wielka.woda napisał(a):Witam forumowiczów
Apartament w tym miejscu zarezerwowałem wstepnie poprzez jeden z portali wakacyjnych. Jade pierwszy raz do Chorwacji.Termin jest sierpniowy, rezerwację robię teraz, więc wielkiego wyboru nie było. Zdzwiło mnie to, ze ten dom w historii rezerwacji stal pusty od początku sezonu, wlaściwie nie ma żadnych rezerwacji na sierpien. Nie mogę znależć tez żadnych informacji o tym domu w necie. Poniżej domu przebiega droga (jadranka). Czy ktoś z Was tam był lub kojarzy to miejsce ? Mogę spokojnie jechać czy jadranka skutecznie zepsuje mi wakacje ? Dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam.
Wiem, że pytanie padło dawno i jest nieaktualne, ale może w przyszłości ktoś będzie potrzebował informacji.
Byłem tam w ubiegłym roku w lipcu dwie noce na przydomowym campingu dokładnie w tym miejscu.
Właścicielem jest miły Chorwat, który zajmuje się też sprzedawaniem lodów (czasem robi to jego syn) na plaży i tam można go szukać.
Do plaży jest mniej niż 100m (jak wynika z oferty). Dom jest położony bezpośrednio przy jadrance. Żeby dojść do plaży trzeba przejść schodami (jak już ktoś wcześniej pisał), które prowadzą pod drogą. Na schody wchodzi się bezpośrednio z posesji, na której jest dom, także nad wodą jest się w ciągu dwóch minut od wyjścia z apartamentu.
Apartamenty są bardzo ładne, naprawdę godne polecenia. Z tym, że dużo liczy sobie pośrednik z podanego linka. Nam właściciel oferował dwójkę za 30e (na stronie jest ponad 50) o ile pamiętam w tym była klimatyzacja. Problemem jest bardzo blisko położona jadranka. My pierwszą noc mieliśmy nieprzespaną, ale byliśmy w namiocie. Być może w budynku jest trochę lepiej.
Plaża jest w porządku - ładna, duża, nie ma na niej takiego tłoku jak w większych miejscowościach. Jakby ktoś chciał to mam ją fajnie sfotografowaną.
PS. Jakby kogoś to interesowało, to w tym miejscu jest przydomowy camping. My byliśmy na nim praktycznie sami. Łazienki są czyste, jest też murowany budynek w którym jest lodówka, kuchenka (dodatkowo płatna), jakieś szafki i naczynia. Camping jest zacieniony. Za dwie osoby, namiot i samochód płaciliśmy 100kn. Za kuchenkę/gaz mieliśmy zapłacić 15kn, ale właściciel nie bardzo był chętny, żeby go odkręcać i poradziliśmy sobie bez.
Ogólnie miejsce w porządku. Camping polecam jak ktoś jest przejazdem, ew. na dwie, trzy noce, ale raczej nie na cały pobyt. Apartamenty też godne polecenia, ale nie za cenę podaną w ofercie z internetu