Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ul.Bruna Busica w Pakostane

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.08.2011 10:49

PiotrekS napisał(a):Do Magda8867. Napisz proszę coś świeżego o Pakostane. Może jakaś relacja z podróży z dużą ilością zdjęć :D .

2010 może być :?: :wink:
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 06.08.2011 11:23

Witam,

tak juz wróciliśmy tydzień temu i pewnie że zadowoleni :D

Z checia bym jakaś relację napisała i jak tylko znajdę troche czasu to tak uczynię.

Mieszkaliśmy w domu obok tego co mieszkał w zeszłym roku Janusz i nawet widok z okna mieliśmy na podwórko i ogródek z którego zjadał warzywa :D

Pakostane to fajna miejscowość, podobała mi się, ale widokowo jednak wolę chyba Riwiere Makarską.

Bardzo duży plus Pakostane to to że jest świetnym punktem wypadowym do różnych atrakcji i nie da sie tam nudzić, właściwie to większa część czasu, który tam byliśmy to były różne wyprawy: byliśmy w wodospadach KRK, na Kornati (polecam statkiem Vesna, rejs jest dłuższy i jedzonko nie na statku tylko w restauracji na wyspie), Biograd na Moru, Zadar 2 razy (piękny polecam), Sibenik, byliśmy na wyspie Vrgada - polecam przepłyniecie w cenie 15Kun w jedną stronę.

Pogoda była dobra dla tych co nie lubią upałów a zła dla tych, którzy na Chorwacji oczekują bezchmurnego nieba i żaru lejącego się z nieba. Jak przyjechalismy 17.07 to następiło załamanie pogody, które trwało do dnia naszego wyjazdu :wink:
Ja momentami byłam troche zawiedziona, ale w sumie dobrze, ze nie było codziennie skwaru, i tak wrócilismy opaleni, tylko trochę odczuwam niedosyt kapania się w morzu, bo przez to, ze wiatry wiały częściej to woda nie była chyba taka ciepła i jak się wychodziło z wody to trochę ten wiatr przeszkadzał. Ale mojej 6-latce to wcale nie przeszkadzało :D

jak będę bardziej czasowa to napiszę więcej:)
Archangel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Archangel » 06.08.2011 11:31

Do magda8867
mam pytanko czy pamiętasz w jakie dni pływa ten statek Vesna i ile w tym roku kosztuje rejs na Kornati
leszel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszel » 06.08.2011 12:41

magda8867 napisał(a):Pogoda była dobra dla tych co nie lubią upałów a zła dla tych, którzy na Chorwacji oczekują bezchmurnego nieba i żaru lejącego się z nieba. Jak przyjechalismy 17.07 to następiło załamanie pogody, które trwało do dnia naszego wyjazdu :wink:

Ja przyjechałem 16 VII do Drage koło Pakostane i zastanawiałem się czy tam po prostu jest chłodniej niż w Starigradzie gdzie byliśmy tydzień wcześniej, czy też faktycznie pogoda się ochłodziła. Pierwsza noc była jeszcze upalna a potem już były takie normalne. Na końcu nawet deszcze i burze, dzięki którym były niezłe korki na wyjeździe z Chorwacji 23 VII (pewnie też z powodu "zaostrzonej" kontroli granicznej po zamachu w Norwegii).
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 06.08.2011 13:28

Witam. Mieszkaliśmy przy ul.Brune Busicia 42 obok miejscowego "zoo" czyli gospodarstwa z kurami ,kaczkami, gęsiami(gęśmi 8O ) kozami i baranami jakieś 70m. od Konzuma. Chyba trochę bliżej centrum niż kwatera Janusza bo nie ma numeracji a nie wiem gdzie jest nr 1

Statek na Kornati w cenie 180-250 KN za rejs. My płynęliśmy statkiem Oslić za 180 ale kornati tak tylko po łebkach, lepiej dać więcej za dłuższy rejs i zobaczyć wszystkie wyspy a nie tylko najkrótszą trasą nad słone jezioro.
Tyle na gorąco bo dopiero wróciłem, reszta w relacji-może kiedyś powstanie :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.08.2011 13:33

Archangel napisał(a):Do magda8867
mam pytanko czy pamiętasz w jakie dni pływa ten statek Vesna i ile w tym roku kosztuje rejs na Kornati

Szukaj dobrze odżywionego Chorwata na promenadzie.
Reprezentuje dwie krypy Danka i Bisko. Polecam!
Pływałem z nimi kilka razy. Jedzenie, drinki, lunch w cenie. Miła atmosfera.
Jestem w Pakostane za tydzień.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.08.2011 16:35

szary779 napisał(a):Witam. Mieszkaliśmy przy ul.Brune Busicia 42 obok miejscowego "zoo" czyli gospodarstwa z kurami ,kaczkami, gęsiami(gęśmi 8O ) kozami i baranami jakieś 70m. od Konzuma. Chyba trochę bliżej centrum niż kwatera Janusza bo nie ma numeracji a nie wiem gdzie jest nr 1

Jeśli dobrze pamiętam to numeracja ulicy Brune Busica zaczyna się od parkingu w centrum miasteczka.

"ZOO" też kojarzę :wink:, widziałem je już podczas pierwszego pobytu w Pakoštane.
Wspominałem o tym w swojej pierwszej relacji na forum w 2005 roku :lol:

Ten sklep w pobliżu kwatery to chyba nie Konzum lecz zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :wink: :lol:
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 07.08.2011 09:22

Powiem szczerze, ze tym ZOO byłam trochę zniesmaczona :?

Moim zdaniem taki kurnik powinien być doprowadzony do jakiegoś porządku, bo ten to straszył, nie mówiac o zapachach, szczególnie jak popadało. Rozumiem, ze można mieć gospodarkę, ale ta gospodarka jest bardzo zaniedbana i takiej turystycznej miejscowosci nie przystoi.

Pewnie mieszkałeś w willi Ivone?? Ona była właśnie tuz obok, gdybym ja przyjechała do takiej willi z takim sąsiedztwem to chyba bym sie "lekko" wkurzyła.

Co do rejsu to statkiem Oslic był rzeczywiscie okrojony, nas poinformowało o tym poznane małżeństwo z Polski i dlatego wybraliśmy rejs Vesna, udało sie nam zapłacić 200kun a nie 220. Cena troche wyższa (statkiem Oslic 180), ale chyba warto dopłacić.

Co do pogody to do 16.07 były upały, jak przyjechaliśmy to woda w morzu miała chyba z 27stopni, a nastepny dzień naszego pobytu pogoda sie popsuła i tak było do końca naszego pobytu :( , ale tak jak pisałam wcześniej to moze nawet dobrze, że nie było takiego skwaru :)
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 07.08.2011 09:38

Acha, co do rejsów to warto sie targować i podejść kilka razy z pytaniem, najlepiej też rezerwować dzień przed kursem i na koniec tygodnia - wtedy chyba najłatwiej o niższa cenę, bo mniej chętnych i chcą sprzedać jak najwięcej
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 07.08.2011 09:48

FUX napisał(a):Szukaj dobrze odżywionego Chorwata na promenadzie.
.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Chodzi o tego pana w niebieskim podkoszulku jakby ktoś miał wątpliwości
Janusz Bajcer napisał(a):Ten sklep w pobliżu kwatery to chyba nie Konzum lecz zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :wink: :lol:

Ten sklep to jednak zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Zoo wygląda tak

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.08.2011 12:18

Widocznie jest i Konzum i Kerum blisko :lol:
PiotrekS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 07.08.2011 19:24

Janusz Bajcer napisał(a):
PiotrekS napisał(a):Do Magda8867. Napisz proszę coś świeżego o Pakostane. Może jakaś relacja z podróży z dużą ilością zdjęć :D .

2010 może być :?: :wink:

Z twojej relacji to ja już mogę chyba w Wielkiej Grze wystąpić. :D :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.08.2011 19:54

PiotrekS napisał(a):Z twojej relacji to ja już mogę chyba w Wielkiej Grze wystąpić. :D :D :D

Jeśli czytałeś raz :wink: to gratuluje pamięci :lol: :idea:
PiotrekS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 07.08.2011 21:00

Ciągle czytam i przetwarzam (tylko końca jakoś ni ma) Wyjazd 21.08 to jeszcze parę razy powtórzę.
rid
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rid » 08.08.2011 11:50

Byłem w Pakostane na przełomie czerwca i lipca w kwaterze przy ul. Kard. Stepinca (nr chyba 22). Chodziliśmy na plażę zwaną Janice na mapach. Na mapie Janusza na prawo od latarni jest napis Janice i nad nim taki szary prostokąt (domyślam się że jest to boisko do siatkówki). Plażowaliśmy właśnie w tych okolicach. Do centrum było bardzo blisko. Ogólnie miejscowość bardzo spokojna i fajna. Tak jak wszyscy piszą - idealne miejsce jeżeli ktoś chce trochę pozwiedzać w pobliżu. My byliśmy w Klis, Trogir, Sibenik, Zadar, Nin, na Pagu. Co do ulicy o którą było pytanie to niewiele powiem bo tylko spacerowaliśmy w tamtych okolicach lub przejeżdżaliśmy. Ale w ostatnich dniach czerwca zdecydowanie więcej było ludzi na plażach w pobliżu kempingu Kozarica niż w tej w której mieszkaliśmy. Co do parkowania bo gdzieś widziałem takie pytanie - to parking przy porcie, a poza tym w pozostałych uliczkach zwłaszcza przy centrum to raczej ciężko może być zaparkować.
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

ul.Bruna Busica w Pakostane - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone