Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Utrudnienia w ruchu w okolicach Wiednia.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 02.07.2009 14:35

Ponieważ będę jechał przez Mikulov na Wiedeń,proszę o ewentualne odpowiedzi odnośnie utrudnień na trasie,a zwłaszcza w okolicach samego Wiednia.Nie jechałem tą trasą 2 lata i stąd moje pytanie.Dodam że jadę w niedzielę,co ma niewątpliwie wpływ na przejazd tego odcinka.
RomanoS
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) RomanoS » 02.07.2009 15:44

Jechałem tą trasą w tamtym roku w sierpniu była w trakcie przebudowy i były porobione objazdy (jechałem w nocy okolice godz. 01:30 - 02:00).
Ale sam jestem ciekawy jak to wygląda na dzień dzisiejszy czy ruch odbywa się w sposób płynny ? Czy nie tworzą się jakieś straszne zatory, a możę już jest wszystko ok 8)
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 03.07.2009 07:04

A ja ci polecam jechać jednak przez Breclav a nie Mikulov. Z Brna do końca Czech jedzie sie autostradą a to duży plus. FUX jest wielkim zwolennikiem tej trasy.
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 03.07.2009 07:44

garciu napisał(a):Ponieważ będę jechał przez Mikulov na Wiedeń,proszę o ewentualne odpowiedzi odnośnie utrudnień na trasie,a zwłaszcza w okolicach samego Wiednia.Nie jechałem tą trasą 2 lata i stąd moje pytanie.Dodam że jadę w niedzielę,co ma niewątpliwie wpływ na przejazd tego odcinka.

Cały czas trwają prace, ale ruch jest bardzo płynny, nigdzie nie tworzą się korki. czasami zwolnienia do 50 km/h, ale zwykle 80.

tak jest gdzieś od 30 km od Wiednia
solari
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) solari » 03.07.2009 08:30

Bahama napisał(a):Cały czas trwają prace, ale ruch jest bardzo płynny, nigdzie nie tworzą się korki. czasami zwolnienia do 50 km/h, ale zwykle 80.

tak jest gdzieś od 30 km od Wiednia

a to już nie szybciej w takim wypadku jechać via Aisenstadt w Austrii ?

pozdro !
/solari 8)
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 03.07.2009 09:11

Dziękuję za podpowiedzi,myśle że zdecyduję się na opcje przez Breclav.
Każdy kilometr autostrady-bezcenne :)
pierro
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierro » 03.07.2009 09:44

garciu napisał(a):Dziękuję za podpowiedzi,myśle że zdecyduję się na opcje przez Breclav.

Tylko, że jadąc przez Breclav i tak będzie się jechało tą remontowaną drogą do Wiednia. Jechałem tam w ub roku (nocą) i co prawda dużych korków nie było, ale tempo było wolne. Budują tam autostradę od Czech do Wiednia - A5. Mają ją podzieloną na dwie części południową od Schrick do Wiednia mają skończyć w przyszłym roku - dlatego teraz są utrudnienia. Północną od Schrick do Czech w przyszłym roku mają rozpocząć.
Ja w tym roku miałem jechać przez Cieszyn-Żilina-Bratysława - jednak przed Bratysławą podobno też zwężenie i sam już nie wiem.
szarlotka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) szarlotka » 03.07.2009 09:55

Jechałem tą trasa z Mikulov do Wiednia w styczniu po godz 23 nie ma problemu przejazd płynny mimo budowy . Nie powiem jak jest w dzień z pewnością tworzą się jakieś zatory . Za dwa tygodnie będe też jechał tą droga . Do zobaczenia na trasie do CRO
tosur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tosur » 03.07.2009 12:55

Jechałem Mikulov-WIEDEN tydzien temu jedzie wzdłuz budowanej autostrady bez korków i problemów
translatiff
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) translatiff » 03.07.2009 18:02

wróciłem dzisiaj i czysto przez Mikulov do samego Wiednia, w Wiedniu też bez niespodzianek :)
jacirg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 17.07.2009 09:07

garciu napisał(a):Dziękuję za podpowiedzi,myśle że zdecyduję się na opcje przez Breclav.

a nie lepiej już dalej autostradą do Bratyslawy i na Wiedeń ?
Trochę dalej ale szybciej, i omijasz Wiedeń.
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 17.07.2009 09:54

jacirg napisał(a):

Tak ale w grę wchodzi jeszcze winieta słowacka.
jacirg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 17.07.2009 10:08

pablo2222 napisał(a):
jacirg napisał(a):

Tak ale w grę wchodzi jeszcze winieta słowacka.

no tak, 9,90 E /mc, ale jedziesz cały czas autostradą aż do granicy A/Slo
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 18.07.2009 10:45

Wczoraj jechałem tą trasą po południu17-18 bez problemu nawet koło budowanej autostrady nie było korków.Przejazd przez Wiedeń również bez problemowy.Wiedeń jest idealnie oznakowany,a autostradę masz w tunelach pod miastem więc nie ma sensu jechać przez Bratysławę nadkładać drogi i płacić dodatkową winetę
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 18.07.2009 21:37

jacirg napisał(a):

Mnie się też ta trasa bardziej podoba, tak jadę Brno, Bratysława, Wiedeń, Graz i dalej..taż już nie bądźmy tacy z wężem trzydzieści parę złotych za spokój trasy..bezcenne
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone