alexia.x napisał(a):witam się, zaplanowałam urlop u Dario 26.07 - 07.08 w apartamencie "PLAŻA" w Tribunj
Czy ktoś zna te apartamenty ?
może coś napisać ?
Za dużo to się o tychże apartamentach nie dowiesz z uwagi na fakt, iż Dario dopiero w tym roku wprowadził je do swojej oferty.
Lecz aby rozwiać Twoje ewentualne obawy, mogę Cię z zapewnić, iż opisy apartamentów oferowanych przez Daria są w 100% autentyczne, co niejednokrotnie nie jest tak oczywiste w innych przypadkach. Nie mówię, że jest tak zawsze lecz czytałem już gdzieś, na tym forum, iż w internetowym opisie apartamentu było napisane: "...do morza 100m..." i faktycznie tak było. Tyle tylko, że nie sprecyzowano faktu, że to było 100 metrów ale w pionie. I codziennie trzeba było je kilkakrotnie pokonywać.

Osobiście to byłem swego czasu w Neum w Bośni i Hercegowinie gdzie, aby dostać się na plażę, trzeba było pokonać dokładnie 128 stopni, więc niejako znam taką "przyjemność" z autopsji.
Tak więc, mówiąc o o w/w apartamentach, można jedynie potwierdzić, że ich położenie jest naprawdę rewelacyjne, tzn. boczna, spokojna uliczka Tribunj.
Po jednej stronie, tejże uliczki, działka z apartamentami a po jej drugiej stronie, tuż przy spokojnym porcie jachtowym, plaża z drobnymi kamyczkami (
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link).

Natomiast, jeżeli wyjdziesz z apartamentów w lewo, to do początku nadbrzeżnej promenady w Vodicach jest fajny spacerek, brzegiem morza tak gdzieś góra 10 do 15 minut. Sama przyjemność, która niejednokrotnie już zaliczyłem.

Z kolei zaś, jeżeli skierujesz się w stronę prawą, to po minięciu wspomnianego portu jachtowego to od razu masz centrum Tribunj gdzie znajdują się: sklepy, piekarnia, cukiernia, kantor wymiany walut oraz przeróżne konoby serwujące pyszne dania kuchni chorwackiej.
Jednym słowem. Jest wszystko czego na urlopie potrzeba do beztroskiego spędzenia spokojnego wypoczynku.
Ponadto, moim skromnym zdaniem, dla osób preferujących bardziej aktywny tryb wypoczynku, zarówno Tribunj jak też i Vodice czy Sirma stanowią, super bazę wypadową dla najróżniejszych wycieczek. Zarówno tych bliższych jak też i dalszych, np:
- Vodice - ok. 3 km.
- Szybenik - ok. 18km
- Nacionalni Park KRKA - ok. 35km
- Primosten - ok. 45km
- Trogir - ok. 75km
- Zadar - ok. 80km
- Split - ok. 100 km ( w tym ok. 60km autostradą lub całość tzw. Jadranką z przepięknymi widokami)
- Medugorje - ok. 200km ( w tym ok. 170km autostradą do samej granicy BiH)
- Mostar - ok. 230km (jak wyżej)
- Dubrownik - ok. 290km ( w tym ok. 200km autostradą do Ploce)
- Nacionalni Park Kornati - statek na całodzienną wycieczkę odpływa zarówno z nadbrzeża w Vodicach jak też i Tribunj