Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Whisky

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 29.11.2016 23:00

Ural napisał(a):Panowie kiedyś nie było whisky i było dobrze. W głowach wam się albo i w czterech literach poprzewracało. Snobizm i szpan Panowie.

Kiedyś to wakacje pod gruszą a teraz Chorwacje i inne wariacje. W dupach się poprzewracało.

Kiedyś komuna, teraz w sumie też, więc gupi przykład.

Kiedyś Relaksy a teraz conversy, w dupach się poprzewracało.

Tylko idioci jakoś tacy sami.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.11.2016 09:13

kaszubskiexpress napisał(a):Tylko idioci jakoś tacy sami.

Tu bym polemizował.
Dziś tacy jakby spowici mgłą..
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.11.2016 09:57

Ural napisał(a):
MRK napisał(a):
walp napisał(a):Nie znam tego cuda, ale przetestować by można. Nie każda tania whisky z dyskontu, musi mieć posmak terpentyny. :oczko_usmiech:

Myślę, że bardziej adekwatne byłoby sformułowanie "Prawie każda tania whisky z dyskontu, musi mieć posmak terpentyny." :D

Panowie kiedyś nie było whisky i było dobrze. W głowach wam się albo i w czterech literach poprzewracało. Snobizm i szpan Panowie. Mnie nie przeszkadza czy to marketu czy nie. Whisky piję z colą i lodem albo spirtem, a komentarze koneserów mam w poważaniu. Co jak co to biała najlepsza oczywiście nie starogradzka czy lodowa. Łeb nie boli. Tyle w tym temacie. Pokory więcej Panowie. Kiedyś Napoleony piliście, pseudo koniaki teraz nimi gardzicie. Mnie wystarczy Finlandia i drinki z Tonica. Albo sama pod kaszaneczkę, salceson, wędzonkę itp.

Kiedyś ludzie rzucali się kamieniami, kiedy chcieli sobie coś przekazać... kiedyś ludzie jedli z drewnianych misek... kiedyś pili wodę z rzeki.... Bełkot o snobizmie i szpanie możesz sobie wsadzić tam, gdzie wlewasz w siebie "białą", zagryzając salcesonem.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 01.12.2016 22:09

Przestańcie już!! temat alkoholowy a tu jakieś zaczepki itp., aż strach pomyśleć co by było jakbyście razem pili :) pewnie też po Polsku czyli mordobicie :).

Zmieniając temat... co powiecie na brandy ? bo ja to zdecydowanie bardziej wole od whisky.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 03.12.2016 11:22

Lubię brandy natomiast nie lubię snobów wszelkiej maści obnoszących się pseudo koneserstwem, znawstwem i szpanem. Brandy z marketu czy nie - smakuje jednakowo i poniewiera również.

Pozdrawiam konsumentów Biedronki i tym podobnych marketów. :papa: :hut:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 03.12.2016 15:26

Ural napisał(a):Lubię brandy natomiast nie lubię snobów wszelkiej maści obnoszących się pseudo koneserstwem, znawstwem i szpanem. Brandy z marketu czy nie - smakuje jednakowo i poniewiera również.

Pozdrawiam konsumentów Biedronki i tym podobnych marketów. :papa: :hut:

Primo: polecam poczytać wątek od początku. Ze zrozumieniem. Wierzę, że się uda. Nie przeczytać, a zrozumieć.
Secundo: tania whisky z marketu nie smakuje tak samo, jak droższa whisky nawet z tego samego marketu. Tyle, że jak ktoś ma przeżarte gardło wódą i salcesonem, to i borygo pod whisky podciągnie.
Tertrio: tutaj nikt nie obnosi się koneserstwem, znawstwem i szpanem (gdzie ten szpan, jak się ludzie wymieniają informacjami, gdzie taniej kupić??), no ale, żeby to dostrzec, to ---> patrz pkt.1.

Jakieś kompleksy przywiały tutaj?
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 03.12.2016 15:37

Niech kolega MRK nadmiernie nie wysila swojego umysłu. Szkoda czasu i zdrowia. Nadmiar w spożywaniu whisky wpływa na zanik komórek. Bardzo nieładnie kolega się wypowiada, bardzo nieładnie.

Co do salcesonu to lepszy Ci on niż polędwica i szynka. Radzę spróbować. Smacznego. :papa: :hut:

Myślę, że dyskusja zakończona.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 03.12.2016 15:59

Ural napisał(a):Niech kolega MRK nadmiernie nie wysila swojego <inteligentnego> umysłu.

Widzę, że kolega Ural zorientował się, że tu nie pasuje. Nawet edytowanie posta coś znaczy... ale widzę, że kolega "macha", więc zapewne wychodzi.

Tak więc... żegnamy czule :papa:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 03.12.2016 16:01

maniust napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Ohyda ,,farbowane''wódki pić.

Potwierdzam......

Tylko czysta ! Mocno zmrożona ! :wink:

Kolego MRK preferuję trunki jak wyżej.
Mówię do zobaczenia, a nie do widzenia. :papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.12.2016 19:34

Ural napisał(a):Myślę, że dyskusja zakończona.

Trzymam za słowo. :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.12.2016 20:48

walp napisał(a):

A jeździłeś Waldek osłem pod Dalmacji? :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.12.2016 21:04

anakin napisał(a):A jeździłeś Waldek osłem pod Dalmacji? :mrgreen:

Nie miałem okazji. :oczko_usmiech:
darek1 napisał(a):Ciekawe czy Osioł na którym odbyłem podróż na Chorwacji żyje czy zdechł :roll: :roll: :roll:

Zaprawdę biedny to był domaći magarac, któremu trafił się taki los. :cry:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 03.12.2016 21:10

anakin napisał(a):
walp napisał(a):

A jeździłeś Waldek osłem pod Dalmacji? :mrgreen:

Kawał dobrej rozrywki w sobotni wieczór jak najbardziej wskazany.
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 06.12.2016 21:11

anakin napisał(a):
Stasiek18 napisał(a):Takie cudo jest w Tesco:2X1,5litra=149zł
3l powinno na święta wystarczyć :P

A piłeś to?
Bo, że tanie to widzę.. :mrgreen:

Dla dobra ogółu postanowiłem spróbować tego wynalazku :roll:
Oczywiście każdy ma swoje smaki więc ocena jest subiektywna :wink:
Nie jest tak źle jak by to sugerowała cena,whisky w smaku łagodna i można śmiało pić samą lub z niewielką ilością lodu.
Gorsze wynalazki już piłem :? :oczko_usmiech:
Ale czy jest sens kupować skoro dokładając parę złotych kupimy sprawdzonego Ballantinesa lub Stocka94?
P.S. Do każdego zakupionego whisky otrzymasz gratis 50ml Jim Bean :mrgreen:
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 08.12.2016 21:06

Dziś w Biedronce biały litrowy Bushmills tylko za 54 złocisze! Zakupiłem se dwa :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.