Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Suplementy diety

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.07.2011 21:53

FUX napisał(a):Najgorsze, że kilka par spodni kupiłem przed.
Teraz wchodzę w dwa rozmiary w dół.
Część szafy w piz... :wink:

A ja musiałem garnitur ... :evil:

Dwa razy go miałem na sobie, to za drugim już mi z d... spadał :(

Nie wywalać mówisz ... W sumie ... Na leżąco, w skrzynce, nie będzie widać, że za duży. Może się przydać :D

Za to zaczynam chodzić w moich starych, ulubionych, ciuchach, uratowanych przed wyrzuceniem.

To dopiero demotywator, jak ci małżonka mówi: "A po co ci to będzie jeszcze potrzebne?" :lol:
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 10.07.2011 18:57

Jeden problem to zrzucenie zbędnych kilogramów, ale drugi, równie ważny- jak utrzymać te "odchudzoną" wagę. Ale to już inna bajka...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.07.2011 19:17

ebolec napisał(a):Jeden problem to zrzucenie zbędnych kilogramów, ale drugi, równie ważny- jak utrzymać te "odchudzoną" wagę. Ale to już inna bajka...

Jędruś, czymać się zasad... :wink:
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 10.07.2011 20:10

Wiśta wio! Łatwo powiedzieć...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.07.2011 20:31

ebolec napisał(a):Wiśta wio! Łatwo powiedzieć...

Da się...
Maila mojego znasz, gdyby co...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.07.2011 04:52

ebolec napisał(a):... jak utrzymać te "odchudzoną" wagę ...

Na razie mam utrzymującą się tendencję spadkową.

Ostatni tydzień: minus 2-3 kilo :)

Yoyo jest stale, więc ciężko wyczuć, ale globalnie efekty na plus.
Znaczy się minus ... :D
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 11.07.2011 13:59

helen napisał(a):
weldon napisał(a):
FUX napisał(a):Uwierzcie, że uwolnienie się od 20kg balastu to duża frajda.
Przy okazji Żona ma "nowego" męża... :lol:

No to gratulacje FUX.

Ale wróciłeś do starych ciuchów, czy wymieniłeś szafę? :D

Mi, szczerze mówiąc, zaczyna brakować ubrań.
Kosztowne to odchudzanie ... :?

:lol:

Kosztowne, ja zeszłam z rozmiaru 46 do 38-40 i została mi masa ciuchów, oddałam prawie wszystko cioci na wsi, ona rozdysponowała wśród biednych znajomych. Zostawiłam jedne jeansy na pamiątkę :D, za to jaką frajde potem sprawiają zakupy, gdy nie słyszy się już "nie, w pani rozmiarze nie mamy... "

Popieram w 100%
Na DUKANIE od 15 stycznia br. Spadło 17kg - co najważniejsze - bez głodu i nieludzkich wyrzeczeń :D Zawsze miałam "taki białkowy" gust, ale niestety z upływem czasu, nawet białko zajadane tłustym miąskiem i czekoladą zaczęło dawać odwrotne efekty i nosił człowiek na grzbiecie dodatkowe 20kg :oops: . Mnie również śmieszą wypowiedzi pseudodietetyków, zwłaszcza tych, którzy jeszcze pół roku temu zachwycali się dietą Dukana. Jak ktoś wcześniej napisał - we wszystkim trzeba kierować się rozsądkiem. Nigdy nie podchodziłam restrykcyjnie do tej diety, ale trzymałam się ogólnych założeń i jak przedmówcy - nie pamiętam kiedy się tak fantastycznie czułam.
Pozdrawiam
Luiza
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.07.2011 14:05

Po tłuszczowej diecie tez ludzie czuli sie wspaniale... czytałem na temat tej diety książkę, z rozbiciem problemu na tłuszcze cis i trans :) na końcu były listy od ludzi... Zanikające SM i wydłużona, krótsza od urodzenia, noga...
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 11.07.2011 14:14

Nie ma rozwiązań idealnych 8)
Wszystko ma dobre i złe strony. To co jednemu służy, drugiemu może szkodzić. Zawsze i wszędzie ROZSĄDEK :papa:
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 11.07.2011 14:16

I - żeby to było jasne - nie agituję na rzecz diety Dukana, a jedynie dzielę się własnymi doświadczeniami.
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 14.07.2011 07:55

W "Pytaniu na śniadanie" (TVP2) ma być zaraz znowu coś o Dukanie. Zrymowała mi sie nawet ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.07.2011 08:11

A mnie, przez tydzień, 3 kilo poleciało 8O

O tyle fajnie, że ja tam za specjalnie żadnych, oprócz własnych, reguł się nie trzymam :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.07.2011 09:03

helen napisał(a):W "Pytaniu na śniadanie" (TVP2) ma być zaraz znowu coś o Dukanie. Zrymowała mi sie nawet ;)

Lekarz za, ze względu na brak badań, dietetyk zdecydowanie przeciw :)
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 14.07.2011 09:25

Bocian napisał(a):
helen napisał(a):W "Pytaniu na śniadanie" (TVP2) ma być zaraz znowu coś o Dukanie. Zrymowała mi sie nawet ;)

Lekarz za, ze względu na brak badań, dietetyk zdecydowanie przeciw :)

Zbyt rzeczowa pani dietetyk nie była, w ogóle bez sensu jakieś to było. Prowadzący zapewne o diecie niewiele mają pojęcia, po obejrzeniu tego programu można by pomyśleć, że na tej diecie je się tylko twaróg i jajka ( w dodatku smażone na dużej łyżce tłuszczu jak to było w filmiku pokazane). Ja nigdy nie jadłam tyle ryb, tylu warzyw, a wszystko pieczone w folii, gotowane na parze, urozmaicone. Jadłam i cielęcinę i królika, robiłam różne zapiekanki z warzywami , kombinowałam na maksa. Nie jadłam wyłącznie jogurtów, sera, jajek i piersi z kurczaka. Nauczyliśmy się z mężem mniej solić, smażymy na teflonowych patelniach, tłuszczu używamy mało, mimo, że już jestem po diecie wiele fajnych nawyków zostało. Nie jemy kupnych pasztetów, konserw, patrzymy na etykiety, na zawartość tłuszczu, skład.

Ponabijali się w tym programie trochę nic nowego nie wnosząc, a za tą dietą stoi mnóstwo życiowych historii, może by tak dać głos tym, którym wreszcie udało się schudnąć i utrzymać wagę.

Ten lekarz powiedział jedną fajną rzecz , żeby telewizja przestała straszyć i że brak jest badań. Jak stwierdzono, że dieta dukana powoduje raka piersi? Są jakieś badania? Nie ma, moja siostra nie odchudzała się nigdy, a jest w trakcie chemioterapii po usunięciu guza piersi. Zawsze jadła zdrowo i dbała o siebie.
Fajny argument, aby zniechęcić kobiety :/ do tej diety. Przyczyny powstawania raka piersi mogą być różne, siostrze nikt nie umiał powiedzieć skąd to się u niej wzięło. Ale, że dieta Dukana może powodować tego raka, to już wiadomo?
Wystarczająco sie boję, prosze mnie bardziej nie straszyć.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.07.2011 09:31

Ale dietetyczka powiedziała tez ciekawą rzecz, że ta dieta była opracowana dla bardzo otyłych ludzi którzy praktycznie się nie ruszali... I , że na każdej diecie się schudnie jeśli bilans energetyczny jest in minus... Moim zdaniem jest to kolejna z diet cud, za jakiś czas będzie jeszcze lepsza...
kombinowałam na maksa

To u mnie kładzie każdą dietę :):)
No i bzdurą jest , że pierwsza faza to 10 dni a tak to się przedstawia... 10 dni to dla bardzo otyłych...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone