Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uparci, chciwi właściciele apartamentu

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacektomek321
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacektomek321 » 23.06.2010 12:36

[quote="Torac"]Cwaniactwo i nieuczciwość to właśnie to co ty proponujesz koledze radząc żeby przyjechał rano i szukał apartamentów , jak nie znajdzie to wraca tam gdzie ma zaliczkowane.

Przy osądzie kierujesz się motywami umieszczającego temat. A co gdyby napisał, że nie może jechać bo się rozchorował? Wtedy byłoby ok, tak? A z punktu widzenia Chorwata to przeceiż żadna różnica. Poza tym nieuczciwość to postepowanie niezgodne z prawem, z umową. Skoro umowa obejmuje zaliczke i jej przepadek w razie niewywiązania sie z niej, to dlaczego nazywasz to nieuczciwością?

Moja rada dla umieszczającego temat jest następująca:
a/Albo rozmawia z właścicielem dalej(próbuje jeszcze coś utargować) i tutaj czas działa już na jego korzyść.

Kolega napisał już wszystko co udało mu się wynegocjować.
m.kulczycki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.kulczycki » 23.06.2010 13:00

Niech mi obroncy autora tematu wytlumacza - co Chorwata obchodzi, ze ktos zachorowal lub stalo mu sie cos innego ???? - jego interesuje rachunek finansowy i oblozenie apartamentow - i to "JEST ZDROWE" podejscie do tematu.

Ludzie badzcie HONOROWI i nieszargajcie opinia Polakow w CRO bo jak jeden z moich przedmowcow napisal - beda zaliczki po 60%.
A wtedy taki delikwent nie straci 15% czy 10% tylko 60%.

Jak tak bedziemy podchodzic do tematu to wszyscy rykoszetem dostana.

RADA DLA AUTORA TEMATU: badz honorowy i pogodz sie ze strata zaliczki lub odsprzedaj innym swoj apartament (rozumiem, ze ze strata) i nie przedstawiaj nas Polakow w zlym swietle.
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 23.06.2010 13:18

Po to negocjowałem z właścicielami apartamentu aby być honorowym i doskonale wiem, że jak nie dojdzie do porozumienia to:
- poinformuję Chorwatów o rezygnacji z apartamentu
- nigdy w życiu nie będę się starał odzyskać zaliczki (po to ona jest żeby ją jakby co stracić).
m.kulczycki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.kulczycki » 23.06.2010 13:46

Pamietaj, ze anulowanie pobytu w bliskim terminie jego rozpoczecia jest w zlym guscie.

Jak ja sie dowiedzialem, ze nie bede mogl byc to informowalem na drugi dzien bez zadnych negocjacji. I zostalem w pewnym sensie "wynagrodzony"
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.06.2010 14:09

nigdy w życiu nie będę się starał odzyskać zaliczki (po to ona jest żeby ją jakby co stracić).

Tak działa zadatek.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 23.06.2010 16:36

kammaj napisał(a):Po to negocjowałem z właścicielami apartamentu aby być honorowym i doskonale wiem, że jak nie dojdzie do porozumienia to:
- nigdy w życiu nie będę się starał odzyskać zaliczki (po to ona jest żeby ją jakby co stracić).

No to jeszcze zmień tytuł wątku i będzie git.
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 23.06.2010 17:23

Plumek napisał(a):
kammaj napisał(a):Po to negocjowałem z właścicielami apartamentu aby być honorowym i doskonale wiem, że jak nie dojdzie do porozumienia to:

No to jeszcze zmień tytuł wątku i będzie git.

Temat jest odzwierciedleniem tego jakie mam odczucia po długich rozmowach z właścicielami apartamentu. Nigdy tak nie myślałem i nie myślę o Chorwatach ogólnie. A poza tym nie wiem jak zmienić tytuł ;)

Dzięki wszystkim za opinie, też negatywne, myślę że sprawa zakończona. Pozdro
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 23.06.2010 17:25

Plumek napisał(a):No to jeszcze zmień tytuł wątku i będzie git.

Całkiem słusznie!
A poza tym umowa to rzecz święta i tyle.
Czy żeby stwierdzić taką oczywistość potrzeba aż sześciu stron? :wink:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.06.2010 18:51

Amen :D
Jeszcze tylko zakończyć dyrdymały w temacie winiety słoweńskiej i będzie gites. bo tam już 114 stron z czego 14 na temat to dopiero porażka a te 6 kropelka.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.06.2010 18:59

kammaj napisał(a):Temat jest odzwierciedleniem tego jakie mam odczucia po długich rozmowach z właścicielami apartamentu. Nigdy tak nie myślałem i nie myślę o Chorwatach ogólnie. A poza tym nie wiem jak zmienić tytuł ;)

W swoim pierwszym poście kliknij "zmień" i możesz wtedy zmienić zarówno post jak i tytuł tematu.
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 23.06.2010 19:48

Zmieniłem, mam nadzieję że już lepiej. Dzięki Panie Januszu. Swoją drogą może uda mi się też taką belonę upolować, bo mam zamiar trochę powędkować.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 23.06.2010 20:17

kammaj napisał(a):Zmieniłem, mam nadzieję że już lepiej. Dzięki Panie Januszu. Swoją drogą może uda mi się też taką belonę upolować, bo mam zamiar trochę powędkować.

Nie jest już lepiej trollu.
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 23.06.2010 21:45

AndrzejJ. napisał(a):
kammaj napisał(a):Zmieniłem, mam nadzieję że już lepiej. Dzięki Panie Januszu. Swoją drogą może uda mi się też taką belonę upolować, bo mam zamiar trochę powędkować.

Nie wiem jak to rozumieć Wasza Miłomściwość. jak masz jakieś problemy z tożsamością to do psychiatry bo na psychologa chyba już za późno:)
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.06.2010 21:55

kammaj napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):

Nie wiem jak to rozumieć Wasza Miłomściwość

Nie pierwszy raz ostro pogrywa
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 23.06.2010 22:00

consett0805 napisał(a):
kammaj napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):

Nie wiem jak to rozumieć Wasza Miłomściwość

Nie pierwszy raz ostro pogrywa

Chyba nie na tym polega udzielanie się na forum???
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Uparci, chciwi właściciele apartamentu - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone