Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Whisky

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 11.03.2017 21:49

kaszubskiexpress napisał(a):Konsumował ktoś ?
Obrazek

Dostałem w prezencie od kontrahentki i nie wiem, czy łoić po prostu, czy zostawić na lepszejszą okazję :mrgreen:

Piłem jakiś czas temu i ogólnie dobra, ale jak na mój gust to w tej i tak stosunkowo niskiej cenie są lepsze jak dla mnie. Ale za nic bym nie pogardził jakby ktoś chciał mi takowy podarować.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 11.03.2017 22:07

anakin napisał(a):Uwielbiam ludzi, którzy ładują w kanał cały rok, ale w Wielkim Poście i w sierpniu nie piją, bo...mają zasady. :lool:
Więc dzisiaj na pohybel.... :mrgreen:
Obrazek

Całą butelkę na raz ?:)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.03.2017 22:13

yzedef napisał(a):Całą butelkę na raz ?:)

Nie no gdzie tam na raz......2-3 godzinki trzeba się męczyć. :cry: :wink:
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 11.03.2017 22:16

anakin napisał(a):2-3 godzinki trzeba się męczyć. :cry: :wink:

Męczyć? To nie jest odpowiednie słowo :smo:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 12.03.2017 00:09

yzedef napisał(a):Panowie, co taka cisza w tym temacie ? czyżby masowa abstynencja?

A skąd, ja na ten przykład w dniu dzisiejszym raised a glass kilka razy. :)
anakin napisał(a):Uwielbiam ludzi, którzy ładują w kanał cały rok, ale w Wielkim Poście i w sierpniu nie piją, bo...mają zasady. :lool:

Grzegorz, od wszystkiego trzeba odpocząć, ja odpoczywam w sierpniu, bo wtedy podróżuję, ale cały rok nie "ładuję w kanał", tylko degustuję. :D

Dziś np. obtaniałem, bo whisky Passport jest jedną z najtańszych blendów w naszym kraju. Może nie wszyscy wiedzą, że Passport jest produktem spółki Chivas Brothers, która produkuje jeden z najlepszych blendów, czyli Chivas Regal. Jakiś czas temu, firma wykreowała nową markę, która została wlana do charakterystycznej, zielonej butelki i moim zdaniem, pomimo średniej jakości, pije się ją dobrze. :wink:
Obrazek
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 12.03.2017 07:59

walp napisał(a):
Dziś np. obtaniałem, bo whisky Passport jest jedną z najtańszych blendów w naszym kraju. Może nie wszyscy wiedzą, że Passport jest produktem spółki Chivas Brothers, która produkuje jeden z najlepszych blendów, czyli Chivas Regal. Jakiś czas temu, firma wykreowała nową markę, która została wlana do charakterystycznej, zielonej butelki i moim zdaniem, pomimo średniej jakości, pije się ją dobrze. :wink:
Obrazek

Nie wiedziałem że Passport należy do Chivas, ale zgadzam się w 100% z tym że jest bardzo smaczna. To najczęstszy trunek jaki zakupuję. Nie żebym narzekał ale szczerze dziwię się dlaczego jest taki tani bo jest naprawdę dobry.
Nie wiem jak inni ale ja np. nie lubię czerwonego Johny Walkera (przyjaciele z którymi prowadzimy degustacje są podobnego zdania), a jest droższy od zielonego paszporcika.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 12.03.2017 08:31

Cze!
A wy tak już od rana... :wink:
fℓу
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 12.03.2017 08:57

fly napisał(a):Cze!
A wy tak już od rana... :wink:
fℓу

łikend :oczko_usmiech:
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 12.03.2017 11:10

Cze!
A... to już rozszyfrowałem nazwę weekend/łykend, a Wiki podaje błędną definicje...hahaha :D
to oczywiste że łykend pochodzi od łykania (w domyśle) trunków.
pozdro
fℓу
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 12.03.2017 11:16

adrianek90 napisał(a):
Nie wiedziałem że Passport należy do Chivas, ale zgadzam się w 100% z tym że jest bardzo smaczna. To najczęstszy trunek jaki zakupuję. Nie żebym narzekał ale szczerze dziwię się dlaczego jest taki tani bo jest naprawdę dobry.
Nie wiem jak inni ale ja np. nie lubię czerwonego Johny Walkera (przyjaciele z którymi prowadzimy degustacje są podobnego zdania), a jest droższy od zielonego paszporcika.

Ja też nie wiedziałem i w sumie bardzo dawno tego nie próbowałem, dlatego dzięki walpowi następny zakup będzie wiadomo jaki :).
Odnośnie czerwonego Johnego to mam podobne zdanie, dla mnie to jakaś totalna porażka, smakuje tak sztuczno-chemicznie że na samą myśl rzuca mnie. Ja ostatnio korzystam z różnych promocji w marketach tak więc Bushmills, Jeam Beam (aczkolwiek mało kto go lubi), Grants itp.

Najbardziej natomiast lubię brandy Stock 84 z biedry za 54zł bodajże za 1L.
Delikatny smak i naprawdę polecam tak dla odmiany po wiskaczach :)
Załączniki:
stock.jpg
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 12.03.2017 12:21

yzedef napisał(a):Odnośnie czerwonego Johnego to mam podobne zdanie, dla mnie to jakaś totalna porażka, smakuje tak sztuczno-chemicznie że na samą myśl rzuca mnie. Ja ostatnio korzystam z różnych promocji w marketach tak więc Bushmills, Jeam Beam (aczkolwiek mało kto go lubi), Grants itp.

Czerwony Johny dla mnie to po zapachu jakby takie mydliny. Ale komuś może odpowiadać. To kwestia gustów. Jim Beam ostatnio próbowałem bo u nas było promo za 35zł 0.7 ale po trzeciej butelce już mi przestał smakować.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 12.03.2017 14:13

adrianek90 napisał(a): Jim Beam ostatnio próbowałem bo u nas było promo za 35zł 0.7 ale po trzeciej butelce już mi przestał smakować.

Po trzeciej butelce na twarz to mało komu cokolwiek smakuje :lol:

Pozdrowienia.;)
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 12.03.2017 16:04

Gonzales napisał(a):
adrianek90 napisał(a): Jim Beam ostatnio próbowałem bo u nas było promo za 35zł 0.7 ale po trzeciej butelce już mi przestał smakować.

Po trzeciej butelce na twarz to mało komu cokolwiek smakuje :lol:

Pozdrowienia.;)

Nie jednego dnia kolego:D Taki mocny to nie jestem... :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.03.2017 21:20

walp napisał(a):Dziś np. obtaniałem, bo whisky Passport jest jedną z najtańszych blendów w naszym kraju.

Odkąd kupiłem jakąś chrzczoną butelczynę po której na drugi dzień modliłem się o sraczkę zamiast bólu głowy, już tego do ręki nie biorę.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 13.03.2017 18:26

anakin napisał(a):
walp napisał(a):Dziś np. obtaniałem, bo whisky Passport jest jedną z najtańszych blendów w naszym kraju.

Odkąd kupiłem jakąś chrzczoną butelczynę po której na drugi dzień modliłem się o sraczkę zamiast bólu głowy, już tego do ręki nie biorę.

Ehh do ręki ? a po co to w łapach trzymałeś... było laćććć..... :). Poza tym nie zwalaj na trunek, bo pić to trza umić :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.