empire13 napisał(a):Zgłoszenie zagubienia DR
A jak zgłoszę taką zgubę w chwili kontroli bo wtedy dopiero stwierdzę że go nie mam bo tam gdzie być powinien go nie ma razem z inną rzeczą
.png)
empire13 napisał(a):Zgłoszenie zagubienia DR
.png)
smokp napisał(a):empire13 napisał(a):Zgłoszenie zagubienia DR
A jak zgłoszę taką zgubę w chwili kontroli bo wtedy dopiero stwierdzę że go nie mam bo tam gdzie być powinien go nie ma razem z inną rzeczą? Wiem że to naciągane ale tylko teoretycznie .. upiecze się takiej "gapie"?
.png)
smokp napisał(a):empire13 napisał(a):Zgłoszenie zagubienia DR
A jak zgłoszę taką zgubę w chwili kontroli bo wtedy dopiero stwierdzę że go nie mam bo tam gdzie być powinien go nie ma razem z inną rzeczą? Wiem że to naciągane ale tylko teoretycznie .. upiecze się takiej "gapie"?
.png)
.png)
coco jumbo napisał(a):Ja jeżdżę od dwóch lat z przeglądem na kartce. Polskie badanie techniczne jest zgodne z którąś tam dyrektywą Parlamentu Europejskiego a więc powinno być respektowane w całej UE.
.png)
smokp napisał(a):a jednak teraz jak połączone zostały wątki to widzę że nie było tak źle wg. tego komentarza. Więc już sam nie wiem co jest legitne a co nie.coco jumbo napisał(a):Ja jeżdżę od dwóch lat z przeglądem na kartce. Polskie badanie techniczne jest zgodne z którąś tam dyrektywą Parlamentu Europejskiego a więc powinno być respektowane w całej UE.
.png)
.png)
tommypop napisał(a):Dyrektywa 2014/45/UE
https://road-safety.transport.ec.europa.eu/road-safety-member-states/roadworthiness-certificate-and-proof-test_en
.png)
.png)
dekoder napisał(a):Polisę i dowód rejestracyjny masz w mObywatelu. Na wyjeździe ważniejszy jest numer kontaktowy do ubezpieczenia.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi