Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj, apartament, plaża?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ancia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ancia » 10.09.2009 10:38

Witam.
W najbliższe wakacje chcemy się wybrać do Chorwacji i tak sobie przegladam to forum. Zainteresowało mnie miasteczko Tribunj, ma bardzo ciekawy opis i zdjęcia na stronach forum ale mam pytanie czy znajdę tam plażę odpowiednią dla dzieciaków średnio umiejących pływać?
Najbardziej spodobały mi się apartamenty Aurora, choć są dosyć drogie, może ktoś ma namiary na tańsze ale też blisko plaży . :D
I jesze jedno co według Was będzie lepsze dla rodziny z dziećmi: Tribunj czy Pirovac a może Privlaka ? :roll:
Dziękuję i serdecznie pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.09.2009 10:43

ancia napisał(a):..... może ktoś ma namiary na tańsze ale też blisko plaży . :D .....

Do przyszłego roku jeszcze trochę czasu jest. Przed nami szaro-bure dni, więc polecam na poprawienie nastroju lekturę tego wątku: forum/viewtopic.php?t=17804 - do wyboru, do koloru i na każdą kieszeń.
Miłej lektury ;-)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 10.09.2009 10:48

było już o plażach w Tribunj.

Plaża Zamalin (to ta blisko ap.Aurora) jest betonowa w głównej części i tam dzieci spokojnie mogą się kąpać.
Plaża za mariną (chyba nazywa się Bristak) jest kamienno-żwirowa. Ukształtowanie terenu sprawia, że dość daleko w głąb morza jest płytka, więc jakby wymarzona dla dzieci.
ancia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ancia » 10.09.2009 11:04

Dzieki za tak błyskawiczną odpowiedź.
A jak ktoś będzie znał jeszcze jakieś apartamenty blisko plaży w Tribunj to piszcie proszę. :D
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 10.09.2009 11:18

Gorąco polecam Trybunj, byliśmy tam 5 razy z dziećmi i zawsze byliśmy zadowoleni. Blisko do Vodic i Szibenika, Narodowego Parku KRKA i mozna sobie fundnąć rejs na Kornaty.

Plaża i zadowolone dziewczyny
blue
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Widoczki w czasie rejsu na Kornaty
blue
A to juz Park KRKA
blue
iamam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iamam » 10.09.2009 13:02

Ap. Sanda zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link 50m od betonowej plaży, 30m od sklepu. Byłem dwa razy, polecam. 2+2 z klimą 50E lub 60E w sezonie. Mają też inne apartamenty - jeden mniejszy i jeden większy.

Podobny temat: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22878&highlight=

Pozdrawiam i polecam Tribunj.
ancia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ancia » 10.09.2009 15:41

Dzięki, fajne informacje i piękne zdjęcia.
A odnośnie Ap. Sanda to mam pytanko w jakim jezyku się dogadać najlepiej i czy pomiędzy plażą a domem jest ulica (jak to wygląda).
Pozdrawiam. :D
iamam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iamam » 10.09.2009 17:24

ancia napisał(a):w jakim jezyku się dogadać najlepiej

Po angielsku - mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. To jest córka właścicielki i ona się zajmuje wszystkimi 'internetowo - angielskimi' sprawami. Sama właścicielka też trochę po angielsku mówi. Na miejscu nie ma problemu - jak nie po angielsku to dogadasz się polsko/chorwacko/miganym

ancia napisał(a):czy pomiędzy plażą a domem jest ulica (jak to wygląda).

Całe Tribunj to wąskie uliczki/deptaki i jedna z nich prowadzi z apartamentu do plaży (jakies 50m). Ruchu specjalnego na tych uliczkach nie ma - raz na jakiś czas przejedzie jakieś auto - głównie miejscowi + auta dojeżdżające do plaży i okolicznych apartamentów.

Ja byłem w zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link (2+2) i jak chcesz to jutro wrzucę parę fotek samego apartamentu z krótkim opisem (dzisiaj nie dam rady). Nie jestem pewien, czy pozostałe apartamenty mają klimę, ten ma. Jedna uwaga - łózka strasznie skrzypią :)
ubidigi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ubidigi » 10.09.2009 20:29

O tej porze roku w Tribunju nie będzie problemu ze znalezieniem na miejscu noclegów.
Ponieważ padło pytanie o noclegi to polecam:
Kontakt z Danielem, który mówi po angielsku, niemiecku, dogada się po włosku, słowacku (jego żona jest Słowaczką) no i po polsko-słowiańsko-chorwacku. Ceny u niego takie same jak u właścicieli, których oferty sprzedaje. Biuro w ma w centrum na ulicy Podvrh. W domu w którym ma biuro mieszkają jego rodzice (rozmawiają po niemiecku - po polsku też się da z nimi dogadać). Oferują trzy apartamenty mały (2+1) 50 E (w sezonie), średni (2+2) 70 E (w sezonie), duży (4+?) 70 E (w sezonie). Co ważne, jak z resztą cała ulica Podvrh to 10 m do morza. Do plaży Zamalin (ta ze zdjęcia z zadowolonymi dziewczynami z wyspą Prišnijak w tle) wzdłuż brzegu jakieś 400 m, ale spacer nią to czysta przyjemność. Natomiast 200 m od plaży Bristak (miejscowi mówią Sinje More) znajdują się: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Apartament nr 2 to 52 m2, pięć łóżek, 2 pokoje, kuchnia z jadalnią, łazienka, taras z widokiem na morze i mały balkonik - a wszystko to za 45 E w sezonie i 200 m od plaży. Właściciele mówią raczej tylko po chorwacku, córki pewnie po angielsku - ale nie wiem bo nigdy nie miałem potrzeby z nimi (właścicielami i córkami) rozmawiać po angielsku.
Jak widać rozpiętość cen znaczna. Tak więc jechałbym w ciemno i na miejscu poszukałbym co Wam pasuje i do tego mieści się w przeznaczonym przez Was na wyjazd budżecie.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 11.09.2009 09:09

Mi osobiście najbardziej podobały się plaże w okolicy ul Podvrh przy "Aurorze" natomiast plaża dla małych dzieci to polecam za mariną w stronę Vodice.
iamam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iamam » 11.09.2009 09:32

Dokładniejszy opis apartamentu:

APARTAMENT SANDA TRIBUNJ - położony 50m od plaży, 30m od sklepu, blisko do piekarni oraz kilku źródełek z winem i rakiją. Budynek od uliczki jest odsunięty na parę metrów (ogródek/podjazd)
KONTAKT:
Stronka: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl (córka właścicielki i ona się zajmuje wszystkimi 'internetowo - angielskimi' sprawami) ja pisałem łamanym angielskim i było ok.

Apartament Sanda nr 2 jest na pięterku w budyneczku który cały jest przeznaczony na apartamenty (nr2 [pietro] i nr1 [parter]). Apartament nr3 zajmuje parter domu w którym na piętrze mieszkają właściciele.

Byłem w apartamencie nr 2 i o nim słów kilka:
Do apartamentu wchodzi się odrębnymi schodkami przez zadaszony, osłonięty ścianką tarasik. Jak widać na fotce na tarasie stoi stolik przy którym spokojnie mieszczą się 4 osoby i mała sofa (podwójny fotel).

Z tarasu wchodzi się bezpośrednio do pokoju przechodniego/dziennego w którym znajduje się aneks kuchenny. W tym pomieszczeniu zamontowany jest klimatyzator. Aby schłodzić pozostałe pomieszczenia należy zostawić otwarte drzwi. Aneks kuchenny jest w miarę wyposażony (chociaż nie mi się o tym wypowiadać - kufle do piffka były :) ). Jest kuchenka gazowo-elektryczna, zlewozmywak i lodówka. Brakuje czajnika elektrycznego. W pomieszczeiu znajduje się również TV z podłączoną satką - można słuchać dzięki temu polskich stacji radiowych (na pewno Zet'ka i RMFmax). W pokoju jest sofa (chyba się rozkłada ale nie jestem pewien), stół, krzesła (jak na poniższych fotach).

Łazienka + ubikacja. Małe pomieszczenie z umywalką, kabiną prysznicową i kibelkiem. Właściciele dają jakieś ręczniczki ale dobrze mieć swoje. Poniżej dwie fotki.

W apartamencie są dwie bardzo podobne sypialnie. W obydwóch łóżka skrzypią tak samo :). Poniżej fotki z tej nieco mniejszej (po lewej stronie).

Nie ma problemu z parkowaniem samochodu. W zeszłym roku parkowałem na ulicy przy samym apartamencie, w tym na poleconym przez właścicielkę miejscu po drugiej stronie ulicy (taki mały parking/trawnik między domami)
ancia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ancia » 11.09.2009 16:04

Dzieki, super szczegóły.
Fantastycznie, że można liczyć na takich fajnych ludzi. :D
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 05.02.2010 22:51

Piotrek_B napisał(a):
ancia napisał(a):..... może ktoś ma namiary na tańsze ale też blisko plaży . :D .....

Do przyszłego roku jeszcze trochę czasu jest. Przed nami szaro-bure dni, więc polecam na poprawienie nastroju lekturę tego wątku: forum/viewtopic.php?t=17804 - do wyboru, do koloru i na każdą kieszeń.
Miłej lektury ;-)

Nie wytrzymałem już !!! Piotrek!!! Dajze spokój juz z promowaniem własnej osoby i wlasnych postów i z odpowiedziami typu; "Czytaj dział FAQ" albo "tego już było pełno.." sam szukam od kilku dni kwatery i szlag mnie już trafia bo co otworze watek to widze Twojego posta o tym jaki to jestes wspaniały a inni którzy czegos szukaja to maja sie tylko odwalić. Po to jest forum zeby pytać, nie chcesz to nie odpowiadaj a z Twoich odpowiedzi wynika ze Twoja liczba postów jest zawyżona o conajmniej połowe! Uwierz mi - bardziej meczace jest czytanie w kazdym watku w ktorym ktos poszukuje kwatery twoich docinków niz czytanie samych postów bez odpowiedzi. Daj ludziom żyć. Bez urazy ale sam sie juz zdenerwowałem....
dario dalmacja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario dalmacja » 06.02.2010 16:10

Kevlar napisał(a):Mi osobiście najbardziej podobały się plaże w okolicy ul Podvrh przy "Aurorze" natomiast plaża dla małych dzieci to polecam za mariną w stronę Vodice.

.... patrz strona zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link pozdrowienia dla wszystkich na forum, a szczególnie Kelvar
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 10.02.2010 10:26

Decyzja zapadała. W tym roku ( ostatno byliśmy w 2007 r ) znów do Trybunj do zaprzyjaźnionych gospodarzy. Jedziemy całą ekipą - 4 samochody - 18 osób w tym 7 dzieci.
Czuję się tam już jak w domu i bardzo nam odpowiada to miasteczko.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone