Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Umag Kemping

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2009 18:09

luska1973 napisał(a):Też mam pytanie (a właściwie prośbę) do Smokiego :D
Proszę o rozszerzenie tematu plaża w kontekście dzieci w okolicach 4- 5 lat. Marzy mi się Park Umag ze względu na płaskie i duże parcele i fajny basen, ale nie po to jadę nad Jadran żeby się taplać w basenie, a z tego co piszecie wejście do wody raczej nie dla dzieci.
Mam sobie faktycznie darować ten camp?

Uważam, iż kemping jest jak najbardziej dla dzieci. Plaże niestety są wybetonowane albo skaliste.Pozdrawiam. :lol:

smoki3
luska1973
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luska1973 » 17.06.2009 08:25

No właśnie :( czyli rozumiem, że ciężko 4 latkowi samemu wejść do wody z takiej wybetonowanej plaży, bo od razu jest głęboko = samodzielne taplanie odpada :(
patriks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) patriks » 18.06.2009 23:49

Witam,

My w tamtym roku, w ciemno, pocałowaliśmy klamkę na tym campie - brak miejsc, końcówka lipca jakoś.

Zawitaliśmy więc ( za poleceniem Janusza ) na camp Valkanela przy miejscowości Porec.

Był tłok, ale wyczailiśmy zawodowe miejsce i byliśmy super zadowoleni. Bez basenu, ale plaże skałkowe, betonowe i z drobnych kamyków, place zabaw, restauracje, sklepy full wypas, wycieczki - przedstawiciele chodzą i przedstawiają różne wycieczki np statkiem.
Zresztą nawet nie sądzę aby dzieci biegały na basen, poza podróżami i zwiedzaniem cały czas nurkowały :)

Pozdr
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.06.2009 00:46

luska1973 napisał(a):No właśnie :( czyli rozumiem, że ciężko 4 latkowi samemu wejść do wody z takiej wybetonowanej plaży, bo od razu jest głęboko = samodzielne taplanie odpada :(

Nie wyobrażam sobie samodzielnego taplania 4 latka w żadnej wodzie :roll:

Plaże na Istrii są w większości skaliste i betonowe, czasem zdarzy się z drobnym żwirkiem, woda przy brzegach jest od 1 m głęboka.

Mnie zawsze kemping Park Umag odstraszał tzw. patelnią - mało drzew :cry:
(Park Umag to największy powierzchniowo kemping w całej Chorwacji)

Obrazek

Więcej cienia jest na kempingu Lanterna w Porec

Obrazek

oraz na wspomnianym kempingu Valkanela :D
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 30.06.2009 10:49

W tamtym roku planowo mieliśmy jechać na Park Umag termin jakoś koniec lipca. Niestety na miejscu okazało się że bez wcześniejszej rezerwacji nie ma szansy się tam dostać mimo że camping na 5000 osób nie było wolnych miejsc, myślę że jeśli koś się tam wybiera bez rezerwacji to niech od razu założy sobie jakiś inny camping jako alternatywę.
luska1973
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luska1973 » 01.07.2009 11:05

Janusz Bajcer napisał(a):
luska1973 napisał(a):No właśnie :( czyli rozumiem, że ciężko 4 latkowi samemu wejść do wody z takiej wybetonowanej plaży, bo od razu jest głęboko = samodzielne taplanie odpada :(

Nie wyobrażam sobie samodzielnego taplania 4 latka w żadnej wodzie :roll:

Plaże na Istrii są w większości skaliste i betonowe, czasem zdarzy się z drobnym żwirkiem, woda przy brzegach jest od 1 m głęboka.

:D :D :D ja też sobie nie wyobrażała samodzielnego taplania (wtedy 2 - latków) zanim nie pojechałam na Rab, z tym, że nie na Rajską Plażę, ale na jeszcze bardziej przyjazną dzieciom w miejscowości Kampor.

Rok temu - z konieczności rodzinnej - Istria i Vestar - 3 latki taplały się spokojnie same :D

PS. Pisząc same nie mam na myśli sytuacji, że ja siedzę sobie w przyczepie, a dzieciaki na plaży, tylko - ja czytam sobie książkę pod drzewkiem 5 metrów od nich, ale nie muszę za rękę wprowadzać ich do wody po skałach.
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi