Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Whisky

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
evil
Croentuzjasta

Postnapisał(a) evil » 06.02.2011 22:09

Kurczę , spróbuję ! Zawsze ta 'Golden Loch" odstraszała mnie nazwą i wyglądem butelki :lol: Ale teraz napewno spróbuję :D

Krzychooo napisał(a):Polecam whisky z "Biedronki", serio :). Nazywa się chyba "Golden Loch" czy jakoś tak.

Zrobiliśmy kiedyś ze znajomymi taki minitest konsumencki. Kupiliśmy trzy butelki whisky (-ey): czerwony Johnnie Walker, "biedronkowa" i chyba "Teacher's". Pijący nie wiedzieli, co piją - wiedział tylko rozlewający. I co? Zdecydowanie najlepsze opinie zebrała "Golden Loch" ;). Tak więc: albo daleko nam do znawców, albo płacimy za etykietę.

Mnie najbardziej smakują Jack Daniels, Ballantines i Jameson. Niezły jest też irlandzki Bushmills i Jack Daniels Gentleman.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.02.2011 22:14

Evil wklej fotkę tego zacnego trunku bo nie kojarzę akurat tej.
Krzychooo
Cromaniak

Postnapisał(a) Krzychooo » 06.02.2011 22:17

evil napisał(a):Kurczę , spróbuję ! Zawsze ta 'Golden Loch" odstraszała mnie nazwą i wyglądem butelki :lol: Ale teraz napewno spróbuję :D

Spróbuj, spróbuj :). I napisz, jak smakowało - może to my mieliśmy chwilę zaćmienia.

A tak a propos promocji: jakiś tydzień temu w Lidlu były butelki 0,7 Ballantines po 4 dychy. Nie wiem, czy to na stałe czy jakaś ograniczona czasowo promocja.

@zebik
Egipcjanin? Pojedzie raz człowiek na rafę i już kurna Egipcjanin ;). I skąd mowa o kaktusach? :?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.02.2011 22:23

Krzychooo napisał(a):Egipcjanin? Pojedzie raz człowiek na rafę i już kurna Egipcjanin ;). I skąd mowa o kaktusach? :?

Krzychu przeca za to coś nasmarował winni Ci dać oskara - moja łajf jak pokazałem - to już patrzy co i jak żeby pojechać. Relacja superancka nawet nie śmiałem tam ani posta nabazgrać coby nie zaśmiecić. Jordania, Izrael - mus odwiedzić (tylko nie myśl, że jak niektórzy co tam jeździli - chcę do swoich - napletek mam). :D :D

Co do kraju kaktusów to może byłeś to byś coś skrobnął. :D
Ostatnio edytowano 06.02.2011 22:33 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
mariusz1234
Globtroter

Postnapisał(a) mariusz1234 » 06.02.2011 22:31

I tu jeden wniosek się nasuwa mnie -Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach;
pozdrawiam :D
Krzychooo
Cromaniak

Postnapisał(a) Krzychooo » 06.02.2011 22:34

zebik napisał(a):
Krzychooo napisał(a):Egipcjanin? Pojedzie raz człowiek na rafę i już kurna Egipcjanin ;). I skąd mowa o kaktusach? :?

Krzychu przeca za to coś nasamrowałeś winni Ci dać oskara - moja łajf jak pokazałem - to już patrzy co i jak żeby pojechać. Relacja superancka nawet nie śmiałem tam ani posta nabazgrać coby nie zaśmiecić. Jordania, Izrael - mus odwiedzić (tylko nie myśl, że jak niektórzy co tam jeździli - chcę do swoich - napletek mam). :D :D

Co do kraju kaktusów to może byłeś to byś coś skrobnął. :D

Nie, niestety nie byłem jeszcze w Meksyku. Żałuję tym bardziej że tequilę też lubię (akurat w tej dziedzinie trunek "biedronkowy" jest wstrętny). Dzięki za opinię o relacji i nie krępuj się, komentuj ;).

A wracając do tematu wątku: przypomniało mi się, że bardzo dobre jest też Famous Grouse.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.02.2011 22:38

hehe.. relacji się nie komentuje albo się ją chwali albo no delikatnie mówiąc "mało czyta". Twoja zasługuje na przeczytanie (moja prośba wstaw więcej zdjęć hotelu, przy hotelu i jakich tylko możesz zdjęć). Bo jak pisali mądrzy ludzie tego forum (z czym i ja się zgadzam) - trzeba tam pojechać obejrzeć, pozwiedzać i wyrobić swoje zdanie czy warto czy nie.
Krzychooo
Cromaniak

Postnapisał(a) Krzychooo » 06.02.2011 22:42

A tej Tullamore Dew nigdy nie piłem, ale na pewno spróbuję. Jeśli zasmakuje, to wypiję Wasze zdrowie :D.

Wracając jeszcze do "Biedrony". Nie wiem, czy słyszeliście, że można tam kupić niezłe wina za kilkukrotnie niższą cenę niż w sklepach "specjalistycznych". http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,8873940,Co_piata_zlotowka_wydana_na_wino_wedruje_do____dyskontow.html

@zebik
OK. Postaram się wrzucić więcej fotek. Oczywiście nie podoba mi się pogląd: Egipt? Nie, bo nie. Warto sprawdzić.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.02.2011 22:47

Krzychooo napisał(a):@zebik
OK. Postaram się wrzucić więcej fotek. Oczywiście nie podoba mi się pogląd: Egipt? Nie, bo nie. Warto sprawdzić.

Właśnie warto sprawdzić - dlatego czytam i oglądam, "a nóż -widelec" twój hotel i lokalizacja będzie strzałem w 10-tkę. :D :D
avensis
Croentuzjasta

Postnapisał(a) avensis » 06.02.2011 23:08

Krzychooo napisał(a):
evil napisał(a):Kurczę , spróbuję ! Zawsze ta 'Golden Loch" odstraszała mnie nazwą i wyglądem butelki :lol: Ale teraz napewno spróbuję :D

Spróbuj, spróbuj :). I napisz, jak smakowało - może to my mieliśmy chwilę zaćmienia.

A tak a propos promocji: jakiś tydzień temu w Lidlu były butelki 0,7 Ballantines po 4 dychy. Nie wiem, czy to na stałe czy jakaś ograniczona czasowo promocja.

Tak był Ballantines po 40 zł, to była swiateczna dostawa. Byłem wczoraj specjalnie po niego, ale nic nie mieli(2 tyg temu jeszcze był). Kupiłem w Lidli Margot po 32 zł do driknów z colą, ale do mieszania z colą jak dla mnie lepsza jest biedronkowa Golden Loch.
weger
Croentuzjasta

Postnapisał(a) weger » 06.02.2011 23:54

avensis napisał(a):Tak był Ballantines po 40 zł, to była swiateczna dostawa.

to w ramach "dotyku luksusu" czy jak oni to tam zwą, jeśli o chodzi o Golden Loch to ze względu na stosunek jakości do ceny jest na pewno godna polecenia

Obrazek
pt
Croentuzjasta

Postnapisał(a) pt » 07.02.2011 11:03

polecam Chivas, mało przyswajalny cenowo ale za to jak smakuje :wink: , ostatnio najczęściej pijam Grantsa bo zaobserwowałem u siebie podobne zjawisko jak Anakin :lol: . Miłego spożywania
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 07.02.2011 12:09

Uważajcie na tego "Locha"!
3-4 szklanki spoko.
Alem kiedyś zdarzyło mi się wypić.............całego! :twisted:
Nie żebym się chwalił... :wink:
Powiem Wam,że na drugi dzień żałowałem,że się w ogóle urodziłem! :cry:
Rzecz niespotykana po tullmamorku czy masonku :D
weger napisał(a):to w ramach "dotyku luksusu" czy jak oni to tam zwą, jeśli o chodzi o Golden Loch to ze względu na stosunek jakości do ceny jest na pewno godna polecenia

No właśnie nie tak do końca. :wink:
W tym przypadku nie bez znaczenia jest ilość wlanego do siebie trunku.
Jeszcze raz zalecam....rozwagę. 8)
weger
Croentuzjasta

Postnapisał(a) weger » 07.02.2011 12:25

anakin napisał(a):Uważajcie na tego "Locha"!

W tym przypadku nie bez znaczenia jest ilość wlanego do siebie trunku.
Jeszcze raz zalecam....rozwagę. 8)

może masz rację, ja się akurat whisky nie upijam więc nie miałem na szczęscie okazji tego przetestować :)
Krzychooo
Cromaniak

Postnapisał(a) Krzychooo » 07.02.2011 12:41

Tak trochę a propos whisky, a zasadzie whiskey... Umarł wczoraj były gitarzysta Thin Lizzy Gary Moore. Jeden z największych przebojów tego zespołu to "Whiskey in the jar".

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.