Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
giba0909
Cromaniak
Re: Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 26.04.2017 08:59

Obecnie jestem w trakcie "Sycylijczyka" Mario Puzo. Ojca Chrzestnego czytałem już dawno ale chyba do niego wrócę.
bmxmen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bmxmen » 16.05.2017 06:33

Ostatnio czytałem Ojca Chrzestnego. Juz długo zbierałem się do tej ksiązki, wcześniej nie miałem okazji. Jednak przyznam, że jest to jedna z ciekawszych książek jakie mialem w ręce.

Inne dobre , które moge polecić to;

Sekretne życie drzew
ksiazki Zychowicza
oraz Szóste wymieranie
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 16.05.2017 07:14

Koenig napisał(a):Parę dni temu skończyłem książkę Beksińscy. Portret Podwójny..

Na Gwiazdkę dostałem Beksińskich, ze 3-4 tygodnie temu ją skończyłem (nie umiem czytać jednym tchem książek jak niektórzy ;))
Obaj Panowie dość mocno specyficzni, pokręceni. Zdzisława znałem tylko z tego jak zmarł, natomiast o Tomku wiele słyszałem, o jego audycjach radiowych w Trójce czy też tłumaczeniach m.in. Monty Pythona.

Teraz czytam kryminał Kaznodzieja Camilli Lackberg. Na razie widzę sporo podobieństwa w fabule do pierwszej cześci Millenium Stiega Larssona.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 05.06.2017 12:28

Skończyłam dość mocno reklamowaną książkę- Dziewczyna z pociągu Pauli Hawkins.

Mnie wciągnęła. Gdyby czas mi na to pozwolił, to wzięłabym tę książkę na raz. :)

"Rachel każdego ranka dojeżdża do pracy tym samym pociągiem. Wie, że pociąg zawsze zatrzymuje się przed tym samym semaforem, dokładnie naprzeciwko szeregu domów.
Zaczyna się jej nawet wydawać, że zna ludzi, którzy mieszkają w jednym z nich. Uważa, że prowadzą doskonałe życie. Gdyby tylko mogła być tak szczęśliwa jak oni.
I nagle widzi coś wstrząsającego. Widzi tylko przez chwilę, bo pociąg rusza, ale to wystarcza.
Wszystko się zmienia. Rachel ma teraz okazję stać się częścią życia ludzi, których widywała jedynie z daleka. Teraz się przekonają, że jest kimś więcej niż tylko dziewczyną z pociągu."
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 24.06.2017 16:53

Roxi napisał(a):Skończyłam dość mocno reklamowaną książkę- Dziewczyna z pociągu Pauli Hawkins.
Mnie wciągnęła. Gdyby czas mi na to pozwolił, to wzięłabym tę książkę na raz. :)

Początek (jakieś 30 stron) w tydzień, reszta w 2 dni :D jakość zimą i długie popołudnia...
Właśnie szukam lekkiej podpowiedzi na wakacje (może być właśnie w tym stylu lub typu Bezcenny Miłoszewskiego - pierwsza jego książka...
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 28.06.2017 22:30

piekara114 napisał(a):Właśnie szukam lekkiej podpowiedzi na wakacje (może być właśnie w tym stylu lub typu Bezcenny Miłoszewskiego - pierwsza jego książka...

Jo Nesbo , cykl z Harrym Hole w roli głównej . Na wakacje jak znalazł ... :D :papa:
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 29.06.2017 17:04

wojan napisał(a):
piekara114 napisał(a):Właśnie szukam lekkiej podpowiedzi na wakacje (może być właśnie w tym stylu lub typu Bezcenny Miłoszewskiego - pierwsza jego książka...

Jo Nesbo , cykl z Harrym Hole w roli głównej . Na wakacje jak znalazł ... :D :papa:

Popieram inspektor jest dobry :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.06.2017 17:59

marko350 napisał(a):
wojan napisał(a):

Komisarz ;) Chociaż teraz... no dobra, nie będę spoilować ;)

Wczoraj w nocy skończyłam czytać najnowszą część przygód Harry'ego ("Pragnienie"). Bardziej brutalna niż poprzednie, bardziej wciągająca, niesamowita! Nie daje o sobie zapomnieć...

Polecam :)
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 29.06.2017 20:15

maslinka napisał(a):
marko350 napisał(a):
wojan napisał(a):

Wczoraj w nocy skończyłam czytać najnowszą część przygód Harry'ego ("Pragnienie"). Bardziej brutalna niż poprzednie, bardziej wciągająca, niesamowita! Nie daje o sobie zapomnieć...

Miał być Komisarz :D
A&P
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&P » 26.07.2017 20:57

Chyłka! :twisted:

Czyli seria Remka Mroza: Immunitet, Kasacja, Rewizja i inne.

Fajnie się czyta, autor ma pomysły, bohaterowie plastyczni i szybko się z nimi zżywamy.
Akcja wartka z dosyć częstymi zwrotami akcji, co osobiście lubię. Narracja nieco przegadana, ale to oczywście kwestia gustu, opowiada ciekawie a kłopoty bohaterów są nietuzinkowe.
Polecam na wakację i nie tylko! :hut:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 26.07.2017 21:05

marko350 napisał(a):
maslinka napisał(a):
marko350 napisał(a):
wojan napisał(a):

Miał być Komisarz :D

Ja dziś skończyłam czytać "Syn". Książka, co prawda już spoza cyklu o Harrym, ale równie wciągająca- i na wakacje też się nada. Chociaż dla mnie brak Harry'ego to akurat był duży minus :roll:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 26.07.2017 21:06

A&P napisał(a):Chyłka! :twisted:

Czyli seria Remka Mroza: Immunitet, Kasacja, Rewizja i inne.

Fajnie się czyta, autor ma pomysły, bohaterowie plastyczni i szybko się z nimi zżywamy.
Akcja wartka z dosyć częstymi zwrotami akcji, co osobiście lubię. Narracja nieco przegadana, ale to oczywście kwestia gustu, opowiada ciekawie a kłopoty bohaterów są nietuzinkowe.
Polecam na wakację i nie tylko! :hut:

Właśnie zacząłem "Immunitet" i już od początku Chyłkę lubię :oczko_usmiech: :mrgreen:
A&P
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&P » 26.07.2017 21:13

:lol:
Sam autor - R.Mróz narzucił takie tempo tworzenia kolejnych powieści, że normalni (pracujący) ludzie nie nadążają czytać :roll:

Chyłkę ( :twisted: ) całą przeczytałem, teraz mam na tapecie jego Wotum nieufności - Polska wersja house of cards, a moje Kochanie kupiło mi całą serię o komisarzu Froście.

Facet pisze w takim tempie że nie nadążam czytać :oops:

A w międzyczasie walnął jeszcze doktorat na Koźmińskim. Szacun!
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 27.07.2017 11:04

A&P napisał(a):całą serię o komisarzu Froście

Ja właśnie czytam trzecią część serii z Frostem - "Trawers", świetna lektura.
A i z Chyłką cztery (chyba) książki czytałem - też było ciekawie.
Lubię książki Mroza, a jego dokonania pisarskie są wprost niewiarygodne jak na tak młodego człowieka - 30 lat.
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 27.07.2017 17:26

Cykl Joanna Chyłka i trylogia z komisarzem Forstem już przeczytane skończyłem Behawiorysta również ciekawa jak pozostałe. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane... - strona 5...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone