Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

szukam piasczystych plaz

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nasty.kamil
Plażowicz
szukam piasczystych plaz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nasty.kamil » 01.08.2006 01:03

witam
jedziemy na chorwacje 06,08, wieczorem,jestem z lublina ,którędy mam jechac aby było najlepiej??? może ktoś jedzie to możemy jechac na pare samochodów!! my jedziemy w 10os wiek 24-30lat!!!
chcielibyśmy pojechąc tam gdzie są piasczyste plaże :lol: jak ktyoś wie niech pisze co i jak

dziekuje i pozdrawiam
grzess69
Globtroter
Piaszczyste plaże.

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzess69 » 01.08.2006 05:02

Witam! :D
Właśnie wróciłem z piaszczystej plaży w Loparze na wyspie Rab - o czym piszę tu: forum/viewtopic.php?t=12929. Ja byłem pod namiotem ale apartamenty też są w pobliżu - ceny - nie mam pojęcia. Plaża duża piaszczysta woda płytka i ciepła i spokojne morze bez jeżowców - super atrakcja dla małych dzieci.
Wiem że jest jeszcze druga plaża w miasteczku Rab - ale mniejsza.
Gdzieś koło Dubrownika też są plaże ale ja tam nie byłem - tylko o tym słyszałem.
Jakieś pytania? - pozdrawiam grzess69. 8)
farenhajt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) farenhajt » 01.08.2006 06:27

Plażę w Loparze bardzo polecam.Poza tym znam jeszcze piaszczystą plażę w Omiś-Duce oraz w Sabumike koło Nin .
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 01.08.2006 06:36

grzess69 napisał:
Wiem że jest jeszcze druga plaża w miasteczku Rab - ale mniejsza

i jest jeszcze jedna niedaleko Loparu - w Kamporze.
Ale mnie na Rabie bardziej pasowała plaża w Suhej Puncie - żwirek i skałki.
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 01.08.2006 13:49

Piaszczysta plaża jest też w Lumbardzie na Korculi,osobiście tam nie byłem,ale było już kilka wypowiedzi na forum,raczej negatywnych o tej plaży :evil:
maalena
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maalena » 01.08.2006 13:50

Tu znajdziesz sporo informacji, zdjęcia, mapę plaż piaszczystych itp.
http://www.croatia-beaches.com/sandy/be ... roatia.htm
wolf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolf » 01.08.2006 20:00

Po co piaszczysta ? To masz nad Bałtykiem .Te w Chorwacji są super . Nic się do ciebie nie klei , nie wieje ci piachem w oczy. Można szukać muszelek , zakopać się w żwirze itp .Tylko potrzebna jest karimata i jakieś klapki, tenisówki .
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 01.08.2006 20:09

wolf napisał(a):Po co piaszczysta ? To masz nad Bałtykiem .Te w Chorwacji są super . Nic się do ciebie nie klei , nie wieje ci piachem w oczy. Można szukać muszelek , zakopać się w żwirze itp .Tylko potrzebna jest karimata i jakieś klapki, tenisówki .

Zgadza się,no i woda jest czystsza i bardziej klarowna,w sumie to nie wyobrażam sobie cro bez żwirkowych i kamienistych plaż,a co do butów to można się bez nich obejść,tam gdzie dotychczas byłem dno było albo piaszczyste,albo od razu dość głęboko,więc buty były zbędne :)
maalena
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maalena » 01.08.2006 20:22

wolf napisał(a):Po co piaszczysta ? To masz nad Bałtykiem .Te w Chorwacji są super . Nic się do ciebie nie klei , nie wieje ci piachem w oczy. Można szukać muszelek , zakopać się w żwirze itp .Tylko potrzebna jest karimata i jakieś klapki, tenisówki .

To swoją drogą, zgadzam się z każdym słowem, dla mnie chorwackie żwirówki to czysta wygoda pod każdym wzgledem i mają masę uroku. Ale jedni jeszcze nie próbowali a innych żadne argumenty nie przekonają więc każdy wybiera co lubi:)
wolf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolf » 01.08.2006 20:29

Buty są raczej potrzebne , a szczególnie o 3 w nocy podczas kąpieli . Brak butów w moim przypadku skończył się bliskim spotkaniem stopy z czarną , kłującą kulką :lol: Nawet nie bolało . Co mogłem wydłubałem , a reszta sama wyszła po dwóch tygodniach... Przynajmiej mam nową skóre na palcu :)
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 04.08.2006 23:15

Właśnie!!!
I jak wracasz na kwaterę to też przynosisz z sobą mnóstwo piachu w tobołach. Trzeba tego spróbować. Mi zanim pojechałem mówili "łłeee plaże żwiroweee to jest lipa" itp. Teraz wiem ze TO NIE PRAWDA!!!
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 05.08.2006 05:48

Zgadza się! Kamieniste plaże to zaleta i duma chorwacji, gdyby ich nie było woda nie była by juz tak czyściutka...

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone