Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
byłem dwa tygodnie w Starigradzie-Paklenicy koszt około 5000zł za czteroosobową rodzinę,zaliczyliśmy wycieczki do Zadaru, na Pag i Paklenica, dwa wyjścia do knajpy, reszta obiadów we własnym zakresie, myślę, że jest to rozsądna cena za super pobyt
Ja to pojechałem z pewną wdówka i nic mnie to nie kosztowało.
Ale myśle że 3000 zł na 4 osobowa rodzine ,na dwa tygodnie z prytna i nieleniwa żoną powinno starczyć.
Najtaniej bedzie jak 1-go dnia wlamiesz sie do jakiegos domku i cos zapierniczysz,potem wyjdz z domku i poczekaj przed posesja na Policje.
Potem masz z miesiac darmowego pobytu w ZK Split...
-ten temat faktycznie az kusi do pisania glupot, czemu ja dalem dowód...
no i pomyśleć ze jak założyłem ten temat to przez miesiąc nikt się nie wypowiadał, wracam szczęśliwie do domu a tutaj prosze kilkanaście wpisów i niektórzy pokusili się nawet o żarty...normalnie uhahałam się dzięki za wszystkie wypoiwedzi już po fakcie ale zawsze
te butelki to niezły pomysł - przypomnieły mi sie stare czsy jak kilka lat temu byliśmy na wyspie Borholm - pamiętam, że każdego wieczoru w trójke lataliśmy po wszystkich kampingach i zbieraliśmy butelki - wyjazd wyszedł na zero taka to kasa była
A zarobić na nocleg można zbierając butelki plastikowe-w tym roku szał był na to widzialam jak wszyscy grzebali po smietnikach.
W tym roku w Makarska to też była norma: pańcia zajeżdża merolem C klasa do Kerum i wyciąga z bagażnika dwa plastikowe wory butelek. Z ciekawości poszedłem za nią do skupu gdzie otrzymała karteczkę do kasy i dostała 30kuna....i już jest na prawie 6 zupek chmielowych Karlovacko lub literek Travaricy albo na 1kg fig.