Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ul.Bruna Busica w Pakostane

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 03.07.2011 08:30

Witam,

17.07 wyjeżdżamy do Pakostane, mamy zarezerwowany pokój na ul. Bruna Busica numer chyba 65 i tu mam pytanie do osób, które znają Pakostane... Czy ta ulica jest ruchliwa?
Ostatnio byliśmy na Węgrzech i mielismy pokój przy ulicy i to była porazka :( Co 5 minut przejeżdżało auto i ja nie mogłam w ogóle spać w nocy.
Ten dom na ul. Busica jest wprawdzie oddalony gdzieś z 50m od ulicy (tak wynika ze zdjeć) ale po ostatnich przejściach mam uraz i jak widzę że mój pokój może nawet w takiej odległosci graniczyc z jezdnia to już mnie to niepokoi.
Nie musieliśmy nic wpłacać więc w najgorszym wypadku możemy się wycofac i na miejscu poszukać czegoś co jest w cichym miejscu, bo na ciszy mi bardzo zależy.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 03.07.2011 09:04

W Pakostane byliśmy też w ubiegłym roku, ale nie pamiętam czy przechodziliśmy tą ulicą , podsyłam Ci linka gdzie jest zaznaczona ta ulica.

forum/viewtopic.php?p=627063#627063

Może innym to pomoże i udzielą Ci odpowiedzi.
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 03.07.2011 09:40

Byłem w Pakostane i ten duży plac przed tą ulicą to parking a poniżej miejsce na objazdowy lunapark. W samym Pakostane nie zaobserwowałem jakiegoś dużego ruchu, a na tej ulicy może raz na jakiś czas coś przejedzie? Wg mnie można zaryzykować. Plus jest taki, że do przysłowiowego "centrum" macie rzut beretem. I to dosłownie :)
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 03.07.2011 12:23

Parking i Lunaprak to nie brzmi dobrze, ale rozumiem, że to wszystko znajduje się w większej odległosci?

Może na forum zaglądnie Janusz B, który w 2010 miał kwaterę na ul/ B.Busica 74 i on będzie wiedział jak tam jest??
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 03.07.2011 14:56

Mieszkaliśmy przy tej ulicy w ubiegłym roku, w miarę spokojna, ruch samochodowy - mały/umiarkowany.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2011 11:52

magda8867 napisał(a):Może na forum zaglądnie Janusz B, który w 2010 miał kwaterę na ul/ B.Busica 74 i on będzie wiedział jak tam jest??

Witam potwierdzam wpis Arka, trochę słychać silniki przejeżdżających motorów, ale idzie przywyknąć jak mawiał Pawlak z filmu "Sami swoi" :wink:
Ul.B.Busica to nie Jadranka, będziecie chyba na wprost kempingu Kozarica. w dzielnicy o nazwie Krča, moja kwatera oznaczona na mapie KW, numeracja budynków rośnie od strony ronda przy centrum.

Obrazek

Patrząc na zdjęcia, geodezyjnym okiem oceniam, że zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link jest w odległości ok. 30 - 40 m od ulicy.
Mój był bliżej (ok.10 - 15 m) i też nie miał klimatyzacji.
Ostatnio edytowano 04.07.2011 12:05 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 04.07.2011 12:05

Janusz, dobrze, że wrzuciłeś mapkę. Dopiero teraz dopatrzyłem, jak długa to ulica - ciągnie się aż na koniec Pakostane. My mieszkaliśmy na samym początku tej ulicy, blisko centrum, mniej więcej na wysokości parkingu.

Do tej ulicy prowadzi dojazd z Jadranki, więc w okolicach kampów ruch może być nieco większy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2011 12:10

Arek napisał(a):Do tej ulicy prowadzi dojazd z Jadranki, więc w okolicach kampów ruch może być nieco większy.

Mapki były też w linku mojego imiennika Krakscity :lol:
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 04.07.2011 13:08

Dzięki za pomoc. Numer domu będzie albo 76 albo 66, na tej samej stronie internetowej, na której znalazłeś naszą kwaterę jest jeszcze jeden dom Dusana Stojanowa o numerze 66. Rezerwacji dokonywałam kilka mies. temu i teraz, gdy weszłam na ta stronę inetrnetową i zobaczyłam, że Dusan ma 2 domy to wpadłam w konsternację, do którego właściwie jedziemy :lol:
Ale mam zamiar to wyjaśnić mailowo w najbliższych dniach (musze tez potwierdzić, bo nie płaciliśmy zaliczki. Ale bardziej prawdopodobny jest numer 76 czyli obok tego, gdzie wy byliscie :D

Za nocleg nie płacimy dużych pieniędzy (30E za 2+1 za pokój z łazienką, kuchnia obok) i ciekawa jestem jak tam będzie. Trochę mnie martwi ta bliskosć drogi i brak klimy, brak klimy byłby jeszcze do zniesienia, gdyby pokój był nizej, a z tego co mi się wydaje to jest 1 piętro, więc może być goraco.

W Pakostane będziemy w niedz. rano, chcemy jechać od strony północnej i rozwazamy jeszcze rozglądniecie się za ciekawszym miejscem zakwaterowania, w końcu nie płacilismy zaliczki, choć wiem, że nie byłoby to ładnie z naszej strony jesli ludzie trzymają miejsce..... :oops: , tym bardziej że cena jest fajna.

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2011 13:24

magda8867 napisał(a):Za nocleg nie płacimy dużych pieniędzy (30E za 2+1 za pokój z łazienką, kuchnia obok) i ciekawa jestem jak tam będzie. Trochę mnie martwi ta bliskosć drogi i brak klimy, brak klimy byłby jeszcze do zniesienia, gdyby pokój był nizej, a z tego co mi się wydaje to jest 1 piętro, więc może być goraco.

Będzie dobrze, bo w Pakostane inaczej być nie może :lol:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :wink:

Chyba nie zdążycie , więc zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :lol:

i filmik:
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 04.07.2011 16:25

No to supcio :coool: Juz sie cieszę i nie mogę doczekać wyjazdu :D
Archangel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Archangel » 04.08.2011 12:48

mam pytanko czy w Pakostane są miejsca oprócz biur informacji turystycznej chodzi mi o osoby które stoją z kartkami apartament tzn łapacze jak na przykład w Makarskiej gdzie stoją na wjeździe do miasta lub przy dworcu? Czy raczej trzeba samemu latać i szukać od domu do domu? Wprawdzie potrzebuję 2 osobowe studio . Drug część pytanka dotyczy czy od 03 września cena 25 euro to jest w tym roku realna za takie studio ewentualnie sobe ale z dostępem do kuchni?
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 05.08.2011 10:27

Bez żadnego problemu znajdziesz apartament lub pokój w tej cenie w tym terminie. Naganiaczy nie było, ale w tym terminie jak wejdziesz do pierwszego lepszego domu to jest duża szansa, że będzie coś wolnego.
Polecam domy w okolicach ul. Bruna Busica i campingu Kozarica.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.08.2011 11:01

magda8867 napisał(a):Polecam domy w okolicach ul. Bruna Busica i campingu Kozarica.

Już wróciłaś :D no jak było w Pakoštane :?: zadowolona :?:
PiotrekS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 06.08.2011 09:45

Do Magda8867. Napisz proszę coś świeżego o Pakostane. Może jakaś relacja z podróży z dużą ilością zdjęć :D .
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone