Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Whisky

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 07.02.2011 13:05

Najlepszy drink z Whisky jaki piłem to .

Kiedyś piłem Łychę z pepsi, teraz czystą z lodem i pali w przełyku, ale łeb nie boli.

Mój nr 1 to Jim Beam
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 07.02.2011 13:15

Ja uwielbiam Jacka Danielsa z colą i lodem.
Jim Beam również niego sobie :D

A z nisko budżetowych łyskaczy to preferuję Clarke's Westpoint Bourbon Whiskey kupowaną zazwyczaj w Aldiku w Rzeszy. Cena niecałe 7 euro za 0,7 l.
Do nabycia również w polskich Aldikach jednakże, z tego źródełka napitku nie próbowałem.

Wieczorem strzelę fotkę butelki (jeszcze jedna dziewicza ostała się w domu) :)
evil
Croentuzjasta
i znowu forum się przydało

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 07.02.2011 20:42

I pod wpływem tego wątku zakupiłem dzisiaj w Biedronie - Golden Loch :D I muszę przyznać ,że mieliście rację - to naprawdę dobry towar ,a poza tym dla dużo pijących ekonomiczny :lol: 29 pln / 0,7
Mało tego zgłębiłem temat i okazuje się ,że producent Golden Loch to Graeme McLeod & Sons znana brytyjska firma i ta whiskey jest produkowana u nich na cały świat ,a nie jest to marka stworzona tylko dla Biedrony :D I taka ciekawostka na stronie Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej w Gdańsku znalazłem badanie kilku trunków m.in. Golden Loch , szczegóły poniżej ale najlepsze jest zdanie ostatnie :lol:
Cytuję :

"Do badań laboratoryjnych cech organoleptycznych i fizykochemicznych pobrano 6 partii napojów spirytusowych, tj.:

WÓDKA KRAJOWA ROYAL 40% vol. a’ 700 ml - Producent: Śląska Wytwórnia Wódek Gatunkowych Polmos S.A., 43-316 Bielsko – Biała, ul. Karpacka 11,

SCOTCH WHISKY GOLDEN LOCH 40% vol. a’ 700 ml e - Wyprodukowano w Szkocji przez Graeme Mc Leod & Sons, Glasgow, Scotland, ML 4 3 AN dla Jeronimo Martins Dystrybucja S.A., ul. Żniwna 5, 62-025 Kętrzyn, Polska

V VODKA 40% vol a’ 500 ml - dla Kaufland wódka wyprodukowana przez: Destylarnię „Polmos” w Krakowie S.A., ul. Fabryczna 13, 31-553 Kraków,

WÓDKA ZBOŻOWA MIESZANA 40% obj. a’ 500 ml - wyprodukowana przez: Przedsiębiorstwo Przemysłu Spirytusowego „Polmos” w Warszawie S.A. Wytwórnia Wódek 37-450 Stalowa Wola, ul. Niezłomnych 27

ARKTICA 38% obj. a’ 500 ml - producent: AKWAWIT – BRASCO S.A., 64-100 Leszno, ul. Święciechowska 2,

BLACK SWORD FINEST WHISKY 40% vol a’ 700 ml e - Produkt of Holland, Dystrybutor: Toorank Polska S.A., 43-385 Jasienica 607, Poland.

W wyniku badań laboratoryjnych przeprowadzonych przez Laboratorium Kontrolno – analityczne Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów stwierdzono, że wszystkie badane partie napojów spirytusowych są zgodne z deklaracjami producentów umieszczonymi na opakowaniach (w odniesieniu do pojemności i mocy alkoholu) oraz obowiązującymi przepisami w zakresie przeprowadzonych badań.

Można zatem śmiało stwierdzić, że przyczyną dolegliwości konsumentów nie jest zła jakość napojów spirytusowych, ale ich nadmierne spożycie !

Opracowała – specjalista Małgorzata Pączek"
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.02.2011 21:00

Czyli teraz na topie łyskaczyk z owada. W najbliższym czasie trzeba będzie dokonać konsumpcji. :D :D :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 07.02.2011 21:03

Loch z Biedronki rzeczywiście nienajgorszy, ale jest inny powód, dla którego warto tam obserwowac Łychy.
Przed świętami kupiłem tam 0,5 l Walkera za 25,99 zł. :D
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 07.02.2011 21:07

To u Was chyba jakąś wyprzedaż zrobili bo u mnie do konca był po 32 zł bodajże :D
Ten tekst z tej opinii mnie powala : " Można zatem śmiało stwierdzić, że przyczyną dolegliwości konsumentów nie jest zła jakość napojów spirytusowych, ale ich nadmierne spożycie ! "

Jak z dobrej polskiej komedii :P

kaszubskiexpress napisał(a):Loch z Biedronki rzeczywiście nienajgorszy, ale jest inny powód, dla którego warto tam obserwowac Łychy.
Przed świętami kupiłem tam 0,5 l Walkera za 25,99 zł. :D
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: i znowu forum się przydało

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.02.2011 21:20

evil napisał(a):Można zatem śmiało stwierdzić, że przyczyną dolegliwości konsumentów nie jest zła jakość napojów spirytusowych, ale ich nadmierne spożycie !
Opracowała specjalista Małgorzata Pączek"

"Wybitny specjalista!" :roll:
kaszubskiexpress napisał(a):Przed świętami kupiłem tam 0,5 l Walkera za 25,99 zł. :D

Potwierdzam!
Było,ale się skończyło.
Niby nikt nie pija kolorowych,a rozeszło się wszystko w ciągu kilku godzin! :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.02.2011 21:29

evil napisał(a):Można zatem śmiało stwierdzić, że przyczyną dolegliwości konsumentów nie jest zła jakość napojów spirytusowych, ale ich nadmierne spożycie !

Pierniczy bzdury !
Po czystej , no nie "starogardzkiej" oczywiście :lool: nawet gdyby to była studnia , nie czuję żadnych skutków ubocznych prócz odwodnienia organizmu , który trzeba uzupełnić płynami .........tylko nie "klinem".

Po "kolorowance" łeb mnie napier........ :evil:
Wniosek ......zła jakość alkoholi !
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.02.2011 21:32

Nie każdy może wlać w siebie tyle co Ty! :lool: :wink:
maniust napisał(a):Po "kolorowance" łeb mnie napier........ :evil:

Spróbuj tullamorka.
jak Cię będzie na drugi dzień łeb......,tzn.jak będziesz miał migrenę- oddaję Ci kasę. 8)
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 07.02.2011 21:36

evil napisał(a):
"W wyniku badań laboratoryjnych przeprowadzonych przez Laboratorium Kontrolno – analityczne Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów stwierdzono, że wszystkie badane partie napojów spirytusowych są zgodne z deklaracjami producentów umieszczonymi na opakowaniach (w odniesieniu do pojemności i mocy alkoholu) oraz obowiązującymi przepisami w zakresie przeprowadzonych badań.

Fajną robotę ma pani specjalistka :D.

anakin napisał(a):Niby nikt nie pija kolorowych,a rozeszło się wszystko w ciągu kilku godzin!

Oj, pija się chyba coraz więcej kolorowych. Nieprzypadkowo czerwony "Jasiek" pojawił się, chyba już na stałe w "Biedronie", a "Jim Beam" w Lidlu (0,7 za 5 dych). Widocznie to niezły interes.

Cieszę się, evilu, że "Golden Loch" zasmakował :). Tak jak piszesz: to niezła "ekonomicznie" propozycja dla tych, którzy piją sporo łyskacza. Chociaż mogliby zmienić opakowanie ;).
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.02.2011 21:39

Krzychooo napisał(a):. Tak jak piszesz: to niezła "ekonomicznie" propozycja dla tych, którzy piją sporo łyskacza.

Wypij go całego,wtedy pogadamy! :lol:
Chyba się...........strułem. :mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.02.2011 21:41

anakin napisał(a):Spróbuj tullamorka.

Nawet po sporej dawce nic nie teges na drugi dzień , mówisz ?....ale sponiewiera to chociaż? :lol:
kaszubskiexpress napisał(a):teraz czystą z lodem i pali w przełyku

Dlatego nie cierpię "Luksusowej" .........zajebiście pali rura po niej.

Edit: No widzisz sam mówisz Ani......, zatem nie mam ochoty się truć . :wink:
........a mówisz o tym "Biedronowym" :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.02.2011 21:45

"Tullamore" to Jeep Grand Cherokee.
"Golden Loch to Polonez. :D

Ja mówię o tym pierwszym.
Po prostu spróbuj.
ZERO kaca! 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.02.2011 21:50

ACHTUNG ACHTUNG

Auchan (czytaj łoszołom)
To cudeńko 1,5 literka za 56 złociszy.

Obrazek
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 07.02.2011 21:53

Krzychooo, opakowanie i nazwa niezbyt zachęcająca- fakt :D
ja już dawno temu widziałem jego na półce ale jakoś zawsze kojarzył mi się z potworem z Loch Ness :lol:

Krzychooo napisał(a):
evil napisał(a):
"W wyniku badań laboratoryjnych przeprowadzonych przez Laboratorium Kontrolno – analityczne Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów stwierdzono, że wszystkie badane partie napojów spirytusowych są zgodne z deklaracjami producentów umieszczonymi na opakowaniach (w odniesieniu do pojemności i mocy alkoholu) oraz obowiązującymi przepisami w zakresie przeprowadzonych badań.

Fajną robotę ma pani specjalistka :D.

anakin napisał(a):Niby nikt nie pija kolorowych,a rozeszło się wszystko w ciągu kilku godzin!

Oj, pija się chyba coraz więcej kolorowych. Nieprzypadkowo czerwony "Jasiek" pojawił się, chyba już na stałe w "Biedronie", a "Jim Beam" w Lidlu (0,7 za 5 dych). Widocznie to niezły interes.

Cieszę się, evilu, że "Golden Loch" zasmakował :). Tak jak piszesz: to niezła "ekonomicznie" propozycja dla tych, którzy piją sporo łyskacza. Chociaż mogliby zmienić opakowanie ;).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.