Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie AC - czy CRO jest bezpiecznie?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Peszko
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Peszko » 21.08.2009 19:45

Witam, jadę pierwszy raz do Chorwacji i mam narazie jedna watpliwość, Samochód ma AC ale wazne tylko w PL, i troche mnie martwi czy w CRO ktoś mi go nie "zwinie". A pytałem w kilku towarzystwach to nie mają w ofercie AC na czas wyjazdu za granice. Autko to jakiś tam dorobek życia i gdybym go stracił to były by to bardzo drogie wakacje. Z drugiej strony wydaje mi sie ze jest tam dużo róznych aut lepszych od mojego wiec moze nie mam się o co martwić. Czy ktoś ma jakas wiedze na ten temat czy znikaja tam samochody? czy spokojnie mozna zostawić samochód na parkingach?
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 21.08.2009 20:15

Peszko napisał(a):Witam, jadę pierwszy raz do Chorwacji i mam narazie jedna watpliwość, ............... troche mnie martwi czy w CRO ktoś mi go nie "zwinie". czy spokojnie mozna zostawić samochód na parkingach?

"Peszko" w Cro nikt Ci auta nie ruszy. Jak pojedziesz to sam się przekonasz jakie samochody stoją z szybami opuszczonymi, radiami włączonymi a czasem trafi się że kluczyki w stacyjce. Poważnie piszę.
Ja u swoich gospodarzy nie zamykałem samochodu a zdarzyło się że nie zamknąłem samochodu na parkingach kiedy poszliśmy zwiedzać.
Boga proszę by tak jak w Cro było u nas :)
Moja galeria z fotkami jest nieczynna. Mam fotki naszych (polskich) samochodów z całkowicie opuszczoną szybą których właściciele popłynęli jachtami w rejs.

Spokojnie jedź ni nie myśl o swoich problemach bo to Cro a nie Polska :) :)

Powodzenia i udanego bezstresowego pobytu w Horwacji :)
Peszko
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Peszko » 21.08.2009 20:28

To mnie uspokoiłeś tym co napisałeś.....aż nie chce się wierzyć że tak tam jest:). Ja wyjeżdzam za tydzień więc liczę ze będzie to udany wyjazd. A propo że jestes z moich stron to możesz mi polecić drogę jaką ty wybrałeś? Mam zamiar jechac przez słowacje ale nie płatnymi drogami a potem węgry i autostrada?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.08.2009 20:32

mirek109 napisał(a):Spokojnie jedź ni nie myśl o swoich problemach bo to Cro a nie Polska :) :)

8O 8O 8O .... nie szłyszałem o państwie w którym nie kradną. Myślę że Chorwacja to normalny kraj, więc i złodziej zapewne jest niejeden. Nie koniecznie jest to rodowity Chorwat.
Owszem, można być raczej spokojnym o swój automobil, ale ..........
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 21.08.2009 20:36

Peszko napisał(a):To mnie uspokoiłeś tym co napisałeś.....aż nie chce się wierzyć że tak tam jest:).

Jeżeli Twoje B-B to Bielsko-Biała to tak :) Mieszkamy w tym samym mieście :)

Ja jadąc na wczasy nie patrzę na boczne drogi. Liczy się dla mnie komfort jazdy i czas w którym pokonuję drogę.
Zawsze jadę B-B, Cieszyn, Wiedeń przez Mikulow, Słowenia, Horwacja
Z Bielska do Biogradu 960 km maksymalnie 13 godz. a minimum 11 godzin.
Jeżeli chciałbyś coś więcej to możemy się zgadzać (506350474)
Gdyby nie to szerokiej drogi i nie myśl o samochodzie. Tam będzie naprawdę bezpieczny.
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 21.08.2009 20:37

woka napisał(a):
mirek109 napisał(a):Spokojnie jedź ni nie myśl o swoich problemach bo to Cro a nie Polska :) :)

Owszem, można być raczej spokojnym o swój automobil, ale ..........

Zawsze i wszędzie jest jakieś ale Nawet we własnym garażu :):):)
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 21.08.2009 20:44

Peszko napisał(a):Witam, jadę pierwszy raz do Chorwacji i mam narazie jedna watpliwość, Samochód ma AC ale wazne tylko w PL, i troche mnie martwi czy w CRO ktoś mi go nie "zwinie". A pytałem w kilku towarzystwach to nie mają w ofercie AC na czas wyjazdu za granice. Autko to jakiś tam dorobek życia i gdybym go stracił to były by to bardzo drogie wakacje. Z drugiej strony wydaje mi sie ze jest tam dużo róznych aut lepszych od mojego wiec moze nie mam się o co martwić. Czy ktoś ma jakas wiedze na ten temat czy znikaja tam samochody? czy spokojnie mozna zostawić samochód na parkingach?

Znaczy masz byle jakie AC bo dobrym masz w całej Europie
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 21.08.2009 21:04

Mirek109!!
Chorwacja a nie Horwacja! 8O
Peszko
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Peszko » 21.08.2009 22:10

j23 napisał(a):
Peszko napisał(a):Witam, jadę pierwszy raz do Chorwacji i mam narazie jedna watpliwość, Samochód ma AC ale wazne tylko w PL, i troche mnie martwi czy w CRO ktoś mi go nie "zwinie". A pytałem w kilku towarzystwach to nie mają w ofercie AC na czas wyjazdu za granice. Autko to jakiś tam dorobek życia i gdybym go stracił to były by to bardzo drogie wakacje. Z drugiej strony wydaje mi sie ze jest tam dużo róznych aut lepszych od mojego wiec moze nie mam się o co martwić. Czy ktoś ma jakas wiedze na ten temat czy znikaja tam samochody? czy spokojnie mozna zostawić samochód na parkingach?

PZU - MINICASCO - bez napraw jak sam uszkodze
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 22.08.2009 08:25

Peszko napisał(a):
j23 napisał(a):

PZU - MINICASCO - bez napraw jak sam uszkodze

tani produkt mały zakres
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 22.08.2009 17:56

mutiaq napisał(a):Mirek109!!
Chorwacja a nie Horwacja! 8O

8O 8O 8O

Mnie wygodniej pisać Horwacja bo wszędzie na tablicach czytam Hrvatsko :)
Jeżeli tak bardzo Cię razi to przepraszam :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.08.2009 18:29

tadzikmal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadzikmal » 23.08.2009 11:05

U nas na Hvarze goście przyjechali z imprezy i na środku drogi zostawili z kluczykami auto z otwartymi na oścież drzwiami. Na środku drużki dojazdowej oczywiście. :D
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 24.08.2009 08:03

weldon napisał(a):Bykom stop

Bykom stop :):):) tylko krowy puszczamy :)

drOga

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone