Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.12.2009 20:44

Pamiętaj jak się czytało Sapkowskiego :D Zostawało jakieś 100 stron do końca i nerwówka żeby kupić następną część lub dwie.
Może czas powrócić do starej lektury....?
Marisa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marisa » 19.12.2009 19:55

Czwarta część romansu z wampirem "Przed świtem" Stephanie Meyer super !
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 19.12.2009 20:30

Marisa napisał(a):Czwarta część romansu z wampirem "Przed świtem" Stephanie Meyer super !

No ja zaczynam drugą część... ;) Po pierwszej jest wysoko postawiona poprzeczka, zobaczymy co tam dalej się dzieje u dżentelmena wampirka ;)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 11.03.2010 12:52

Zacząłem czytać "Cesarza" Kapuścińskiego.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 11.03.2010 13:21

Zaczyna się mała reaktywacja wątku.
Przyznaję się bez bicia:
Cykl o Panu Samochodziku,
Tomki Wilmowskie,
później
Hornblowery (kilkanaście)
jako stary koń Jeżycjada Musierowicz (na wytłumaczenie mogę powiedzieć, że mieszkałem długie lata blisko Borejków)
Pottery,
ostatnio z "grubasów"
3 Larssony o Blomkwiście
z mniej popularnych
"Filary ziemi" i "Świat bez końca" Kena Folleta

Każdą z nich chętnie bym przeczytał jeszcze raz, a z niektórymi na pewno to zrobię
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 11.03.2010 13:26

Ja tez lubię wracać, ale jest to ryzykowne... Kiedyś oszalałam na punkcie Sapkowskiego. Wracałam, a jakże, pewnie ze 3 razy przeczytałam cały cykl. Teraz znowu i... to już nie jest to. Dlaczego? Nie wiem. Ale i tak czytam. Teraz 3 tom.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 11.03.2010 13:35

I o Chmielewskiej zapomniałem, ale tylko niektóre.
Lesio is the best.
Dawno, dawno temu w Lecie z radiem Lesia czytała Irena Kwiatkowska. To był dopiero LESIO :wink:
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 03.05.2010 22:30

Hmmm trochę odświeżę temat. Polecam do przeczytania książkę Leszka Białego "Źródło Mamerkusa". Książka niesamowita a coś więcej można o niej przeczytać tutaj

http://brahdelt-czytelnia.blogspot.com/2010/02/zrodo-mamerkusa.html
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 03.05.2010 22:39

No temacik na Topiku,szkoda żeby się zakurzył :wink: obecnie literaturę lekką i przyjemną przerabiam, z serii książki wybrane "Na zakręcie" Nicholasa Sparksa
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 27.05.2010 10:34

Troszkę odkopię temack, bo muszę polecić pierwszy tom cylku Millennium S. Larssona pt. "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet".

Broniłam się trochę przed tą książką, bo ztrasznie była rozreklamowana... ale darowanemu koniowi w zęby się nie patrzy... książkę dostałam, to i zaczęłam czytać :)
Zaczęło się jakoś tak nudnawo, ale po chwili nie wiadomo kiedy, umknęlo mi 100 stron... wciąga strasznie :twisted:
No i jestem zmuszona kupić drugi, a nawet trzeci tom ;)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 27.05.2010 10:43

Roksa_ napisał(a):Troszkę odkopię temack, bo muszę polecić pierwszy tom cylku Millennium S. Larssona pt. "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet".

Broniłam się trochę przed tą książką, bo ztrasznie była rozreklamowana... ale darowanemu koniowi w zęby się nie patrzy... książkę dostałam, to i zaczęłam czytać :)
Zaczęło się jakoś tak nudnawo, ale po chwili nie wiadomo kiedy, umknęlo mi 100 stron... wciąga strasznie :twisted:
No i jestem zmuszona kupić drugi, trzeci, a nawet czwarty tom ;)

Bardzo dobre bo grube :wink: :wink:
Ale są tylko 3 tomy, bo autor potem zmarł nagle :cry: :cry:
Coś ponoć planował dalej, ale wieloletnia przyjaciółka (testamentu nie zostawił) boksuje sie po sądach z rodziną autora.
Jest film kinowy wg 1. części
A na droge do HR planuje kupić sobie audiobooka z 1. częścią, 21 godzin do słuchania :wink: :wink: :wink:
Skandynawskie kryminały ostatnio na fali
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.05.2010 11:00

Wallander...
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 27.05.2010 11:16

Bocian napisał(a):Wallander...

i jeszcze
"Liza Marklund (ur. w 1962) - uznana za "królową szwedzkiego kryminału" popularna szwedzka powieściopisarka i dziennikarka. Zrezygnowała z dziennikarstwa, by poświęcić się literaturze. Prowadzi kampanie przeciw przemocy wobec kobiet, bierze aktywny udział w społecznych debatach dotyczących problemów demograficznych. Popularność przyniosła jej seria dusznych, prawdziwie "czarnych" kryminałów, których bohaterką jest dziennikarka-detektyw Annika Bengtzon. Dwie powieści z tej serii zostały sfilmowane." :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.05.2010 11:19

I jeszcze, już nie ze Skandynawii, Simon Beckett ze świetna dla mnie , trylogią o losach Davida Huntera. Ciekawie opisane oblicza śmierci...
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 27.05.2010 12:05

longtom napisał(a):Jest film kinowy wg 1. części

Film? Jak film? Jakiś stary? Nowy?
Nie ukrywam, że chętnie bym go obejrzała po przeczytaniu książki ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane... - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone