Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Łódź -> Tucepi czy dobrze wybrałem?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KOBIAL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOBIAL » 13.05.2009 14:29

Bert napisał(a):Chcę jechać bardzo podobną trasą, z tym, że na Banska Bystricę, Zvolen, Balassagyarmat i dalej w dół na Budapeszt ...co myślicie o tym słowacko - węgierskim odcinku?..Ogólnie kieruję się do Igrane i ogółem trasa mi liczy 1213km...

Odcinek dobry korzystałem z niego w ostatnim roku i się nie zawiodłem, szybko i miło się jechało.
KOBIAL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOBIAL » 13.05.2009 14:33

LFB napisał(a): koszty. Mój plan przejazdu wygląda tak: Łódź-Tucepi
Mam tu jednak dwie wątpliwości.
Pierwsza czy przejazd Cieszyn i kawałek Czech rzeczywiście będzie szybszy niż przez Bielsko-Białą, Żywiec, Zwadoń?
Druga czy opłaca się zjazd z autostrady przed Bratysławą i skrót przez Komarno?

Ja na twoim miejscu przekraczał bym granice w Chyżne i jechał na Dolny Kubin , Bańską i Zvolen i Sahy- omijam płatną Słowację oraz muszę przyznać, że tymi drogami też się szybko jedzie.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.05.2009 14:50

To wszystko zależy od kiedy zaczną remontować "Gierkówkę" Piotrków - Częstochowa. Jeżeli od czerwca tego roku - wybrałbym trasę na Pabianice - Bełchatów.

o w mordę : :( jeszcze i to ... :evil: to już chyba lepiej będzie przez Wrocek walić? K.
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 14.05.2009 13:56

Narazie najlepiej przez Strykow i dalej jedynką (Zgierz sie potrafi paskudnie korkowac przy wlocie do Lodzi). A jesli zaczną kopac to trzeba będzie zmieniać. Obserwuj co jakis czas targeo.pl tam nanoszą aktualne remonty.
Pozdrawiam
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 14.05.2009 14:21

targeo.pl, zakonotowałem, dzięki :wink:
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 14.05.2009 15:40

Od siedmiu lat jeżdże do Cro przez Słowacje i Węgry. Wyjeżdżam z Chorzowa zawsze w sobote rano ok godz.7 Granica czeska w Lesznej G. (jadąc "wiślanką" przed Ustroniem trzeba skręcić w prawo i dalej znaki prowadzą do Trenczyna) Kilkanascie km i Słowacja. Dalej autostrada, przejaz przez Bratysławe (w godz. południowych) bez najmniejszych problemów szybko, sprawnie cały czas dwa, trzy a nawet cztery pasy w jedną strone (w obrębie Bratysławy ogr do 100 na h) Z Bratysławy do Rajki droga szybkiego ruchu. Potem przejazd kawałkiem bezpłatnej autostrady, tam na stacji benz. zwykle odpoczywam kawa itd. Dalej już sławna 86-ka, przywykłem już do zwalniania w terenie zabudowanym bo miśki są widoczni, ale nadrabiam poza ter. zabud. gdzieniegdzie można sie śmiało rozpędzić do setki a w porywach na prostej i więcej się zdarzało. Nierozumiem obaw niektórych kierowców, w sobotnie popołudnie ruch jest naprawdę minimalny. Jeżdże 86-ką troche innym wariantem, bo granicę Cro przekraczam w Letenye, zaraz za prześciem wskakuje na autoceste i ok 18,19 jestem w Karlocacu gdzie zawsze nocuje. Rano autocesta 4,5 godz i Dalmacja
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 27.05.2009 08:46

Łódź-Częstochowa-Katowice-Cieszyn-Cadca-Zylina-Bratysława-Wiedeń-Graz- Mureck-Ptuj-Zagrzeb itd:)
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 27.05.2009 08:51

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):My co prawda zawsze zimą... ale nasza trasa Split - Łódź to zawsze Częstochowa - Katowice - Cieszyn - Olomouc - Brno - Znojmo - Wiedeń - Graz - Maribor (tu warint bezwinietkowy : Graz - Mureck - Lenart - Ptuj, by ominąć Maribor) - Macelj - Zagreb - Split. Ty dalej do Šestanovca, potem kawałek Jadranką...
Pozdrawiam krajana

Czy jechaliście kiedys trasą przez Żyline na Bratysławe?

pzdr
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 27.05.2009 08:57

Krystof napisał(a):targeo.pl, zakonotowałem, dzięki :wink:

Targeo zasysa informacje o stanie dróg w kraju z gdaki:
http://www.gddkia.gov.pl/article/serwis ... /index.php
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.05.2009 08:58

natuchna napisał(a):Czy jechaliście kiedys trasą przez Żyline na Bratysławe?

pzdr

Jechaliśmy i ?
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 27.05.2009 09:01

lepsza niż na Brno i szybsza?
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 27.05.2009 09:01

natuchna napisał(a):Czy jechaliście kiedys trasą przez Żyline na Bratysławe?

pzdr

O tak, i to dość często. Niestety nie jechałem na Brno więc chyba nie pomogę :cry: ale powiem tak:
- wyjazd przedostatni: z Krakowa niedziela o 16, p. Zwardoń (Skalite ok.18.30), Zylina, przed Ba-vą takowanie i austriackie viniety, Ba-va, Bad Deutch-Altenburg (niedaletko od przejścia granicznego w Bergu, postój na jedzonko, ok. 22.15, niedaleko była stacja Jet-a jeszcze czynna)
- wyjazd ostatni, Krak 6.00 - Zwardoń (zaraz po ósmej) - Ba-va (przed 11), po drodze zakup winiety i drugi postój na jedzonko. Tempo jazdy raczej emeryckie bo miejscem docelowym była Ba-va i nie chcięliśmy zbyt wcześnie pojawić się na noclegu.
Ostatnio edytowano 27.05.2009 09:27 przez gospodarz, łącznie edytowano 3 razy
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.05.2009 09:05

natuchna napisał(a):lepsza niż na Brno i szybsza?

Dla mojego kierunku była lepsza, prostsza, szybsza.
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 27.05.2009 09:05

no to gra muzyka:D pojedzie sie w jedna stronę na Żyline a z wakacji na Brno:) - będzie mozna pomóc potem takim jak ja, jadącym na Austrie i Słowenie.
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 27.05.2009 10:15

A Waszym zdaniem , jeżeli jestem z Kołobrzegu, to mi chyba będzie lepiej jechać przez Niemcy niż przez węgry i na dol..
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa Łódź -> Tucepi czy dobrze wybrałem? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone