Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Gdynia-Zadar co o tym sądzicie, może ktoś tak jechał?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tola79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tola79 » 24.06.2009 12:09

Witam wszystkich!
Na początku wrzesnia wybieram się do Zatonu niedaleko Zadaru. Ustaliłem sobie trasę jak niżej, napiszcie co o tym sądzicie i czy jest to dobre rozwiązanie:
Gdynia-Cieszyn-Wiedeń 999km i w okolicach Wiednia nocleg (wyjazd we czwartek ok. godz.19); część dnia i nocleg spędzić właśnie w okolicy wiednia i w dalszą drogę wyruszyć w sobotę rano.
Wiedeń-Zadar 645km. Zakwaterowanie mam o 16 w sobote.
Dodam jeszcze, że jade z małym dzieckiem, dlatego noc i kierować bedziemy na zmianę z żonką:)
jorgus111
Cromaniak
Re: Trasa Gdynia-Zadar co o tym sądzicie, może ktoś tak jech

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 24.06.2009 12:21

taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 24.06.2009 13:03

Witam

Myślę, że trasa jest OK. Podobnie jechałem w zeszłym roku - tylko, że przez Boboszów - nie polecam.

Więcej na temat trasy znajdziesz na forum.

pozdrawiam
tola79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tola79 » 24.06.2009 13:37

a może ktoś z kolegów i kolezanek spał w okolicy wiednia, wybieram sie tam 4 wrzesnia, bedzie po sezonie wiec nie wiem czy jak cos znajde to rezerwowac czy nie.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 24.06.2009 20:17

Witam

ja spałem w samym Wiedniu w Red Carpet Hostel

rezerwacje miałem już od czerwca

pozdrawiam
scrapp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scrapp » 24.06.2009 20:47

Gdynia-Cieszyn-Wiedeń 999km i w okolicach Wiednia nocleg (wyjazd we czwartek ok. godz.19); część dnia i nocleg spędzić właśnie w okolicy wiednia i w dalszą drogę wyruszyć w sobotę rano.
Hmm... do Wiednia dojedziesz nad ranem. I spać w dzień?
Jechałem kilka razy do Cro z GDN i albo nocleg w Polsce i od rana ogień do Cro, albo nocleg w A. Przu tak zaplanowanym wyjeździe to nawet do Cieszyna dojedziesz na +/- 2 w nocy jak ie trafiz na wypadek na naszych drogach albo furmankę....
tola79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tola79 » 25.06.2009 10:17

no wlasnie chce zrobic to w pelni swiadomnie, i moze kawalek Wiednia zobaczyc w piatek, ale z tego co widze po twoim opisie to bedzie realne, spac ozywiscie bede w nocy.pzd
tola79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tola79 » 25.06.2009 10:18

to moze dasz mi jeszce jakies wskazowki skoro jechales z gdyni, co i jak i gdzie? :)
tola79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tola79 » 25.06.2009 18:58

Taususie:) a od tego miejsca Red Carpet Hostel daleko jest do centrum czy czegokolwiek do zwiedzenia we Wiedniu, na ich stronie piszą że wszędzie blisko ale jak jest na prawde????
scrapp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scrapp » 25.06.2009 19:42

Róznie to bywało, ale
start po południu z GDN i nocleg za Wałbrzychem potem od wczesnego rana Baboszów Graz i do Orebica promem na wieczór (tak jeździmy od kąd mamy smyka i dzielimy podróz. tak jeżdżę jeśli nie trafiam na weekend.
Jest jeszcze wersja na weekend tzn. ruszam w piątek po południu nocuje za Wałbrzychem i ruszam tak około 12-14 zeby przez CRO jechać nocą i być na rano.Plusem jest że jedziemy spokojnie z przerwami na posiłki a wieczorem bobas zasypia i spokojnie na rano w Orebicu.
Druga droga to via Cieszyn i nocleg przed granicą (nazwy nie pamiętam bo koleżanka małzonka organizowała)
wersja trzecia (już nie praktykowana) via Cieszyn Bratyslawa Graz Zagreb i jak w/w ale non stop ze zmiennikiem.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 26.06.2009 12:49

tola79 napisał(a):Taususie:) a od tego miejsca Red Carpet Hostel daleko jest do centrum czy czegokolwiek do zwiedzenia we Wiedniu, na ich stronie piszą że wszędzie blisko ale jak jest na prawde????

Witam

rzeczywiście ten hostel jest w centrum i jest blisko zarówno do linii tramwajowych i metra jak i do pałacu Schönbrunn.

też mieliśmy popołudnie na zwiedzanie po nocnej jeździe z Polski więc nie zamierzaliśmy zwiedzić całego Wiednia.

Jedyny minus to strefa ograniczonego parkowania pod hostelem - po rozpakowaniu trzeba szybko wiać na parking aby straż miejska się nie przyczepiła.

Ja miałem szczęście , że było święto i można było swobodnie parkować.

Obsługa miła i pokoje czyste.

Warto jednak pokój zarezerwować wcześniej.

pozdrawiam
bibinie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bibinie » 28.06.2009 23:14

tola79 napisał(a):Witam wszystkich!
Na początku wrzesnia wybieram się do Zatonu niedaleko Zadaru. Ustaliłem sobie trasę jak niżej, napiszcie co o tym sądzicie i czy jest to dobre rozwiązanie:
Wiedeń-Zadar 645km. Zakwaterowanie mam o 16 w sobote.
Dodam jeszcze, że jade z małym dzieckiem, dlatego noc i kierować bedziemy na zmianę z żonką:)

:D Witam my również planujemy wypad z naszą 3 letnia córeczką w pierwszych dniach września z Gdanska. Kierunek Zadar albo Baska Voda. To juz nasz trzeci wyjazd ale pierwszy z pociecha i tym razem troche obaw bo tylko Asterka 1,4 benz bez klimy ale mysle ze nasz maluch da rade. Razem może byłoby raźniej.
Pozdrowionka K&K

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone