Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W Chorwacji będzie rządzić Kukuriku .....

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mums71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mums71 » 10.01.2012 12:27

Von z wszelkim lewactwem!

pzodro[/quote]
W pełni popieram!
Raz sierpem,raz młotem,w czerwoną hołotę!
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 10.01.2012 17:59

janniko napisał(a):Nie ważne czy Kukuriku, czy Kukunamuniu, czy co by tam kto nie wymyślał...
Ważne, żeby do władzy nie dochodzili zafajdani liberałowie i socjaliści, którzy to niby w imieniu i obronie praw ludu poczciwego walczą i domagają się... domagają się .. i domagają się .. i nic poza tym, bo potem tenże lud bezlitośnie dymają i niszczą.. :(
Chorwaci powinni brać przykład w Węgier... i olać UE!
I wszystko powoli się wyklaruje i wróci do normalności...
Von z wszelkim lewactwem!

pzodro

Ale ty się kolego tak nie spinaj bo ci żyłka pęknie...
Jaki ten kraj jest fajny... Jak tylko nie zgadzasz sie z poglądami Jaśnie Nam Już NIE Panującego Prezesa to od razu jesteś lewakiem. komuchem, socjalistą, anarchistą, wrogiem narodu, wywrotowcem, faszystą, nazistą...

Jeszcze o jakis epitetach zapomniałem janniko?
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 10.01.2012 18:42

sviva napisał(a):Jaki ten kraj jest fajny... Jak tylko nie zgadzasz sie z poglądami Jaśnie Nam Już NIE Panującego Prezesa to od razu jesteś lewakiem. komuchem, socjalistą, anarchistą, wrogiem narodu, wywrotowcem, faszystą, nazistą...

Sviva
Po pierwsze nie poruszamy na tym forum tematów dot. polityki polskiej!!! (czytaj regulamin!)

A po drugie nie wiem czy coś na oczy ci padło, czy jakaś inna niemoc lub obsesja cię ogarnęła, bo pisałem o Chorwacji i o lewakach z UE, więc nie wiem co ma wspólnego p. Prezes z Chorwacją i UE 8O.

nie wiedziałem, że aż tak źle jest.. :(
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.01.2012 19:16

sviva napisał(a):Ale ty się kolego tak nie spinaj bo ci żyłka pęknie...
Jaki ten kraj jest fajny... Jak tylko nie zgadzasz sie z poglądami Jaśnie Nam Już NIE Panującego Prezesa to od razu jesteś lewakiem. komuchem, socjalistą, anarchistą, wrogiem narodu, wywrotowcem, faszystą, nazistą...

Janniko ma rację. Jak nie chcesz świecić na żółto daruj sobie wywody o prezesach itd.

A Ty Janniko nie podpuszczaj, bo na te Twoje "Von z wszelkim lewactwem" jak się postaram, to też paragraf znajdę :wink:
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 10.01.2012 20:01

Rysio napisał(a):
sviva napisał(a):Ale ty się kolego tak nie spinaj bo ci żyłka pęknie...

Janniko ma rację. Jak nie chcesz świecić na żółto daruj sobie wywody o prezesach itd.

A Ty Janniko nie podpuszczaj, bo na te Twoje "Von z wszelkim lewactwem" jak się postaram, to też paragraf znajdę :wink:

Ale to nie są żadne wywody... Kolega janniko legalnie obraża liberałów, socjalistów zapominając, że duża część społeczności (również UE, również Chorwacji) utożsamia się z poglądami tych polityków... Czemu jeden może pisać:
cyt.: "Von z wszelkim lewactwem" i jest to normalnie przyjmowane skoro prawdopodobnie ktoś z tego forum (i akurat ja nie jestem ani lewakiem, ani socjalistą - a nawet gdyby to już mnie to przestało ruszać, bardziej to mnie śmieszy) może się poczuć dotknięty bo jest lewakiem, socjalistą.
Niedawno w tv ktoś krzyczał, że opcja Budapesztu jest najlepsza a ja czytam wczoraj w prasie, że reformy wprowadzone przez Orbana tłamszą opozycję i są ukierunkowane na zmonopolizowanie władzy.

prezes miał być tylko przykładem jak łatwo w Polsce ale i w całej Europie się grupuje i klasyfikuje ludzi w myśl zasady kto nie ze mną ten najgorszy wróg.

A już wogóle na samym końcu to czy ktoś mi odmawia wolności słowa grożąc żółtą kartką..??:) żartowałem ;) mogę już się nie wypowiadać o polityce chociaż z racji mojego wykształcenia (jestem politologiem) chętnie bym podyskutował...;)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 10.06.2014 17:30

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/wybory-do-pe-w-chorwacji-zolta-kartka-dla-rzadzacych/jcr54

Wynik wyborów wskazuje, że Chorwaci mają dość improwizacji i nieefektywności socjaldemokratycznego rządu. I trudno się dziwić: mimo obecności w Unii Europejskiej od 2013 roku Chorwacja ma ogromne problemy gospodarcze i razem z Grecją pozostaje jedynym krajem UE, który od 2008 roku notuje niezmienne "kurczenie" się PKB – zauważa dr Babić.
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.