Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vila Vanda, Lokva Rogoznica

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 14.07.2009 11:07

Co do temperatury wody to nie ma najmniejszego problemu byłem w Duce - bliżej Cetini i woda jak dla mnie to była za ciepła , jeżowców nie ma i plaże w większości przyjazne dla dzieci - długo jest płytko .

Osobiście jak już to wolałbym chyba wybrac właśnie Duce albo coś z drugiej strony Omisa . 8)

Duce bo bliżej Omisa , nawet te parę kilometrów to jest różnica - w zasadzie od Splitu do Omisa jest wieczny korek , z drugiej strony już go nie ma , zawsze łatwiej wieczorem wyskoczyc do miasteczka .

Ten apartament wydaje mi się dośc drogi jak na tę lokalizacje , podeślij linka to wyślę CI namiary na apartament w Duce nad samym morzem poniżej jadranki - tylko nie wiem jak tam z miejscami :?

A co do jadranki , jesli jest klimatyzacja w pokoju ( a tam to wg. mnie jest nieodzowne ) to nia ma takiego problemu

Będąc we tym miejscu zalecane jest zaliczenie raftingu i ewentualnie fish-picnicu na Brac ...
wielka.woda
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielka.woda » 14.07.2009 14:21

podaje maila:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
wierucha
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierucha » 20.07.2009 10:48

Aneta.K napisał(a):Villa wygląda super :D :D choć trochę wysoko :? ale Lokva ma to do siebie :D :D
My bylismy tutaj...
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :D :D :D

Bardzo się ciesze że byłaś w tej willi :)
Właśnie na początku sierpnia wybieram się dokładnie tam :!: Na zdjęciach apartament wygląda bardzo ciekawie (A4), czy mogła byś co nieco napisać o tej willi :?: Czy gospodarze są w porządku, czy pokoje czyste, czy mają podstawowe rzeczy m.in. garnki, talerze itp, Aha parking na samochód jest dobry :?:
Co do miejscowości, to słyszałem że jest BARDZO SPOKOJNA :) na ale ważne że można wypocząć :D
A jak wygląda plaża, mocno kamienista i czy są fajne miejsca do nurkowania :wink:
Rany, ale mam dużo pytań, no ale ta ciekawość.... mogę podać do siebie jak by co maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 20.07.2009 14:07

wierucha napisał(a):
Aneta.K napisał(a):Villa wygląda super :D :D choć trochę wysoko :? ale Lokva ma to do siebie :D :D
My bylismy tutaj...

Właśnie na początku sierpnia wybieram się dokładnie tam :!: Na zdjęciach apartament wygląda bardzo ciekawie (A4), czy mogła byś co nieco napisać o tej willi :?: Czy gospodarze są w porządku, czy pokoje czyste, czy mają podstawowe rzeczy m.in. garnki, talerze itp, Aha parking na samochód jest dobry :?:
Co do miejscowości, to słyszałem że jest BARDZO SPOKOJNA :) na ale ważne że można wypocząć :D
A jak wygląda plaża, mocno kamienista i czy są fajne miejsca do nurkowania :wink:
Rany, ale mam dużo pytań, no ale ta ciekawość.... mogę podać do siebie jak by co maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam

Poszło na e-mail :D :D :D
yacho
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) yacho » 19.01.2010 21:02

czy ja też mogę prosić forward tego mailika na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Aneta.K napisał(a):
wierucha napisał(a):
My bylismy tutaj...

Pozdrawiam

KOBIAL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOBIAL » 21.01.2010 02:12

Powielam prośbę: czy ja też mogę prosić forward tego mailika na zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

yacho napisał(a):czy ja też mogę prosić forward tego mailika na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Aneta.K napisał(a):
wierucha napisał(a):
My bylismy tutaj...

Pozdrawiam

baak4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baak4 » 13.01.2011 16:45

Apartament Peric
Apartament A4 Ip. czy jest widok na morze.Bo na zdjęciu jest chyba widok z IIp. :wink:
Konradk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Konradk » 13.01.2011 18:12

wielka.woda napisał(a):Witam forumowiczów
Apartament w tym miejscu zarezerwowałem wstepnie poprzez jeden z portali wakacyjnych. Jade pierwszy raz do Chorwacji.Termin jest sierpniowy, rezerwację robię teraz, więc wielkiego wyboru nie było. Zdzwiło mnie to, ze ten dom w historii rezerwacji stal pusty od początku sezonu, wlaściwie nie ma żadnych rezerwacji na sierpien. Nie mogę znależć tez żadnych informacji o tym domu w necie. Poniżej domu przebiega droga (jadranka). Czy ktoś z Was tam był lub kojarzy to miejsce ? Mogę spokojnie jechać czy jadranka skutecznie zepsuje mi wakacje ? Dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam.
Wiem, że pytanie padło dawno i jest nieaktualne, ale może w przyszłości ktoś będzie potrzebował informacji.

Byłem tam w ubiegłym roku w lipcu dwie noce na przydomowym campingu dokładnie w tym miejscu.

Właścicielem jest miły Chorwat, który zajmuje się też sprzedawaniem lodów (czasem robi to jego syn) na plaży i tam można go szukać.
Do plaży jest mniej niż 100m (jak wynika z oferty). Dom jest położony bezpośrednio przy jadrance. Żeby dojść do plaży trzeba przejść schodami (jak już ktoś wcześniej pisał), które prowadzą pod drogą. Na schody wchodzi się bezpośrednio z posesji, na której jest dom, także nad wodą jest się w ciągu dwóch minut od wyjścia z apartamentu.

Apartamenty są bardzo ładne, naprawdę godne polecenia. Z tym, że dużo liczy sobie pośrednik z podanego linka. Nam właściciel oferował dwójkę za 30e (na stronie jest ponad 50) o ile pamiętam w tym była klimatyzacja. Problemem jest bardzo blisko położona jadranka. My pierwszą noc mieliśmy nieprzespaną, ale byliśmy w namiocie. Być może w budynku jest trochę lepiej.

Plaża jest w porządku - ładna, duża, nie ma na niej takiego tłoku jak w większych miejscowościach. Jakby ktoś chciał to mam ją fajnie sfotografowaną.

PS. Jakby kogoś to interesowało, to w tym miejscu jest przydomowy camping. My byliśmy na nim praktycznie sami. Łazienki są czyste, jest też murowany budynek w którym jest lodówka, kuchenka (dodatkowo płatna), jakieś szafki i naczynia. Camping jest zacieniony. Za dwie osoby, namiot i samochód płaciliśmy 100kn. Za kuchenkę/gaz mieliśmy zapłacić 15kn, ale właściciel nie bardzo był chętny, żeby go odkręcać i poradziliśmy sobie bez.

Ogólnie miejsce w porządku. Camping polecam jak ktoś jest przejazdem, ew. na dwie, trzy noce, ale raczej nie na cały pobyt. Apartamenty też godne polecenia, ale nie za cenę podaną w ofercie z internetu :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.01.2011 18:26

A dlaczego wielka woda nie chce pojechać tu :?: ... zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 13.01.2011 20:05

baak4 napisał(a):Apartament Peric
Apartament A4 Ip. czy jest widok na morze.Bo na zdjęciu jest chyba widok z IIp. :wink:

Witam.
Zgadza się to będzie widok z I piętra na południe (morze), tak to wygąda ponieważ willa jest położona wysoko.
Pozdrawiam.
baak4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baak4 » 14.01.2011 11:08

Aneta.K czy byłaś zadowolona z pobytu i czy główna droga jest uciażliwa(hałas).co powiesz o właścicielach :?:
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 14.01.2011 15:19

baak4 napisał(a):Aneta.K czy byłaś zadowolona z pobytu i czy główna droga jest uciażliwa(hałas).co powiesz o właścicielach :?:

Witam :)
Właściciel Marco bardzo fajny gość i jego żona również,mieszkali na parterze i zawsze mieli wszystko "na oku".Z Jadranki nie słychać hałasu bo tak jak pisałam wczesniej dom jest położony dosyć wysoko.
Z pobytu w tym domu byłam zadowolona ,był to nasz pierwszy wyjazd do Cro i tak naprawdę poznawaliśmy dopiero Dalmację.Miejscowość cicha /chyba za bardzo/ i spokojna.
baak4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baak4 » 14.01.2011 20:10

dzięki
czy można u właścicieli kupić wino i rakiję :wink:
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 15.01.2011 11:02

Powiem tak: nas częstowali ale nigdy nie kupowaliśmy u Nich :)Dostaliśmy przy wyjeżdzie do domu w upominku rakije :)
baak4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baak4 » 15.01.2011 12:29

dzięki :lol:
jak tam jest z czystością wody i plaży :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje