech muszkieterów i d`Artagnan,
PÅSKE 2017.jpg

a że Wielkanoc w Norge zaczyna się w czwartek to d`Artagnan już poległ (w tle),
pozdro
fℓу
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.04.2017 08:10

fly napisał(a):d`Artagnan już poległ

Morderca :mrgreen:

Kupiłem w B. cos takiego 45 volt 8O
Załączniki:
pobrane.jpg
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 15.04.2017 12:23

Cze!
Lubię kwadratowe butelki, tylko kto mi zagwarantuje że to nie z GMO?
pozdro
fℓу
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 15.04.2017 13:34

fly napisał(a):Cze!
Lubię kwadratowe butelki, tylko kto mi zagwarantuje że to nie z GMO?
pozdro
fℓу

Ale kto ci karze spożywać te butelki ?:). Przecież pije się to co jest w nich w środku! ;). Nie jedz tych butelek na pewno są niezdrowe :).
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 15.04.2017 15:27

yzedef napisał(a):Ale kto ci karze spożywać te butelki ?:). Przecież pije się to co jest w nich w środku! ;). Nie jedz tych butelek na pewno są niezdrowe :)

Tak myślałem, że to chodzi o ciecz, a nie o ciało stałe... :wink: :wink:
Ale już tak na serio to w dzisiejszych czasach diabli wiedzą z jakiej kukurydzy oni tego burbona pędzą, chociaż w drugą stronę j • • • ć raka od GMO - alkohol go pokona, a jak nie, to przynajmniej jest przyjemnie.
pozdro
ps. było już małe coś-niecoś, kolego yzedef...bo to "karze" to pisze się "każe" :D
Ostatnio edytowano 15.04.2017 15:38 przez fly, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.